Нова автобусна линия се разкрива в София

Нова автобусна линия се разкрива в София, заради промените в натоварването, които метрото наложи. В момента студентските автобуси от линия 280 имат повече пътници в участъка между метростанция "Г.М. Димитров" и "Студентски град". От..

публикувано на 09.02.10 в 12:25

Кметът на Пазарджик няма да плати на снегопочистващата фирма, която обслужва града

Кметът на Пазарджик Тодор Попов заяви, че няма да плати на снегопочистващата фирма, която обслужва града. Аргументът му за това е слабата организация, която е довела до блокирането на Пазарджик. " Не могат да си направят една елементарна..

публикувано на 09.02.10 в 12:22

Задълженията на топлофикациите към "Булгаргаз" продължават да растат

Текущият дълг на топлофикациите към "Булгаргаз" вече надхвърля 75 млн. лв. От дружеството съобщиха за "Хоризонт", че са изпратили предупредителни писма до топлофикациите в София, Шумен, Бургас, Плевен и Враца. В тях се посочва, че..

публикувано на 09.02.10 в 12:16

Обстановката в страната остава тежка след обилния снеговалеж

Обстановката в страната остава тежка заради снега. Десет общини са в бедствено положение. Дунав мост беше затворен за снегопочистване заради обилния сняг. Отменено е бедственото положение в силистренските общини Тутракан, Ситово, Дулово и Алфатар. По..

публикувано на 09.02.10 в 12:04

Светослав Малинов: Забавянето на сформирането на ЕК може и да е положително

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/09.02 SVETOSLAV MALINOV2.mp3 Забавянето на сформирането на Европейската комисия /ЕК/ може да бъде и положително. Това каза в предаването "12+3" евродепутатът от ЕНП Светослав Малинов. Той припомни, че..

публикувано на 09.02.10 в 12:00

Мъж бе изваден жив изпод развалините 27 дни след земетресението в Хаити

Мъж беше изваден жив изпод развалините в Хаити 27 дни след разрушителното земетресение на 12 януари. 28-годишният оцелял е транспортиран в болница в Порт-о-Пренс в тежко състояние, но няма видими наранявания, които да застрашават живота му. Мъжът твърди, че..

публикувано на 09.02.10 в 11:22

Втори оглед ще бъде извършен в село Енина, където снощи беше убит полицай

Втори оглед на мястото на престъплението ще бъде извършен днес в село Енина, където снощи беше убит главен полицай Бончо Чернев. Това съобщи за БНР окръжният прокурор Константин Тачев. Образувано е досъдебно производство. Обвинението ще иска най-тежкото..

публикувано на 09.02.10 в 09:34

Започна пропускане на товарни автомобили на ГКПП "Кулата-Промахон"

 Гръцките фермери, блокирали граничния пункт Кулата-Промахон повече от 3 седмици, отвориха временно входно-изходните трасета от и за България.   Стачниците са информирали българските гранични власти, че ще позволят преминаването на по 100 камиона в двете..

публикувано на 09.02.10 в 09:14

Иран започна процеса по обогатяване на уран до 20 процента

Иран започна днес процеса по обогатяване на уран до 20 процента. Ислямската република "започна да обогатява уран до 20 процента в присъствието на инспектори от (Международната агенция за атомна енергия) МААЕ в (ядрения комплекс) Натанз", в..

публикувано на 09.02.10 в 08:58

Актуалната зимна обстановка в страната

Пет села в Кърджалийско и Смолянско остават без ток, вследствие на усложнената зимна обстановка. Аварийни екипи работят за отстраняването на повредите. В 38 училища в общините Крушари, Тервел и Добричка селска са прекратени учебните занятия. Не се учи и в..

публикувано на 09.02.10 в 08:46