Премиерът заяви, че няма да се допусне отглеждане на ГМО

Премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да се допусне отглеждане на генно-модифицирани организми в страната. По думите му, обаче, трябва да бъдат приети промените в закона, за да се изпълнят изискванията на европейската директива. "Просто на нас ни..

публикувано на 02.02.10 в 12:20

Половин милион души са напуснали Порт-о-Пренс след земетресението

Близо половин милион души са напуснали столицата на Хаити Порт-о-Пренс след опустошителното земетресение, сринало до основи града през януари. По данни на Службата за координация на хуманитарните дейности на ООН 90% от напусналите града са се преместили в..

публикувано на 02.02.10 в 11:53
Бившият изпълнителен директор на Националната електрическа компания Георги Миков

Георги Миков: Очаквах да бъда сменен

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/2.02 NEK.mp3 ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/02_02 MAQ HRISTOVA2.mp3 "Очаквах да бъда сменен заради затруднена комуникация през последните два месеца с ръководството на Българския енегиен..

публикувано на 02.02.10 в 11:23

Китай опрости 80% от дълга на Ирак

Китайското правителство опрости 80% от иракския дълг в размер на 8,5 милиарда долара. По информация на иракското финансово министерство, опростяването на дълга е оформено като двустранно споразумение, сключено в Пекин, потвърдено официално от китайския..

публикувано на 02.02.10 в 10:56

Рязко се е увеличил броят на грипните заболявания във Врачанска област

През последната седмица във Врачанска област рязко се е увеличил броят на болните от грип и остри респираторни заболявания. Стойностите за региона от 77 заболели на 10 хиляди души са над средните за страната, посочиха от РИОКОЗ - Враца и поясниха, че все..

публикувано на 02.02.10 в 10:53

Калоян Кръстев е назначен за председател на Държавната комисия по хазарта

Министърът на финансите назначи Калоян Кръстев за председател на Държавната комисия по хазарта. Досегашният ръководител на комисията Димитър Терзиев подаде оставката си вчера. Последната месторабота на Калоян Кръстев е в застрахователна компания, като..

публикувано на 02.02.10 в 10:40

Безработицата в Испания продължава да расте

Безработицата в Испания се е увеличила с 3,1 процента през януари, като в момента над 4 милиона души в страната са без работа. По официална информация на министерството на труда, близо 125 хиляди души са загубили работата си само през първия месец на 2010..

публикувано на 02.02.10 в 10:35

Установени са злоупотреби в ДФ "Земеделие"

Сметната палата е установила злоупотреби в дейността на Фонд "Земеделие " за последните две години. Допуснати са нарушения при провеждането на процедурите по Закона за обществените поръчки и неправомерно са раздавани премии на служители. От..

публикувано на 02.02.10 в 10:06

Иран планира нови екзекуции

Иранските власти ще екзекутират още 9 души, участвали в антиправителствените протести в Техеран миналата година. Други двама демонстранти, участвали в протестите срещу иранския режим след президентския вот миналия юни, бяха екзекутирани в четвъртък. По..

публикувано на 02.02.10 в 09:54

Един човек е ранен при експлозия на железопътна линия в Санкт Петербург

Един човек пострада при днешната експлозия на железопътна линия в Санкт Петербург. Взривното устройство е било поставено на релсите и се задействало при преминаването на ж.п. платформа. Движението на всички влакове беше блокирано за повече от шест часа...

публикувано на 02.02.10 в 09:53