Димитър Попов: Трябва да се помага на правителството на Борисов

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/27_01 DIMITUR POPOV.mp3 "Партията на Бойко Борисов съществува от много кратко време, за да може да възпита свои кадри в механизмите на държавното управление" . Това каза в предаването "Нещо..

публикувано на 27.01.10 в 15:23

Стоян Тонев: На България й трябват не повече от 120 болници

Не повече от 120 болници са необходими на България, смята началникът на ВМА ген. Стоян Тонев . Според него, в страната за няколко години трябва да се изградят най-малко 28 модерни центъра за спешна помощ, всеки от които ще струва около 25 млн. лв...

публикувано на 27.01.10 в 15:20

Издадена е европейска заповед за арест на Малкия Маргин

Вече има издадена европейска заповед за ареста на Николай Маринов-Малкия Маргин ,съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов . МВР продължава започналата вътрешна проверка и работи за установяване съпричастността на полицейски..

публикувано на 27.01.10 в 15:11

Барак Обама почете паметтта на жертвите на Холокоста

Длъжни сме да помним случилото се в Аушвиц и да окажем отпор на антисемитизма и невежеството във всичките им форми, заяви американският президент Барак Обама във видеопослание, излъчено по време на церемонията по случай 65-та годишнина от освобождението на..

публикувано на 27.01.10 в 14:59

Мирослав Найденов: Тютюнопроизводителите няма да получат пари веднага

Тютюнопроизводителите няма да получат пари преди проверките на произведените през 2009 година количества, заяви министърът на земеделието Мирослав Найденов . Уточнението е заради обявените за утре протести на производители, които настояват премиите да..

публикувано на 27.01.10 в 14:59

Хванаха хора на Митьо Очите

Бургаската полиция задържа организирана престъпна група, част от организацията на Димитър Желязков -  Митьо Очите . Срещу ръководителя на групата - Христо Иванов , и още четирима души са повдигнати обвинения за участие в престъпна организация, занимаваща..

публикувано на 27.01.10 в 14:38

Шимон Перес отдаде почит на жертвите на Холокоста

В емоционална реч пред германския парламент израелският президент Шимон Перес отдаде почит на жертвите на Холокоста и отправи молитва за всички, изгубили животта си в нацистките лагери на смъртта.  Казваме "никога вече". Никога вече на..

публикувано на 27.01.10 в 14:32

Няма промяна в състоянието на ранените в Кандахар български военни

Няма промяна в състоянието на тримата военнослужещи от българския контингент в Афганистан, които бяха ранени при ракетната атака на летище Кандахар на 24 януари. Тримата са във военнополевата болница в Баграм, съобщиха от Министерството на отбраната. Младши..

публикувано на 27.01.10 в 14:27

Приеха промените в кабинета

С 127  гласа „за” и 69 „против” парламентът прие промените в кабинета. Николай Младенов е новият министър на външните работи а Аню Ангелов  отговаря за отбраната. БСП и ДПС обаче не дадоха своята подкрепа за смените. По време на дебатите лидерът на БСП..

публикувано на 27.01.10 в 14:04

Над 20 души бяха ранени при взрив в Лиеж

Над 20 души са били ранени тази сутрин в белгийския град Лиеж след експлозия, за която засега се смята, че е причинена от изтичане на газ. Разрушени са две пететажни сгради, фасадата на една от тях е рухнала докато пожарникарите са се опитвали да изведат..

публикувано на 27.01.10 в 13:48