Бившият министър-председател Филип Димитров

Промените в правителството: гледни точки и оценки

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/21.01.Ilian_Mihov.mp3 ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/21.01.Rumen_Ivanov.mp3 ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/21.01.Filip_Dimitrov.mp3 Като "голяма чест и голяма..

публикувано на 21.01.10 в 14:04

Икономистът Илиян Михов ще получи вицепремиерски пост

Предложените персонални и структурни промени в правителството ще бъдат обсъдени в парламента със Синята коалиция и „Атака”, съобщи премиерът Бойко Борисов. Целта е да се засили икономическия екип с идването на Илиян Михов , който ще е трети вицепремиер...

публикувано на 21.01.10 в 13:55

Окръжната прокуратура повдигна обвинение в злоупотреби на кмета на Ямбол

Ямболската окръжна прокуратура обвини във финансови злоупотреби кмета на Ямбол Георги Славов . Според прокуратурата кметът е нанесъл щети на общината в размер на над 2 милиона лева. Кметът Георги Славов е обвинен, че е нарушил задълженията си и е превишил..

публикувано на 21.01.10 в 13:49

24 часови спешни кабинети ще заработят на мястото на закрити болници

От 1 февруари се очаква към филиалите на Спешната помощ в страната да заработят 24-часови спешни кабинети. Такива кабинети ще бъдат създадени най-напред в районите, където болниците няма да функционират или ще работят с намален капацитет. Това съобщи..

публикувано на 21.01.10 в 13:49

245 души са се разобляли от замърсена вода в Луковит и околните села

245 души са заболели заради вода от замърсен водопровод в Луковит и съседните села Златна Панега, Петревене, Румянцево и Тодоричане. В болница са приети 17 деца и 7 възрастни. Заболелите търсели личните си лекари със симптоми гадене, повръщане, висока..

публикувано на 21.01.10 в 13:44

Премиерът коментира покачването на кредитния рейтинг на страната

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че кредитната агенция Мудис е повишила рейтинга на страната ни от "стабилен" на "позитивен". По думите на премиера заслугата е на финансовия министър Симеон Дянков: "Така че всички критици на..

публикувано на 21.01.10 в 13:19

Големия Маргин остава в ареста

Софийският апелативен съд върна в ареста Красимир Маринов -Големия Маргин по обвинението, че е ръководил организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Магистратите възприеха като достоверни и уличаващи Маринов свидетелските показания на..

публикувано на 21.01.10 в 13:09

СГС отказа да пусне от ареста Хамстера

Софийският градски съд отхвърли искането на Антон Петров , по прякор Хамстера, да бъде пуснат от ареста заради липса на доказателства, че е част от групата за отвличания на "Наглите". Според магистратите, освен че прокуратурата е събрала..

публикувано на 21.01.10 в 13:03

АМ "Люлин" ще бъде завършена до края на годината

АМ „Люлин” ще бъде завършена до края на тази година, увери новият председател на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” Божидар Йотов . След три седмици ще бъде сключен анекс към договора с изпълнителя „Мапа Ченгиз”, който ще определи точния..

публикувано на 21.01.10 в 12:10

Вече е активиран SMS-номер 1255 за дарения в помощ на бедстващите в Хаити

От БЧК напомнят, че вече е активиран единен SMS-номер 1255 за всички мобилни оператори за дарения за бедстващите в Хаити. Много хора имат нужда от помощ, но за съжаление не може да се помогне на всеки, каза Серж Аноелен от Хаити. Неговото семейство е..

публикувано на 21.01.10 в 11:53