В Румъния избират президент

В Румъния днес се провеждат президентски избори. Румънците гласуват и  на референдум за еднокамерен парламент и за намаляване на броя на депутатите от над 400 на максимум 300. 18 милиона избиратели трябва да решат дали да продължат с още 5 години мандата..

публикувано на 22.11.09 в 08:29

Втори тур на частичните местни избори в някои населени места

Втори тур на частични местни избори за кмет се провеждат в община Разлог и плевенското село Беглeж. За кметския пост в Разлог ще се борят кандидатът на десните партии Благой Дункин и кандидатът на политичаска партия ГЕРБ Красимир Герчев . На балотажа в..

публикувано на 22.11.09 в 08:16

Нона Караджова: Ще се подготвим добре за процеса за софийския боклук

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/22_11 NONA KARADJOVA.mp3 Очаква се след два месеца решението, което е взето от комисарите за наказателната процедура за софийския боклук да се изпрати до Европейския съд. " България има право на защита и..

публикувано на 22.11.09 в 08:03

Преглед на печата

Заради кризата в хазната ще постъпят 2.5 млрд. данъци по-малко, пише 24 ЧАСА на първата си страница.  Според шефа на Националната агенция за приходите  Красимир Стефанов, кризата е довела и до невиждан бум на данъчните измами. В кратко интервю в същия..

публикувано на 22.11.09 в 08:02

Прогноза на времето

Ще се задържи сухо и топло за сезона. Ще преобладава ясно, утре слънчево време. В сутрешните часове на места в низините и котловините ще има мъгла. Почти тихо. Минималните температури в повечето места ще бъдат между 0° и 5°, в отделни котловини до минус 3°,..

публикувано на 21.11.09 в 15:36

Няма нарушения на хигиенните изисквания в ресторанта, където се натровиха 20 души

Няма открити нарушения в хигиенните изисквания в ресторанта, в който 20 души   от Пазарджик след празничен коктейл получиха хранително отравяне. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция доктор Фани Петрова. Тя уточни, че   не са открити..

публикувано на 21.11.09 в 14:34

Турция планира да започне изграждането на две атомни централи през 2010 г.

Турция е решена през 2010г. да започне изграждането на две атомни централи. Изявлението на турския енергиен министър Йълдъз Танер дойде непосредствено след оповестеното снощи решение на Турската национална електрическа компания (ТЕТАШ) за спирането на търга..

публикувано на 21.11.09 в 14:14

Има достатъчно средства за осъществяването на националната програма за трансплантации

За осъществяването на националната програма за трансплантации има заделени достатъчно средства. По - трудно от създаването на работеща система в тази област е обаче хората у нас да бъдат убедени в хуманността на донорството. Това заяви в Пловдив директорът..

публикувано на 21.11.09 в 14:08

Полицаи от София са разкрили опит за измама с недвижим имот

Полицаи от София са разкрили опит за измама с недвижим имот, съобщиха от пресцентъра на МВР. В нотариална кантора в центъра на София служители от "Икономическа полиция" при СДВР са задържали двама мъже в момент, когато изповядвали покупко-продажба..

публикувано на 21.11.09 в 14:06

В Кърджали предотвратиха мощна експлозия на 15 тона газ

Малко преди обед в Кърджали беше предотвратена мощна експлозия на 15 тона газ в един от кварталите на града. Пострадал е един човек. Според очевидци е имало реална опасност от взрив заради изтичане на пропан-бутан от паркирана в стопански двор цистерна. Те..

публикувано на 21.11.09 в 13:58