Мая Манолова

"Изправи се. БГ" с предложения за промени в Закона за управление на отпадъците

Гражданско движение "Изправи се. БГ" е изготвило предложения за промени в Закона за управление на отпадъците, съобщи председателят Мая Манолова. Сред предложенията е изискването площадките за съхраняване на отпадъци да са разположени в..

публикувано на 16.02.20 в 14:25
Протест-автошествие в Благоевград под мотото:

Протестно автошествие премина по главните улици на Благоевград

Протестът премина под надслов "Търпението свърши". Намаляване на ДДС, промени в правосъдната система, контрол на кредитните институции, промени в здравната и социалната система са само част от исканията на протестиращите, каза Николай Иванов - един от..

публикувано на 16.02.20 в 14:17

Силистренци на протест заради тежкотоварния трафик

За пореден път силистренци протестираха срещу преминаването на тежкотоварни автомобили през града. Между 100 и 150 души от различни възрасти блокираха кръстовището пред граничния пункт в Силистра, за да привлекат за пореден път вниманието на..

публикувано на 16.02.20 в 14:00

Мобилни екипи в Ямбол приемат заявления за смяна на личните документи

Мобилни екипи от Областната дирекция на полицията в Ямбол ще посещават по график населени месата и ще приемат заявления за смяна на документите за самоличност. През тази година в областта изтича валидността на повече от 16 100 лични карти...

публикувано на 16.02.20 в 13:34
Найден Зеленогорски

Зеленогорски учредява нова дясна партия

Бившият заместник-председател на „Движение България на гражданите“ Найден Зеленогорски оповести началото на нова дясна партия с името „Достойнството на един народ“ (ДЕН). Новият политически проект няма да има за цел допълнително да разцепи дясното..

публикувано на 16.02.20 в 13:04
Изглаждането на водопровода, свързващ Мало Бучино с Перник -  4 февруари 2020 г.

Ограничава се движението между Мало и Големо Бучино заради строежа на водопровода на Перник

До 3-ти март се ограничава движението в участъка между селата Мало Бучино и Големо Бучино от третокласния път III-1801 София- Перник  поради изграждането на водопровода на Перник. Обходният маршрут е по автомагистрала „Струма“. Отпада досега въведеното..

обновено на 16.02.20 в 12:51
Мариус Донкин

Мариус Донкин: Културата е целта, за да живеем по-добре

„ Хората могат да живеят на тази Земя, ако започнат да се разбират дори когато не познават думите, които употребяват . Ако така започнем да живеем, то ще живеем много по-добре. Културата е целта, за да можем да живеем добре“. Такава..

публикувано на 16.02.20 в 12:10

Премиерът инспектира строежа на Южната дъга на София

Премиерът Бойко Борисов инспектира строежа на Южната дъга на Околовръстния път на София. С него бяха финансовият министър Владислав Горанов, министърът на икономиката Емил Караниколов и заместник-регионалният министър Николай Нанков. Отсечката..

публикувано на 16.02.20 в 12:10
Атанас Атанасов в студиото на “Неделя 150“

Атанас Атанасов: Проверката на приватизацията е политическа инициатива

„Възложената на ДАНС пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства е политическа инициатива с цел да бъдат омаскарени политически противници и..

публикувано на 16.02.20 в 11:58

В Банкя обсъждат въвеждането на платено паркиране

Платено паркиране да бъде въведено в центъра на Банкя, обсъждат в курортния град. Зоната да важи само за почивните дни с гратисен период от 30 минути е само едно от предложенията, които бяха представени пред живеещите в Банкя. Зоната за платено..

публикувано на 16.02.20 в 11:54