На първо четене: Удължава се срокът на валидност на личните документи

Парламентът прие на първо четене да се удължи срокът на валидност на изтичащите до 31 януари догодина документи за самоличност. Това стана с промени в Закона за мерките по време на извънредното положение. Решението беше взето единодушно със 141 гласа..

обновено на 30.10.20 в 11:42

По-строги противоепидемични мерки в Търговище

От днес в област Търговище се въвеждат по-строги противоепидемични мерки, решиха на извънредно заседание в електронна среда на членовете на Областния координационен щаб за борба с Covid-19. С днешната заповед се регулира неприсъственото обучение..

публикувано на 30.10.20 в 11:22
Месут Йълмаз, бивш министър-председател на Турция

Почина бившият турски премиер Месут Йълмаз

Бившият турски премиер Месут Йълмаз е починал днес в болница на 73-годишна възраст, предаде Анадолската агенция. Йълмаз страдаше през последните години от рак на белите дробове. На 5 май турският политик бе подложен на мозъчна операция, а лекарите..

публикувано на 30.10.20 в 11:08

Великобритания на прага на общонационална карантина

Английското графство Нотингамшър стана поредният район на въведена карантина от най-високата трета степен на Острова. Засилват се очакванията, че скоро във Великобритания ще бъде въведена пълна общонационална карантина. Графство Нотингамшър..

публикувано на 30.10.20 в 11:05

Стресът намалява популациите на коали в Нов Южен Уелс

Популациите на коали в австралийския щат Нов Южен Уелс са в "постоянен спад" заради стреса върху имунната им система, причинен от унищожаването на местообитанията им и горските пожари, предаде ДПА, позовавайки се на ново проучване. Масовото..

публикувано на 30.10.20 в 11:03

В Пернишка област абонатите ще отчитат сами водомерите си

Жителите на област Перник отново сами ще отчитат водомерите си. Заради усложнената епидемична обстановка инкасаторите на местното ВиК ще обхождат обектите си на място, но няма да влизат в жилищата, а само ще записват отчетените от абонатите показания,..

публикувано на 30.10.20 в 10:52

180 собственици на старинни сгради във Велико Търново са получили предписания за ремонт

Община Велико Търново затегна контрола върху състоянието на старинните сгради със статут на културна ценност. 180 собственици са получили последно предупреждение да ги ремонтират. 60 старинни сгради в контактната и резерватната зона на стария град във..

публикувано на 30.10.20 в 10:49

Над 45 млн. с Covid-19 в глобален мащаб

Броят на потвърдените случаи на Ковид-19 по света надхвърли днес 45 милиона души, сочат данни, публикувани на сайта на американския университет „Джонс Хопкинс“, който прави изчисления на базата на информация на международни организации, федерални и..

обновено на 30.10.20 в 10:42

ЕС осъди „провокациите и реториката“ на Турция

Лидерите на ЕС осъдиха „абсолютно неприемливите“ провокации и реторика на Турция, но няма да вземат никакви конкретни мерки преди срещата им на върха през декември. Това заяви председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, цитиран от АФП. Франция..

обновено на 30.10.20 в 10:33

Промяна в закона за управление и контрол на публичните предприятия

С 16 месеца беше удължен срокът за привеждане в съответствие на съставите на органите за управление и контрол на публичните предприятия. Промяната в закона беше приета на второ четене.  БСП предложиха срокът да бъде двугодишен. Депутатът Христо..

публикувано на 30.10.20 в 10:27