Подписка срещу лошата инфраструктура във вилната зона на Сливен

Подписка срещу лошата инфраструктура в източната част на вилната зона на Сливен подеха живеещите там. Чрез нея близо 450 души искат община Сливен да обърне внимание на трудния достъп до имотите им, липсата на канализация и улично осветление. Те обявиха, че..

публикувано на 06.03.21 в 11:35

Шестима души са загинали при тежка катастрофа в Полша

Шестима души загинаха и около 40 бяха ранени при пътнотранспортно произшествие с участието на украински автобус на магистрала в Полша, предаде "Франс прес". Инцидентът е станал около полунощ на магистрала А4 край град Ярослав, близо до полско-украинската..

публикувано на 06.03.21 в 11:25
Проф. Ангел Димитров

Проф. Ангел Димитров: Георгиевски не търси изява, старае се да намери решение

„Крайно неудобно е да определям срещите ни като безплодни. Когато не постигаме резултати, смисълът от дейността на една толкова важна комисия започва да избледнява и да се превръща в игрови момент в политическите взаимоотношения между двете държави .....

публикувано на 06.03.21 в 11:18
Себастиан Курц, Бенямин Нетаняху и Мете Фредериксен

Новият ваксинационен алианс и геостратегическото му значение

„ Най-голямата грешка на Ангела Меркел по време на пандемията беше съгласието ѝ, отговорността за ваксините да се поеме от Европейската комисия “. Това мнение в германската преса отпреди няколко седмици вече се споделя във все повече европейски..

обновено на 06.03.21 в 11:04

Проф. Майкъл Тул: „АстраЗенека“ и „Джонсън и Джонсън“ са най-доброто решение за бедните държави

Италия блокира износ на ваксини на „Астра Зенека“ за Австралия, а решението на правителството в Рим бе подкрепено от Европейската комисия. От своя страна Канбера изрази разочарованието си, тъй като това решение на правителството на Марио Драги ще..

обновено на 06.03.21 в 10:56

Петър Галев: Теоретично България има възможност да произвежда ваксини

„Проблемът с доставките на ваксините е глобален. Не приемам определението за ваксината на „АстраЗенека“ като ваксина на бедните . Едно е цената, съвсем друго е ефективността. Противоречивите послания, които ги имаше в началото, трудно ще бъдат..

публикувано на 06.03.21 в 10:42

Майк Сандърс: Случаят с ваксината на „АстраЗенека“ беше политизиран

Много неща се случиха около британската ваксина, разработена от Оксфордския университет и компанията „АстраЗенека“ - и лоши, и добри. Някои европейски страни временно спряха използването ѝ поради опасения, че тя не е безопасна и ефективна при..

обновено на 06.03.21 в 10:26

Седмицата на бързи обороти - визи, коронавирус, Тръмп и Мария Бакалова

За първи път една европейска институция съди друга заради България и още три страни. Европейският парламент завежда дело срещу Еврокомисията в Съда на Европейския съюз. Причината е, че Комисията не е предприела нищо срещу пренебрегването от страна..

публикувано на 06.03.21 в 10:20

Спират се плановият прием и операциите в болниците в редица области

Повишената заболеваемост от Covid-19 у нас доведе до спирането на плановия прием, операциите и свижданията в болниците в редица области. Такава мярка ще влезе в сила за София, като от понеделник се прекратяват плановите операции, прием и свижданията в..

обновено на 06.03.21 в 10:03

Проф. Искра Баева: Горбачов сложи края на Студената война и светът си отдъхна

„Не случайно националната оценка и оценката на света за Михаил Горбачов са толкова различни. Той не толкова подпомогна Запада за спечелването на Студената война, той беше инициаторът на капитулацията на Съветския съюз и на Източния блок . Горбачов е..

публикувано на 06.03.21 в 09:58