Димитър Димитров

ЦИК избра Димитър Димитров за нов говорител

Централната избирателна комисия (ЦИК) избра за свой говорител Димитър Димитров, съобщиха от Комисията, предаде БТА. Досега говорител беше Александър Андреев, но през миналата година той стана председател на Централната избирателна комисия.

публикувано на 20.01.21 в 13:31
Джо Байдън

Севделин Панев: Джо Байдън има добър план за излизане на САЩ от кризите

" Джо Байдън има добър план за излизане на Америка от кризите - разделението и пандемията ",  каза пред БНР Севделин Панев, писател и журналист, който живее в Чикаго. Според него 46-ият президент на САЩ ще успее да обедини обществото в Америка. "..

публикувано на 20.01.21 в 13:26
Заседанието на Министерския съвет

2,4 млн. лв. за ремонт на училища и за нови спортни салони в област Благоевград

Министерският съвет отпусна 2 милиона 412 хиляди лева за ремонти на училища, детски градини и изграждане на спортни салони в област Благоевград. С парите за региона на Благоевград изцяло ще се обнови детската градина в село Брезница. Ще се..

публикувано на 20.01.21 в 13:22
Калоян Методиев

Калоян Методиев: Най-голямата манипулация ще стане, ако масата българи не излезе да гласува

„ Имаме нужда да минем през тези избори след масово гласуване . Има обаче два утежняващи фактора - пандемията и съмненията за възможни фалшификации. И двата фактора отблъскват хората. Най-голямата манипулация ще стане, ако масата българи не излезе да..

публикувано на 20.01.21 в 13:12

Проф. Кантарджиев: При новия британски щам 10 души могат да заразят други 29

„ Новата британска генетична линия е в резултат на настъпили 24 мутации в един регион от РНК-то на вируса. Лошото е, че щамът е по-лесно разпространим . Сега в нашата страна 10 души заразяват четирима-петима, докато през ноември 10 души заразяваха по..

публикувано на 20.01.21 в 12:54
Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов от „Атака“ дадоха изявление пред Народно събрание.

„Атака“ иска от парламента одит на „Информационно обслужване“

Депутатите от партия „Атака“ внесоха в деловодството на Народното събрание проект на решение, с което искат парламентът да възложи одит на „Информационно обслужване“. Освен това те ще внесат искане до министъра на транспорта Росен Желязков за..

публикувано на 20.01.21 в 12:52
Плакат пред временен център за ваксиниране в мол в Москва.

В Русия постъпи заявка за регистриране на трета ваксина срещу Covid-19

В руското министерство на здравеопазването са постъпили документи за регистрация на трета ваксина срещу Covid-19, съобщиха от ведомството. Очаква се препаратът да бъде регистриран на 16 февруари.  Ваксината е създадена във Федералния..

публикувано на 20.01.21 в 12:41

Част от Перник без парно след аварии

Без парно отопление са пернишкия квартал „Мошино” и част от квартал „Изток”. Топлоподаването е спряно заради две големи аварии на главна топлопреносна магистрала „Север“, съобщава местната „Топлофикация“. Повредите водят до големи загуби на..

обновено на 20.01.21 в 12:29

До 10 г. България може да има нова ядрена мощност

Правителството одобри доклад, който потвърждава, че реакторите за проекта „Белене“ могат да се използват при изграждането на 7-и блок на одобрената площадка №2 в АЕЦ „Козлодуй“. Докладът е в контекста на постигане на целите на Европейския съюз за..

публикувано на 20.01.21 в 12:25

Програма „Хоризонт“ със специално предаване за инаугурацията на Джо Байдън

Преки включвания от САЩ и коментари в студиото. Така програма „Хоризонт“ ще отрази встъпването в длъжност на новия американски президент Джо Байдън .  От мястото на събитието ще предава кореспондентът на БНР в САЩ Младен Петков.  Коментарът..

обновено на 20.01.21 в 12:18