Румен Гечев

БСП иска оставката на премиера и правителството заради манипулация на данни

В декларация от името на БСП депутатът Румен Гечев поиска оставката на премиера Борисов и на цялото правителство. Той обвини властта в манипулиране на данни за икономическия  ръст на страната. Гечев се позова и на заявеното пред "Хоризонт" от..

публикувано на 21.02.20 в 13:21
Бойко Борисов

Борисов: България работи, за да се присъедини към ERM-2 през юли

Премиерът Бойко Борисов и заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис са обсъдили в Брюксел присъединяването на България към валутно-курсовия механизъм ERM-2, известен като „чакалнята на еврозоната“. След разговора Домбровскис..

публикувано на 21.02.20 в 13:12
Монумент в памет на жертвите на събитията от 1989 г. в Румъния, поставен за 30-годишнината от революцията. Декември, 2019 г.

В Румъния продължава делото за революцията от 1989 година

В Букурещ ще се проведе поредно заседание на Върховния касационен съд на Румъния по дело за революцията от 1989 година, довела до рухването на комунистическия режим. Обвиняеми за престъпления срещу човечеството са бившият президент на Румъния Йон..

публикувано на 21.02.20 в 12:24

Прокуратурата проверява случая с нахапания от куче инкасатор на EVN в с. Бошуля

Прокуратурата ще проверява инцидент в пазарджишкото село Бошуля, при който домашно куче е нападнало инкасатор на EVN при опит да отчете електромер. Нападението е станало на входната врата   преди служителят да успее да влезе. Пострадалият мъж..

публикувано на 21.02.20 в 11:46

В област Сливен ваксинират птиците, забраняват пазари и изложби на пернати

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски разпореди ваксинация на домашните птици срещу  нюкясълска болест в 10-километровите зони около индустриалните птицеферми в Сливенска област. Това стана след извънредно заседание на Областната епизоотична..

публикувано на 21.02.20 в 11:44
Боян Крачолов (вдясно) получава наградата си.

Боян Крачолов за пиесата си „Монетата“

Пиесата „Монетата“ е победителят в четвъртото издание на конкурс за нова пиеса на тема „Парите“ на Нов български университет. Нейният автор Боян Крачолов заяви пред БНР конкуренцията е била сериозна – около 32 са били изпратените пиеси. „А..

публикувано на 21.02.20 в 11:35
Снимката е илюстративна

Недоволство заради план за преработване на химични отпадъци в Перник

Жители на Перник недоволстват срещу инвестиционно намерение за изграждане на инсталации за преработване на опасни химични отпадъци на територията на бившия завод „Токоизправители“. Кметът на града Станислав Владимиров заяви, че няма обяснение от..

публикувано на 21.02.20 в 11:33

НПО представя филма „Пазители на Земята“

Граждани от няколко държави от ЕС лобираха през последните два дни в Европарламента за създаване на климатични доходи от замърсяване с вредни емисии. Те настояват евродепутатите да определят цената на замърсяването и да разпределят получените приходи..

публикувано на 21.02.20 в 11:13

Акценти от чуждестранния печат

По време на следобедните молитви в една от най-големите джамии във Великобритания религиозен служител беше намушкан във врата, пише британският вестник " The Times" . Жертвата е 70-годишен мъж, който води молитватa в Централната джамия в Лондон, са..

публикувано на 21.02.20 в 10:56
УМБАЛ

Оперираха 3-годишното дете с тежки наранявания от димитровградското с. Странско

Тригодишно дете от димитровградското село Странско е оперирано в пловдивската болница „Св. Георги“, след като беше транспортирано от димитровградската болница с опасност за живота . Прокуратурата разследва дали момченцето е жертва на домашно..

публикувано на 21.02.20 в 10:41