Политически НЕкоректно

"Политически НЕкоректно" е най-новото предаване на програма „Хоризонт“. Водещи са емблематични журналисти от националното радио. Всяка събота веднага след обедния осведомителен бюлетин пред микрофона ще застава Петър Волгин, а в неделя по същото време – Силвия Великова. 

Двучасовото политическо токшоу представя много и различни гледни точки, без да дава предимство на една политически или идеологическа позиция. Всяко издание започва с коментар на водещия, посветен на конкретна тема – политическата новина на деня или определяща бъдещето тенденция, случващото се в страната или ставащото в чужбина.

Гостите в студиото коментират конкретно събитие или глобална тенденция, но думата имат и слушателите – чрез анкети преди предаването и активна обратна връзка през профила на предаването в социалните мрежи.

„Политически НЕкоректно“ с Петър Волгин е всяка събота, а със Силвия Великова – всяка неделя, от 12:15 часа.

Публикации

Добре дошли в дигиталната диктатура

Представете си, че живеете в свят, в който няколко глобални конгломерата са монополизирали целия пазар и пейзаж на информация, а техните служители се вживяват в ролите на технологични богове и императори, призвани да решават вместо вас какво..

публикувано на 24.10.20 в 13:54

Отечествен радиопреглед с Божан Петров

Спокойствие, само запазете спокойствие, скъпи сънародници. Какво сега? Отново ли имаме съмнения за това дали обичната ни власт и нашият върховен управител, генерал-лейтенант премиерът доктор Борисов, вършат всичко единствено за доброто и в интерес..

публикувано на 24.10.20 в 13:46

Коментар на Петър Волгин: Защо хората се бунтуват срещу Covid мерките?

Много хора не желаят да носят маски на открито съвсем не защото са безотговорни тъпаци. Нито пък са идиоти, които отричат самото съществуване на епидемията. Бунтът срещу носенето на маски на открито всъщност е бунт срещу лишените от всякаква..

публикувано на 24.10.20 в 13:20
Татяна Дончева

Татяна Дончева: Може да има предсрочни избори, но няма да се кандидатирам за депутат

" Не е ясно, че няма да има предсрочни избори. Може да се стигне до предсрочен вот ". Това заяви в предаването "Политически НЕкоректно" лидерката на Движение 21 Татяна Дончева и добави: "Бихме ли могли да прогнозираме, че искрата може да я запали..

публикувано на 24.10.20 в 12:49

„Новини с добавена стойност” от Г-н Балев: Обемни образи на грешни адреси

Здравейте и добра среща, драги радиослушатели, дал ви Бог добро във всяко едно отношение. Започва нашият адски бюлетин с добавена стойност. Тази седмица на тезгяха на критично-художествената ни мисъл изпъкна една тема, която нарекохме Обемни..

публикувано на 18.10.20 в 15:27
Цветан Цветанов

Цветан Цветанов: Ще бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент

„Аз съм убеден, че „Републиканци за България“ ще бъде с достатъчно силна парламентарна група, с която ще бъде незаобиколим фактор “, каза в предаването „Политически НЕкоректно“ председателят на партията  Цветан Цветанов. Последните местни избори..

публикувано на 18.10.20 в 15:01

За технологичните инвестиции, "Майкрософт", Гърция и България

Често като добър пример за развитието на съвременната българска икономика се посочват добрите български ИТ специалисти. Факт е също така, че България разполага с бърз и повсеместен достъп до интернет. Въпреки тези, а и други плюсове, не нашата..

публикувано на 18.10.20 в 13:20

Коронавирусът хитро избягва вродения имунитет

В очакване на зимата възникват сериозни опасения как ще преодоляваме коронавирусната инфекция заедно с обичайния грип. Учените в Северното полукълбо прогнозират тежестта на предстоящата грипна вълна на базата на това, което се случва на юг от..

публикувано на 17.10.20 в 15:20
Путин и Тръмп на срещата на Г-20 през миналата година в Япония.

Ще станат ли Тръмп и Путин миротворци

Напрежението в САЩ нараства все повече. Социолозите отчитат спадане на подкрепата за Доналд Тръмп, а екипът му явно търси „печелившия ход“. Естествено, това ще бъде и най-неочакваната стъпка – подобряване на отношенията с Русия. Така президентът..

публикувано на 17.10.20 в 14:45
Велизар Енчев

Велизар Енчев: Борисов купува избори и се откупува от менторите си

„Бойко Борисов управлява толкова дълго не само заради интелигенцията, която го подкрепя, а и заради това, че във вътрешен план купува изборите, а във външен план се откупува от своите ментори… Във вътрешен план нещата са обречени..

публикувано на 17.10.20 в 12:59