Декларация за насърчаване на общите проекти приеха министрите на туризма от Дунавския регион

Съвместна декларация за насърчаване на общите инициативи и проекти приеха министрите на туризма от Дунавския регион, които участват в провеждащия се в София Седми годишен форум на Дунавската стратегия, част от събитията в програмата на Българското..

публикувано на 18.10.18 в 14:14

България и Румъния продължават взаимните усилия за общо приемане в Шенген

България и Румъния ще продължат взаимните усилия за общо приемане в Шенгенското пространство. Това потвърдиха след среща в Народното събрание председателите на вътрешните комисии на двата парламента Цветан Цветанов и Дорел Къпрар. Цветанов обърна..

публикувано на 18.10.18 в 14:05

Знакови имена на БСП атакуваха решението за смяна на главния редактор на "Дума"

Изпълнителното бюро на БСП е изненадано от твърденията, изложени в писмо на 50 знакови имена на социалистите и членове на Националния съвет на БСП, които атакуваха решението на Изпълнителното бюро да замени главния редактор на партийния вестник „Дума“..

публикувано на 18.10.18 в 13:32

НС прие 7% праг на конвенционалните биогорива в транспорта

От 1 април 2019 година лицата, които пускат на пазара течни горива от нефтен произход за транспорта, се задължават да предлагат на пазара за дизелови двигатели горива със съдържание на биодизел от минимум 6 процента обемни, като минимум 1 процент..

публикувано на 18.10.18 в 12:56
Доминик Рааб

Брекзит: Расте негодуванието срещу вероятността преходният период да бъде удължен с още една година

Във Великобритания министърът за Брекзит Доминик Рааб разгневи някои от депутатите в Камарата на общините след като заяви, че парламентът може и да не получи право на вот по сделката за Брекзит. В същото време расте негодуванието сред..

публикувано на 18.10.18 в 11:59

Спорът между "Атака" и НФСБ продължава

Спорът между "Атака" и НФСБ продължава. След като вчера депутатите на вицепремиера Валери Симеонов обявиха, че снемат доверие от Волен Сидеров като председател на ПГ на "Обединени патриоти" и се готвят да поискат отстраняването му от поста на..

публикувано на 18.10.18 в 11:58

Старите автомобили ще бъдат облагани с по-висок данък

Старите автомобили ще бъдат облагани с по-висок данък с въвеждането на имуществен и екологичен компонент. Промените в Закона за корпоративното подоходно облагане бяха приети на първо четене от парламента. Средно с 30% ще се повиши данъкът на..

обновено на 18.10.18 в 11:02

Цветан Цветанов призова за подкрепа от медии и законотворци за справяне с трафика на хора

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заедно с представители на младежката организация на партията раздадоха на депутати информационни брошури от кампанията „Трафикът на хора е сериозен проблем“. На днешния Европейски ден..

публикувано на 18.10.18 в 10:11
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск (вдясно) се срещна с британския премиер Тереза Мей преди работната вечеря на лидерите на ЕС късно в сряда.

Без достатъчен напредък по Брекзит на лидерската среща на ЕС

Лидерите на ЕС са на мнение, че в преговорите по Брекзит не е бил постигнат достатъчен напредък за свикване на извънредна среща на върха през ноември, съобщиха официални представители на ЕС, предаде БТА. „Лидерите на 27-те (страни членки на ЕС..

публикувано на 18.10.18 в 09:32
Румен Радев и вицеадмирал Клайв Джонстън на пресконференцията им в щаба на Съюзното военноморско командване на НАТО-MARCOM в Нортууд.

Вицеадмирал Джонстън: Военноморските сили на НАТО сериозно се подготвят срещу заплаха по море

Вицеадмирал Клайв Джонстън, командващ Съюзното морско командване на НАТО – МАРКОМ, заяви след срещата си с българския президент Румен Радев във Великобритания, че Алиансът винаги е загрижен, когато става дума за тероризъм и че военноморските сили..

обновено на 18.10.18 в 09:20