Предприятието "Напоителни системи" няма да бъде преструктурирано

Предприятието "Напоителни системи" няма да бъде преструктурирано. Това съобщи земеделският министър Румен Порожанов пред български журналисти по време на изложението "Зелена седмица" в Берлин. Заради лошото финансово състояние на дружеството, последните..

публикувано на 19.01.18 в 12:01

До 31 март Томислав Дончев трябва да представи доклад за текущото състояние на е-управлението

Мнозинството в Народното събрание отхвърли искането на БСП за създаване на временна парламентарна комисия, която да направи пълен преглед на разходваните средства за електронно управление. Прие се предложението на ГЕРБ вицепремиерът Томислав Дончев да..

обновено на 19.01.18 в 11:34
Пиер Московиси

Московиси не пое ангажимент за присъединяването на България към "чакалнята" на еврозоната

Еврокомисарят по въпросите на еврото Пиер Московиси не пое конкретен ангажимент за присъединяването на България към механизма, предхождащ еврозоната - ERM II. В специално интервю за „Хоризонт” Московиси обясни, че трябва да се увеличи продуктивността на..

публикувано на 19.01.18 в 11:29
Румен Порожанов

Румен Порожанов ще проведе работни срещи със земеделски министри от 10 европейски страни

Още в първия делови ден на световното изложение "Зелена седмица" в Берлин, българският земеделски министър Румен Порожанов ще проведе работни срещи с ресорни министри от 10 европейски страни. Акцент в обсъждането ще бъде новата селскостопанска..

публикувано на 19.01.18 в 11:14

Луиза Славкова: От Меркел можем да очакваме подкрепа за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Германският канцлер  Ангела Меркел  пристига на работно посещение в България. Визитата ѝ е по покана на премиера Бойко Борисов. Двамата ще обсъдят приоритетите на Българското европредседателство и актуалните европейски въпроси. В сряда..

публикувано на 19.01.18 в 09:52

Филип Попов: Бюрото за контрол на СРС може да бъде овладяно от действащото мнозинство в НС

Има възможност Бюрото за контрол на разузнавателните средства да бъде овладяно от действащото парламентарно мнозинство. Това заяви в интервю за "Преди всички" депутатът от БСП Филип Попов , който е член от Специализираната парламентарна комисия..

публикувано на 19.01.18 в 09:08

Татяна Буруджиева: За една година президентът Радев успя да придаде личностен характер на институцията

През първата си година като президент Румен Радев е успял да придаде личностен характер на институцията и това поведение се одобрява от българите. Това коментира политологът Татяна Буруджиева в интервю за предаването "Преди всички"...

публикувано на 19.01.18 в 08:47

Томислав Дончев ще отговаря на питане на левицата за политиката за електронно управление

Днешният парламентарен контрол ще започне с питане на левицата към вицепремиера Томислав Дончев за политиката по изграждане на електронно управление.  Социалистите предлагат създаване на временна парламентарна комисия, която да направи пълен преглед..

обновено на 19.01.18 в 08:27

Първата година на Доналд Тръпм като президент на САЩ

Има добри неща в икономически план, които се случиха през първата една година от управлението на  Доналд Тръмп , но езикът и много от действията на американския президент разделиха обществото. Това заяви преподавателят по икономика във Вашингтон..

публикувано на 19.01.18 в 08:20

Новият австрийски вътрешен министър обяви създаването на нова структура за охрана на границите

Новият австрийски вътрешен министър Херберт Кикъл обяви създаването на нова структура за охрана на границите, за да не се допусне повторение на мигрантския поток от 2015 година, предаде Франс прес.  Това формирование за охрана на границите може да..

публикувано на 19.01.18 в 07:30