Ирена Чакърова: Силата на биоданза е в редовното практикуване

Ирена Чакърова е основател на практика по биоданза, мечтае да създаде училище за обучение по биоданза. Това е танц, замислен да помага на хората да се радват повече на живота.  "Това е моята мечта - някой ден в България да има училище..

публикувано на 08.10.19 в 13:58
Виктор Данчев и Снежана Янева

Космически октомври в Ratio

Платформата за популярна наука Ratio.bg организира Месец на космоса.  „Космосът е много як, а през октомври е световният ден на астрономията. Ние се вдъхновихме от това и решихме да направим цял месец на космоса. Това е инициатива, която стартираме..

публикувано на 08.10.19 в 10:07
Кристиян Ангелов, Светлозар Калев, Алекс Леви

Светлозар Калев: Еврейското присъствие по българските земи е още от III век

Една от основните цели на еврейската общност в България е доброто образование на младите хора и затова се създават различни програми, обясни председателят на Организацията "Шалом" в Пловдив Светлозар Калев в предаването "Хоризонт до обед"...

публикувано на 07.10.19 в 14:58
Туровете са ежедневни. Началната точка е Римски стадион на пл. „Джумая джамия“.

Еврейски тур из потайностите на Пловдив съчетава познание и благотворителност

Двуезичен еврейски тур в потайностите на Пловдив цели да представи част от историята на града, известен с една от най-големите еврейски общности в страната. Турът се организира от синагогата в Пловдив в рамките на Европейска столица на културата 2019...

публикувано на 07.10.19 в 14:35

Двама графични дизайнери сближават буквите и хората

Как шрифтът се превръща в скулптура?       Двама графични дизайнери - Тодор Георгиев и Жаклина Гетова, са създатели на изложбата „Графема“ в пловдивското арт пространство „СКЛАД“  - единствен от старите тютюневи складове, който не е в състояние на..

публикувано на 07.10.19 в 11:27
Медицинските сестри продължават да воюват за по-високи заплати.

Кризата в БНР, скандалът в „Референдум“ на БНТ, новата партия на Слави Трифонов – акценти от седмицата

За кризата в БНР и разделителните линии, за скандала в БНТ и предаването „Референдум“,  припомняме в днешното издание на Седмицата на бързи обороти. На прага сме да узнаем новия бюджет на страната, в ситуация, в която медицинските сестри..

публикувано на 06.10.19 в 11:49
Любомир Дацов

Дацов: В Бюджет 2020 трябват буфери заради несигурността в световната икономика

„В България управляваме традиционно добре макроикономически бюджета, но от гледна точка на ефикасност винаги е имало какво да се желае. Има много разходи, които никога не биват изпълнявани, като капиталовите, например, с които много се..

публикувано на 06.10.19 в 11:16

Здравеопасно ли е здравеопазването

„Колективният трудов договор (КТД) в здравеопазването трябва да бъде разпрострян и да стане задължителен за всички, включително и за частните болници. За следващата година са необходими поне още до 200 млн. лева“. Това каза пред БНР президентът..

публикувано на 06.10.19 в 10:52
Заря на пл. „Тянанмън“ в Пекин за 70-ата годишнина от основаването на Китайската народна република.

Китай показа самоувереност и мощ на 70-годишнината от комунистическия режим

„Няма сила, която да спре Китай“ - думите на президента Си Цзинпин прозвучаха във вторник на площада „Тянанмън“ в Пекин - там, където на 1 октомври 1949 година Мао Цзедун е поставил основите на комунистическия режим в страната. На фона на все..

публикувано на 05.10.19 в 15:42
Проф. Дънкан Мороу - преподавател по политически науки в Ълстърския университет в Белфаст.

Дънкан Мороу: Новите предложения по Брекзит са неприемливи за Северна Ирландия

Британският премиер Борис Джонсън изненада както ЕС, така и Обединеното кралство, с нови предложения за постигане на сделка за Брекзит. „Конструктивни и разумни“ и „взаимен компромис“, както той ги окачестви. Първите реакции бяха, че това е..

публикувано на 05.10.19 в 12:28