Валери Запрянов

Валери Запрянов за бялата лястовица в Ковачевица и един влюбен кос

„Ако искаш да се влюбиш в България – не ти трябва друго. Трябва само да вземеш тази книга, да я четеш, да я прелистиш няколко пъти, да разбереш колко много си пропуснал.“ Това каза в предаването „Закуска на тревата“ журналистът Валери Запрянов,..

публикувано на 17.08.19 в 16:45

Международната експедиция “Аргонавти от каменната ера" ще отплава от Варна

Международната експедиция " Абора- 4 - аргонавти от каменната ера " тръгва по предварително набелязания маршрут от Варна. Индианецът от Боливия Фермин Лимачи няма да бъде част от екипажа на тръстиковата лодка заради проблем с визата.  Неин..

обновено на 16.08.19 в 18:55
Паметникът – барелеф на Панчо Владигеров в Габрово, е тържествено открит през 1981 година, три години след смъртта му

Паметникът на Панчо Владигеров в Габрово е реставриран по повод 120-годишнината от рождението му

Паметникът на Панчо Владигеров в Габрово е реставриран по повод 120-ата годишнина от рождението му. Бележитият композитор и музикант е тясно свързан с местната музикална общност и е почетен гражданин  на Габрово. Паметникът – барелеф на Панчо Владигеров..

публикувано на 16.08.19 в 14:31
Стефан Стефанов

Стефан Стефанов след К2: Нямам потребност да се изявявам като алпинист, върховете са храна за душата

Стефан Стефанов, който миналия месец осъществи второ българско изкачване на К2, се завърна в България и вече се подготвя за следващата си експедиция.  На 25 юли той достигна най-високата точка на втория по височина и сочен за най-труден..

обновено на 16.08.19 в 14:12
Георги Динчев

Световната гейм индустрия стъпва в България

Докато страната ни очаква японска компания за производство на автомобили да инвестира тук, Япония вече прави инвестиции в IT сектора. Георги Динчев отговаря за работата в българския клон на студио за разработка на компютърни игри, свързано с..

публикувано на 14.08.19 в 15:40

Беглика фест за 11-та година в Западните Родопи

За 11-ти пореден път в Западните Родопи се провежда фестивалът „Беглика“, който и тази година ще зарадва своите посетители с пъстра артистична програма. В следващите пет дни брегът на язовир Голям Беглик ще се превърне в сцена за музикални, циркови и..

публикувано на 14.08.19 в 09:00

Къщата-музей на Адриана Будевска в Добрич ще бъде реконструирана

След повече от три години борба с институциите къщата-музей на Адриана Будевска в Добрич ще бъде реконструирана. Усилията на Регионалния исторически музей и на Община Добрич са на път да бъдат увенчани с успех, след като беше подписан договор..

публикувано на 13.08.19 в 15:43
Миндя рок фест е вече утвърдена сцена за изява на рок музиканти.

Много млади групи на Миндя рок фест тази година

Поредното издание на Миндя рок фест ще се състои от 23 до 25 август в едноименното село. Миндя е домакин на 11-то поредно издание на музикалния фестивал . По пет групи ще свирят на вечер във всеки от фестивалните дни. Преди 11 години..

публикувано на 13.08.19 в 12:35

За уикенд крепостта Траянови врата се превръща в историческа сцена

На 17 и 18 август крепостта Траянови врата ще се превърне в сцена на античен фестивал под надслов "Траянови врата - величие и памет". Организаторите обещават интересен и зрелищен поход през историята чрез представянето на пълнокръвна визия за..

публикувано на 12.08.19 в 12:22

Белчин - по тесните пътеки на историята

За малко повече от час, по живописен планински път южно от София се стига до село Белчин. Сгушено между четири планини, селото предлага различни възможности за туризъм - спа, културно-исторически и планински. Известно е и с многобройните си щъркелови..

публикувано на 12.08.19 в 08:35