Константин Мравов

Излезе сборникът "Времето е наше" на списание "dВЕРСИЯ"

На 16 октомври ще бъде официалното представяне на сборника в Националния студентски дом в 18.30 часа. "Времето е наше" е четвъртият поред сборник на списание "dВЕРСИЯ". Той ще бъде представен на 16 октомври в Националния студентски дом в 18.30..

публикувано на 03.10.19 в 13:17
Жасмина Гевезиева

Спортът като средство за борба със зависимостите

Спортът на цялостно равнище спомага за намаляването на депресивните състояния и влияе много по-добре от конкретни медикаменти според Жасмина Гевезиева. Тя е създател на онлайн платформа за хора, страдащи от системни преяждания. Самата тя е..

публикувано на 02.10.19 в 16:16

Димитър Деков: Етажните собственици се противопоставят един на друг

Етажната собственост вече може сама да избира процента сградна инсталация, без да е нужно да иска предложения от топлинния счетоводител. Интервалът е между 20 и 40%. Това предвижда новата Наредба за топлоснабдяване. "Ние продължаваме да вървим по този..

публикувано на 02.10.19 в 14:13
Къщата с ягодите, която се намира на столичната улица „Сан Стефано” 6

Арх. Габриела Семова: Няма равен достъп до общинската програма "Културно наследство"

Започва приемането на заявления за подпомагане на собственици на сгради, паметници на културата. Програмата "Културно наследство" на Столичната община е с бюджет от 300 000 лева. "Доколкото аз съм запозната, помощта, която собствениците на..

публикувано на 02.10.19 в 11:59
Симеон Василев

"Хомосоц" представя хомосексуалността по времето на комунистическия режим

Първото по-цялостно изследване за хомосексуалността по времето на комунистическия режим, фокусирано върху 50-те и 60-те години на ХХ век, е достъпно под формата на изложба до 13-и октомври в галерия „Порт А“ в София. Инициатор на изложбата е..

публикувано на 01.10.19 в 16:31

Етични хакери предлагат регистър за фирмите, обучаващи на киберсигурност

Асоциацията на етичните хакери предлага атакуването на определени IP адреси да се счита като опити за проникване, както и да има регистър на фирми, които обучават. „Нужно е да има регистър на фирмите, които правят образование, защото се пръкнаха..

публикувано на 30.09.19 в 17:24
Сградата на Биологическия факултет на СУ

Васил Макаринов и Теодор Караколев представят българския архитектурен модернизъм

Лекция „Баухаус? Културни влияния у нас“ ще се проведе тази вечер от 18,30 ч. в Националния политехнически музей в София. Тя се организира от създателите на фейсбук страницата „Български архитектурен модернизъм“ Васил Макаринов и Теодор..

публикувано на 27.09.19 в 14:41

Германски здравни каси ще плащат на осигурени за балнеолечение у нас

От пролетта на следващата година пациенти от Германия ще идват в България за балнеолечение и физиотерапия на разноски на германските здравни каси. Това съобщи Сийка Кацарова - председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм...

обновено на 27.09.19 в 13:44

Масови проверки за незаконна сеч

Агенцията по горите започва масови проверки за незаконна сеч, тъй като есента е период на засилено снабдяване с дърва за предстоящия зимен сезон. Всички дърва за огрев, които хората си купуват, трябва да са маркирани с контролна горска марка и..

публикувано на 27.09.19 в 10:43
Минко Даскалов

Минко Даскалов: Младите хора се стремят да опазят околната среда

Президенти, министри и журналисти от цял свят изпълват сградата на ООН по време на провеждащото Общо събрание на организацията. В пъстрата картина от националности се включват и делегати, които са на форума с цел да бъдат мост между сегашните..

публикувано на 26.09.19 в 19:14