ГИТ: Все повече непълнолетни искат да работят

През последните години отчитаме постоянно нарастване на непълнолетните, които работят, заяви пред БНР Дина Христова – експерт в Главна инспекция по труда. „През миналата година в инспекцията са подадени над 8500 искания за работа. Дадени са..

публикувано на 12.06.19 в 09:24
Генерал о.р. Джоузеф Ралстън (вляво) преди да бъде удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ във Военната академия.

Ген. Ралстън: Увеличава се стратегическо значение на България като член на НАТО

По-голяма роля за България в региона и НАТО и нуждата САЩ да обърнат повече внимание в Югоизточна Европа препоръча генералът от резерва Джоузеф Ралстън. Като върховен главнокомандващ на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа през 2003 година той..

публикувано на 11.06.19 в 17:26

Нови технологии осигуряват 4К резолюция на екрана на телевизора

Възможни ли са прозрачните и гъвкави LED екрани? Лабораториите на Института по оптически материали и технологии към БАН се опитват да отговорят на този въпрос.  Представете си каква технология стои зад възможността да гледате любимия си мач,..

публикувано на 11.06.19 в 14:24
Храмът „Света Богородица Достойно Есть“ в Троян

За две църкви в Троян днес е храмов празник

Три празника са вписани в църковния календар за днешния ден 11 юни. Единият припомня чудото, станало преди векове на Атон, когато за първи път е изпят химнът "Достойно есть" за възхвала на Света Богородица, другият е в чест на апостолите Вартоломей..

публикувано на 11.06.19 в 11:45
Водещата на

Непознатото Търговище

Уникално приготвян свински джолан е местната гордост. Казват, че софиянци, пътуващи през града, специално се отбиват, за да го опитат. А тези, които са го опитали, стават редовни клиенти. Това разказва в предаването "Рано в неделя"  Тодор Янакиев,..

публикувано на 10.06.19 в 15:37
На Летище София посрещат 8-месечно българско бебе, изоставено във Великобритания. Ноември, 2018 г.

Азиатски фестивал "Магията на изтока" с кауза - по-малко изоставени деца

Азиатски фестивал "Магията на изтока" ще се проведе в Борисовата градина на 15 юни.  Това е трето издание на фестивала, организиран от  Фондация "За нашите деца". Той е посветен на каузите на организацията, свързани с осигуряването на грижа за..

публикувано на 10.06.19 в 14:56

Български и сръбски археологически бисери в постерна изложба в София и Белград

В градинката на „Кристал“ в центъра на София се открива българо-сръбска археологическа изложба от постери.  Археологическите бисери на София и Белград ще могат да се видят до 30 юни. "Ще извадим доста малко от това, което всъщност и двата града..

публикувано на 10.06.19 в 13:03
Салих Алишов

Салих Алишов: Обичам да пътувам - това ме прави нов човек с всяка следваща дестинация

От Клуба на пътешественика канят почитателите на пътуванията тази вечер да се запознаят с младия програмист Салих Алишов, който наскоро се завърна от Иран. „Обичам да пътувам, защото това ме прави нов човек с всяка следваща дестинация, открива..

публикувано на 10.06.19 в 10:14

Театралните празници „Невена Коканова“ започват в Ямбол

24-ото издание на театралните празници „Невена Коканова“ се открива днес в Ямбол. През следващите шест дни ще бъдат представени спектакли на най-добрите театри в страната. Пролетните театрални празници ще бъдат открити от трупата на Русенския..

публикувано на 10.06.19 в 07:50

Концертът в Бобошево събра достатъчно средства за лечението на Ивелина в Турция

Със събраните от благотворителния концерт снощи в Бобошево  и кампанията по събиране на средства от общината 27-годишната Ивелина Дачина, която страда от левкемия, замина тази сутрин  да продължи лечението си в клиника в Турция. Това съобщиха за БНР..

публикувано на 09.06.19 в 20:04