Театър на сетивата в книжарница с мисия "Надежда" в Пловдив

Театър на сетивата – това ще се случи днес, за 24 май, в книжарница „Надежда“ в Пловдив. Организация на хора с увреждания ще представи там проекта си. „Казва се „Сензорен театър“, който е насочен към всички сетива. Ще търсим една мечка,..

публикувано на 24.05.19 в 11:31

Онлайн платформата „Книговище“ насърчава детското четене

Първо национално състезание по четене организира в Деня на българската просвета и култура онлайн платформата „Книговище“. В сайта за насърчаване на детското четене регистрация вече имат близо 2000 деца, които попълват въпросници по прочетени от..

публикувано на 24.05.19 в 10:21
Йордан Камджалов

Диригентът Йордан Камджалов участва в разговор на тема “Там, гдето знанието живей“

“За мен е еднакво комфортно да разговарям с хората и да дирижирам. Това са различни комуникационни форми – веднъж чрез звука на музиката, веднъж чрез вербалното. За мен даже тази форма е по-близка, защото тя е диалогична. Диалогичността..

публикувано на 23.05.19 в 10:31

Проект свързва ученици с предприемачи

Проект свързва учениците от 10 и 11 клас с предприемачи. Матия Голяр стои зад идеята в Словения и за 8-те години, в които я развива там, наистина има добри попадения. Той стартира собствена компания, когато е  на 19 години, а след като я продава,..

публикувано на 22.05.19 в 14:54

Сайтът „Какво прави Европа за мен“ показва как ЕС променя живота ни

Европейският парламент създаде първия по рода си уебсайт, който показва положителното влияние на Европейския съюз върху живота на отделните граждани и общности. Интерактивният многоезичен сайт „Какво прави Европа за мен“ съдържа стотици лесни за..

публикувано на 21.05.19 в 13:54

Инициативата "Споделени игри" събра на Витоша деца с техни връстници с увреждания

Над 400 ученици от столични училища се срещнаха тази събота на Витоша със свои връстници с увреждания. Събра ги инициативата "Споделени игри". В местността Игликина поляна бяха организирани различни игри и забавления, чиято цел беше  едните деца и..

публикувано на 21.05.19 в 13:29
Методи Методиев, НБУ

Концерт за свободата "1969 Превъртане" в Нов български университет на 22 май

Концерт за свободата "1969 Превъртане" ще се проведе в Нов български университет на 22 май от 19.30 с вход свободен. Концертът ще се състои в Театъра на университета. Той е част от поредица събития, свързани с музиката и културата на 60-те години на..

публикувано на 20.05.19 в 11:29

Платформата „Време за избори“ позиционира избирателите в политическата координатна ос

Платформата „Време за избор“ вече е готова за попълване преди евровота - тя е още един инструмент, който може да помогне на гласоподавателите да се ориентират преди изборите. Пред БНР програмният директор на фондация „Европейски институт“..

публикувано на 20.05.19 в 10:08
Катя Чакърова

В Дебелец дават надежда на децата с увреждания

Децата с увреждания са деца като всички други и имат право на обич, грижа и подкрепа. Това отстояват вече две десетилетия медиците от Дома за медико-социални грижи в град Дебелец край Велико Търново. На 20 май центърът чества своя 20-и рожден..

публикувано на 18.05.19 в 10:35
Еманюел Макрон и Ангела Меркел на пресконференция след една от срещите им.

Размяна на реплики издава охлаждане между Меркел и Макрон

В неочаквано прям тон германският канцлер Ангела Меркел изрази съмнения в системата „шпитценкандидат“ за европейските избори. Пред мюнхенския „Зюддойче цайтунг“ тя все пак изрази подкрепата си за водещия кандидат на ЕНП Манфред Вебер от баварската..

публикувано на 16.05.19 в 19:10