Находища на каолин и кварцов пясък в селата Колобър и Секулово

В Дуловско започна разработването на каолиново находище

В землищата на дуловските села Колобър и Секулово германска компания разработва находища на каолин и кварцов пясък. Проектира се и фабрика, която ще обработва суровините до производство на висококачествен продукт за стъкларската и керамичната..

публикувано на 10.09.21 в 21:08
Снимката е илюстративна

Сливен има и едно местно достижение – въжената линия

Гордостта на сливналии са „Сините камъни“, чистият въздух на Карандила и чувството за свобода, когато човек се качи в планината. Но - към природното бижу на Сливен има и едно местно достижение – въжената линия, която пресича острите зъбери на..

публикувано на 10.09.21 в 20:45

Не се забелязва приток на мигранти в района на Елхово

Не се забелязва увеличен приток на миграни през последните   десетина дни в пограничните села Голям Дервент, Граничар, Белеврен и Бръшлян. Преди години разкъсаната и паднала на няколко места гранична ограда при Голям Дервент беше предпочитано..

публикувано на 10.09.21 в 20:23
Мая Стоицева

Спортист от НСА се опита да спаси две давещи се момичета в Китен

Вчера в късния следобед на един от плажовете в Китен морето взе поредната си жертва - 15 годишната Рамира от Ихтиман, която   била на почивка с майка си и двете си сестрички.  Десетгодишната Йоана била извадена жива, но не от спасителите, а..

публикувано на 10.09.21 в 16:01

Боряна Димитрова: Партиите трябва да покажат, че могат да осигурят устойчиво управление

Както 45-ото, така и 46-ото Народно събрание започна със заявката да възроди духа на парламентаризма. Една заявка, която беше в синхрон с очакванията на голямо мнозинство от българските граждани. След това, което се случи в 45-ия и 46-ия..

публикувано на 10.09.21 в 15:27

Ръст на покупко-продажбите с 41% през 2021 в сравнение с 2020

"Жилищният пазар е   изключително активен от гледна точка на първото шестмесечие спрямо 2020.  Забелязваме спрямо 2020 ръст на покупко- продажбите с 41%, което е интересно, че този ръст е съществен и спрямо 2019  година - 23% повече сделки са..

публикувано на 09.09.21 в 17:10

Международният форум "Кошер" търси една различна концепция за България

Мултидисциплинарно събитие, което събира хора и идеи от цял свят и дава достъп до най-интересните бизнеси и личности, както и най-актуалната информация за България   - така организаторите от глобалната общност от българи "Тук - там" определят..

публикувано на 09.09.21 в 15:39
Силистренци почетоха 80-годишнината от подписването на Крайовската спогодба

Последствията от Крайовската спогодба за българите в Северна Добруджа

На 7 септември е подписана Крайовската спогодба, с която Румъния връща на България Южна Добруджа, а на 1 октомври българската армия влиза в Силистра. Силистренци почетоха деня с венци и цветя пред паметната плоча, посветена на 80-годишнината от..

публикувано на 08.09.21 в 20:56
Пътят от Етрополе за село Ямна

Пътят от Етрополе за село Ямна е с разбита настилка

Жители на етрополското село Ямна сигнализираха, че единствения път до селото и основния, който минава през населеното място  е трудно проходим заради силно увредената настилка, на места с огромни дупки по пътното платно. Пътят от Етрополе за село Ямна,..

публикувано на 08.09.21 в 19:36
Училище „Цар Симеон Велики“

Подготвени ли са училищата и езиковите школи за присъствено обучение

Началото на учебната година ще е присъствено, но как ще продължи остава  неизвестно. Решението за преминаване  към дистанционно обучение ще вземат Регионалните здравни инспекции на база на данните за заболеваемостта. Учебната година ще..

публикувано на 08.09.21 в 17:38