д-р Петър Марков

Д-р Петър Марков: Имунитетът срещу коронавирусните инфекции не е дълъг

Резултати от изпитването на ваксина срещу коронавирус в Университета в Оксфорд дадоха надежда за победа в битката с инфекцията. Резултатите, които излязоха преди 10 дена в публикация в британското научно списание  "The Lancet", са резултати от..

обновено на 24.07.20 в 18:00
Елена Иванова

Магията на Родопите в един пътеводител

Магията  на Родопите може да се почувства по всяко време през годината, каза за БНР Елена Иванова, създател на блога "Друми в думи". Тя издаде и пътеводител "Седем дни в Родопите – от Ивайловград до Гоце Делчев".  "Те са красиви през всеки..

публикувано на 24.07.20 в 17:55

Бум в наемането на кемпери и каравани през лятото

Докато големите хотелски комплекси имат трудности, през лятото се забелязва истински бум при наемането на кемпери и каравани. Наемането е страхотен вариант за хората, които желаят да почиват без близки съседи, а сравнително луксозните и снабдени..

публикувано на 22.07.20 в 17:40
Плажът на Кранево

Стотици работници в Кранево може да останат без работа, а спортните бази - да затворят

Кранево от години е известно с многобройните си детски и спортни лагери, като най-голям дял при гостите заемат тези от рускоезичните страни. През този летен сезон ситуацията е изключително критична, тъй като туристи от Русия, Беларус и Украйна..

публикувано на 22.07.20 в 17:28
Ивета Чернева

Ивета Чернева: Изслушването за специален докладчик на ООН за свободата на словото бе опорочено

Процесът по изслушванията на независим кандидат за специален докладчик на ООН за свободата на словото е опорочен от УНИЦЕФ, заяви пред БНР Ивета Чернева, която бе един от кандидатите. "Става въпрос за подслушване, става въпрос за друга..

публикувано на 22.07.20 в 15:13
Протест срещу правителството на 10 юли 2020

Весела Сергева: Днешните събития се обясняват трудно на чуждестранна аудитория

За протестите срещу правителството и главния прокурор, както и неуспешния вот на недоверие, имаше публикации в чужди медии. Как се пише за България, за да бъде разбираемо и за чуждестранната аудитория? " Събитията сега привлякоха вниманието..

публикувано на 22.07.20 в 14:25
Протест срещу правителството в София

Деян Кюранов: Управляващите държавата рушат държавността

По време на протестите през 2013 година един от проблемите е бил, че са участвали организирано привърженици на ГЕРБ. Сега един от проблемите е, че участват организирано хора от БСП. През 2013 година ГЕРБ не успя да оседлае протеста и да го..

публикувано на 22.07.20 в 12:06
ГКПП Илинден

Гърция затваря напълно ГКПП "Илинден" до 3-ти август

Гърция въвежда временна забрана за влизане и излизане от страната на всички превозни средства през граничния пункт „Илинден - Ексохи“. Информация за това е получена в Главна дирекция „Гранична полиция“. Пунктът се затваря от тази нощ до 3 август...

обновено на 21.07.20 в 22:33

Светият синод: "Света София" да остане музей и паметник на ЮНЕСКО

Светият синод на Българската православна църква излезе с официална позиция относно промяната на статута на църквата "Света София" в Истанбул.  "Като хилядолетна светиня за цялото Християнство и духовен център на Православието, този храм е скъп за всяко..

публикувано на 21.07.20 в 21:29

Обсъждат закриването на училище в Плевен заради недостиг на ученици

В Плевен се обсъжда закриването на основно училище "Никола Й. Вапцаров" заради недостиг на ученици. Досега Общината е осигурила допълнително финансиране на учебното заведение в размер над 70 хиляди лева. През изминалата учебна година в основно..

публикувано на 21.07.20 в 17:08