Протестите вчера, днес и утре - между надеждата и апатията

„ За мен музиката е най-отпред и после са митингите “. Това сподели пред БНР Васко Кръпката, едно от емблематичните лица на протестите в миналото. Той подчерта, че пропуска протестите днес  по няколко причини:  „Първо, че съм на път,..

обновено на 19.07.20 в 17:58
Фестивал

Децата на Плевен обраха наградите на фестивала "Морско конче"

Плевенски таланти заслужиха най-високите отличия от Фестивала на изкуствата „Морско конче“ в Обзор тази година . Въпреки строгите мерки, свързани с разпространението на Covid-19, възпитаниците на най-старата балетна школа в страната при..

публикувано на 19.07.20 в 07:19

Пещерата Малхам - фантазии от сол

Дни преди Израел да затвори границите си заради карантината от коронавирус, оттам отпътува българска експедиция, която заедно с израелските си колеги е продължила проучването и картирането на най-дългата солна пещера в света - Малхам, в планината..

публикувано на 17.07.20 в 14:35

Приложенията за проследяване на Сovid-19 - ползи и вреди

Приложенията за проследяване на заболели от Сovid 19 не са новост, но дебатите за това колко правилно е използването им, дори в условията на пандемия, винаги са в дневния ред на правозащитните организации. Голямата част от европейските..

публикувано на 17.07.20 в 12:50
Ивайло Динев

Протестите през 2013-а и сега - прилики и разлики

Проблемите, които се назоваваха на протестите през 2013-а и които се назовават сега, са едни и същи. Хората искат справедливост, управление, ръководено от по-морални политици, искат нови ценности и промяна. Това каза в интервю за „Хоризонт“ Ивайло..

публикувано на 17.07.20 в 09:51

Исмет Исмаил, Сърница: Чашата е пълна с липса на съдържание

Протестите са закъснели, смята Исмет Исмаил от Сърница, който по образование е журналист, но сега се занимава с бизнес, за да издържа семейството си. „ Протестите трябва да бъдат след всяка една наглост на управляващите . Трябва да се показва, че..

публикувано на 17.07.20 в 09:11
Цветозар Томов

Цветозар Томов: Развръзка от протестите ще има още този месец

Има видими признаци, че в момента в София първа политическа сила е „Демократична България“, а не ГЕРБ . Това каза в предаването „Преди всички“ Цветозар Томов - социолог, бивш член и говорител на Централната избирателна комисия. „ ГЕРБ плаща цената..

публикувано на 17.07.20 в 08:07

Енес Байраклъ: Опитът за преврат е повратна точка в съвременната турска история

Опитът за преврат отпреди 4 години в Турция се превръща в една от най-значимите дати в най-новата турска история. След потушаването на пуча турските власти предприеха сурови репресии, които отдалечиха страната от Европейския съюз. На референдум през..

публикувано на 15.07.20 в 11:33
Константин Проданов

Константин Проданов: Кризата открои пукнатините в глобалната икономика

„Тук има не толкова алтруистични подбуди, колкото инстинкт за самосъхранение" – така икономистът Константин Проданов  коментира в предаването „Преди всички“  изявлението на 83 милионери, обединени в групата „Милионери за хуманност“, които призоваха..

публикувано на 14.07.20 в 13:41

Адвокат Стефанова: Дали има полицейско насилие, можеше да се изясни за една нощ

Когато полицията е поставена в извънредна ситуация с огромен брой хора, струпани на малко място, се иска много внимателен и прецизен подход към организирането на полицейската операция по охраната на обществения ред. Това каза пред "Хоризонт"..

публикувано на 14.07.20 в 12:33