Община Пещера отказва да се включи в Областната ВиК асоциация

Община Пещера отказва да се включи в Областната ВиК асоциация и настоява да остане самостоятелно Вик дружество. Причините са,   че общината е вложила доста средства в подновяването на общинската ВиК инфраструктура  и не е ясно кой юридически ще..

публикувано на 13.09.21 в 17:40
Ивайло Калфин

Ивайло Калфин: Ако искаха да издигнат сериозен кандидат срещу Радев, отдавна трябваше да го направят

Данъците няма да се вдигнат заради повишаването на пенсиите, каза в интервю за БНР бившият вицепремиер, външен и социален министър Ивайло Калфин, който е изпълнителен директор на Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд...

публикувано на 13.09.21 в 16:29
Христофор Караджов

Законът за абортите в щата Тексас в САЩ ще доведе до сериозен конфликт

Не стихва отзвукът от влизане в сила на един от най-строгите закони  за абортите - в щата Тексас в САЩ. Документът беше подписан от губернатора на щата през май. Върховният съд на САЩ не реагира на спешната молба за блокирането му,  както и за..

публикувано на 13.09.21 в 14:52
Стефан Софиянски

Стефан Софиянски: Ако ГЕРБ издигне Петър Стоянов, няма да гласувам за него

Ако се мобилизираме, на 14 ноември вече ще имаме по-дългосрочна конфигурация, каза в интервю за БНР бившият служебен премиер и основател на Съюза на свободните демократи (ССД) Стефан Софиянски. „ Ако Петър Стоянов се кандидатира от ГЕРБ, аз..

публикувано на 13.09.21 в 13:17
Михаил Миков

Михаил Миков: Не разбрах кои точно са червените линии пред БСП

Големият проблем оттук насетне пред България е размиването на политическия профил, който води до крайна фрагментация. Това каза пред БНР бившият председател на Народното събрание и дългогодишен парламентарист от БСП Михаил Миков. Въпрос на..

публикувано на 13.09.21 в 12:51
Кейси Патън

Как американци помагат на афганистанските бежанци във Вашингтон

Кадрите на отчаяние и хаос от евакуационната мисия от Афганистан през миналия месец докоснаха сърцата на милиони по целия свят. Хиляди афганистанци пристигнаха в района на американската столица Вашингтон с надежда за по-добър живот. Общността..

публикувано на 13.09.21 в 12:00
Орлин Тодоров

Орлин Тодоров: Парламентът не отговаря на очакванията на избирателите

„Защо парламентът не отговаря на очакванията на избирателите – защото той не ги представлява“, посочи в „Преди всички“ анализаторът Орлин Тодоров затова какво ни чака след 45-тото и 46-тото Народно събрание. Тодоров е автор на книгата „България..

публикувано на 13.09.21 в 10:35

Райна Бояджиева: Кърменето не трябва да се прекратява по време на пандемията

Възможно ли е поставянето на ваксина срещу Covid-19 да се направи в кърмаческия период на майките? Световната здравна организация препоръча кърмачките в рискови групи да се ваксинират, за да изградят имунитет не само за себе си, но и за..

публикувано на 13.09.21 в 08:36
Проф. Николай Ненов

Проф. Николай Ненов: Има световна тенденция музеите да се антропологизират

"Има световна тенденция музеите да се антропологизират, да бъдат все по-близо до хората. Техните послания да бъдат пречупени през това, което хората преживят и чувстват. Експонатите са номер едно - актьорът в този театър. Но мамутът, който..

публикувано на 12.09.21 в 20:20
Върбан Христов

Оцветеното с пъстри цветове дърво в Русе радва минувачите

През 1988 г, когато Русе вече е в задушливата примка на румънския хлор, русенските художници протестират. Правят изложба в галерията с разтърсващи картини и пластики, а двама от тях - Антоний Софев и Върбан Христов опаковат вече загиналите..

публикувано на 12.09.21 в 17:34