Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сесия с разпродажби на БФБ

И днешната борсова сесия започна с разпродажби по някои от водещите позиции, но в последствие пазарът показа готовност да защити нивото от 400 пункта на водещия борсов индекс SOFIX. Това разбира се е чисто психологическо ниво, като техническата подкрепа се намира около 385 пункта. Към момента SOFIX се понижава с 0.76% до ниво от 404.77 пункта, въпреки че за момент беше паднал под 400 пункта.

Сред останалите представителни за борсата индекси пониженията са сходни, като единствено имотният индекс BGREIT губи далеч по-значителните 2.40%.

Борсовият оборот е 2.2 млн. лева, като 1.1 млн. се дължат на сделки с облигации.
От сините чипове най-много днес пострадаха двете емисии на Химимпорт, които поевтиняват средно с около 3%. Сред компаниите на Официален пазар по- сериозни обеми се размениха единствено с книжата на ПИБ, които при изтъргувани 146 хиляди акции остават без ценово изменение.

На висок интерес се радват и акциите на БАКБ, които поскъпват с малко над половин процент.

От по-ниско ликвидните акции впечатление прави ръстът на цената на книжата на производителя на ветеринарни продукти Биовет, които при обем от над 2500 акции поскъпват с близо 5%.

На другия полюс са акциите на Момина крепост, които губят 7% от стойността сред сключването на няколко договорени сделки с по-големи пакети на ниво от 1.44 лева за брой.

По публикацията работи: ИП "Бул Тренд Брокеридж" ООД


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Главчев

Т. нар "украинска помощ" за земеделците ще бъде изплатена до 15 май

Най-неотложните проблеми в сектор "Земеделие" обсъдиха на среща в Министерския съвет служебният премиер Димитър Главчев, вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова, земеделският министър Георги Тахов и представители на земеделските организации.  Премиерът заяви, че т. нар "украинска помощ" ще бъде изплатена до 15 май.  "Взехме решение и се..

публикувано на 24.04.24 в 19:36
Стоил Алипиев

КЗП е наложила санкции за близо 600 000 лева от януари 2023 г. до края на март 2024 г.

От януари 2023 година до края на март тази година Комисията за защита на потребителите е наложила санкции за близо 600 000 лева, събрани са над 353 000 лева, от които около 10% - с помощта на НАП. Това съобщи председателят на комисията Стоил Алипиев по време на блиц контрол в парламентарната Подкомисия за наблюдение на дейността в областта на..

публикувано на 24.04.24 в 19:29

В Гърция изключиха от участие в евроизборите националистическа партия

В Гърция изключиха от участие в евроизборите националистическата партия "Спартанци". Депутатите се разследват за подвеждане на избирателите. Депутатите на партията се разследват по обвинение, че са подвели избирателите на парламентарния вот и реално партията се управлява от осъдения за участие в престъпна група заместник-председател на..

публикувано на 24.04.24 в 19:23

Протест на БОЕЦ пред МВР

Протест, организиран от гражданско движение БОЕЦ, с искане за оставката на вътрешния министър Калин Стоянов, се провежда пред сградата на МВР в центъра на София. Димитър Стоянов: Аз подадох сигнала на 112 и ми казаха, че нямат екипи Причината за недоволството е задържането в понеделник вечерта на журналиста Димитър Стоянов, който е с повдигнати..

публикувано на 24.04.24 в 18:56

Три случая на коклюш в района на РЗИ-Дупница

Три са регистрираните случаи на коклюш, каза за БНР д-р Райна Сапаревска, експерт към РЗИ-Дупница. Само едно от заболелите деца е прието за лечение в инфекциозното отделение на дупнишката болница.  Ситуацията с разпространението на заразното заболяване е благоприятна на този етап, коментира д-р Райна Сапаревска. Осем са общо регистрираните..

публикувано на 24.04.24 в 18:53

Певицата Глория е претърпяла ПТП в Кресненското дефиле

Певицата Глория е претърпяла ПТП в Кресненското дефиле на 23 април. Това сподели тя в профила си в социалните мрежи. "Неадекватен възрастен човек с пътнически празен бус се вряза в нас почти челно, навлизайки в нашето платно! Сами виждате, че, като по чудо няма пострадали и в двата автомобила! Каза, че е изгубил контрол над буса си! Слава на..

публикувано на 24.04.24 в 18:40
Симеон Караколев

Среща на премиера със земеделски производители

Решение на най-неотложните проблеми в сектор "Земеделие" обсъждат на среща в Министерския съвет служебният премиер Димитър Главчев, вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова, земеделският министър Георги Тахов и представители на земеделските организации. Правителството е осигурило 300 милиона лева за така наречената "украинска..

публикувано на 24.04.24 в 18:28