Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Големия Маргин остава в ареста

Софийският апелативен съд върна в ареста Красимир Маринов-Големия Маргин по обвинението, че е ръководил организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Магистратите възприеха като достоверни и уличаващи Маринов свидетелските показания на няколко защитени анонимни свидетели, както и популярният напоследък прокурорски свидетел Тихомир Георгиев, дал показания освен срещу Маргина, срещу Стефан Бонев - Сако, Златко Баретата и други.

Неправилно нарече решението адвокат Марин Марковски. Според него свидетелите говорели неясно, напълно без факти и дати. Той е от днес новият защитник на Стефан Бонев - Сако, който остава в ареста. Заедно с Маргина и Сако, там отива и Милен Алексиев, също пуснат от Софийския градски съд преди седмица срещу подписка.

Градският прокурор Николай Кокинов коментира, че с решението си Софийският апелативен съд е поправил грешката на Градския съд, който пусна Големия Маргин на свобода само срещу подписка. "Умните прокурори не коментират неправилните съдебни решения, но аплодират правилните" - каза Кокинов.

 
По публикацията работи: Силвия Великова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Омбудсманът: Не мога да стана служебен премиер

Президентът Румен Радев разговаря с омбудсмана Диана Ковачева в рамките на консултациите на държавния глава, свързани с процедурата по  назначаване на служебен министър-председател. След срещата тя обяви пред медиите, че не може да поеме функциите. Причината – обществената защитничка е избрана за съдия в Европейския съд за правата на човека...

публикувано на 29.03.24 в 13:07

Мъж извади газов пистолет срещу лекар в болницата в Шумен

Мъж отправи закана за убийство към медик, извади срещу него и газов пистолет.  Случката е от вчера, когато малко след 10.00 часа шуменец потърсил помощ в МБАЛ - Шумен. Недоволен от продължителното време за изчакване на медицински преглед, той извадил оръжието и заплашил с него лекар.  Веднага бил подаден сигнал в полицейското управление...

публикувано на 29.03.24 в 13:02
Ваня Григорова/Васил Терзиев

Отново отложиха делото за избора на кмет на София

За 26 април беше отложено делото по жалба на загубилата изборите в София Ваня Григорова срещу решението на Общинската избирателна комисия, с което за победител беше обявен Васил Терзиев. До поредното отлагане се стигна, за да могат страните да се запознаят със съдебната експертиза от 120 страници на машинното гласуване, която двете вещи лица..

публикувано на 29.03.24 в 12:58

Нов казус от промените в Конституцията - депутатите ще вземат две заплати?

Още един казус коментираха днес народни представители в парламента, който идва с промените в Конституцията - чл. 64, ал. 4 от Конституцията, според който 49-ото Народно събрание ще остане действащо до клетвата на 50-ия парламент. Така за периода на застъпване ще се плащат заплати на депутатите и за двата мандата. Коментар дойде от депутата от..

публикувано на 29.03.24 в 12:39
Георги Андреев

Вълшебните "Мистерията на българските гласове" и Quarto в концерта „Гласове и струни“ в зала България

Новаторския проект на композитора Георги Андреев „Гласове и струни“ е концертът на хор „Мистерията на българските гласове“ и струнния „Quarto“ квартет в Зала „България“ на 3 април.  Идеята за струнен квартет,  не е да е съпровождащ фактор нито хора, а и квартетът и хора са напълно завършени състави, самодостатъчни и да са в едно..

публикувано на 29.03.24 в 12:22

Експлозия избухна в най-голямата румънска рафинерия

Експлозия избухна тази сутрин в най-голямата румънска рафинерия Петромидия, разположена в  окръг Констанца, на брега на Черно море, предава Радио Румъния. Властите съобщават, че няма жертви. В момента се правят измервания за определяне на степента на замърсяване на въздуха. В района и в момента продължават да се издигат гъсти облаци..

публикувано на 29.03.24 в 12:14

Денков, Габриел и Тагарев за Путин, войната и отбранителната сила на НАТО

Конференция, посветена на 20-годишнината от членството на България в НАТО, събра политици, военни и дипломати. Тя е организирана от Министерство на външните работи, Дипломатическия институт, Атлантически клуб и Министерство на отбраната. САЩ поздравиха България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия и Словения, които отбелязват двадесетата..

публикувано на 29.03.24 в 12:06