Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселин Личев: Жителите на Сопот, настанени в общински жилища, няма да загубят домовете си

НЧ "Иван Вазов-1871" в Сопот
Снимка: Фейсбук

Жителите на Сопот, които са настанени в общински жилища, няма да загубят домовете си, съобщи кметът на града Веселин Личев. Това е станало ясно след срещата му с премиера Бойко Борисов и с министъра на икономиката Божидар Лукарски.

По думите му, премиерът се е ангажирал държавата да помогне на два етапа на Община Сопот да покрие задълженията си от 6 милиона и 700 хиляди лева към фирмата-изпълнител на проекта за пречиствателната станция в града. 

Първият етап е ВМЗ-Сопот да плати дълговете си за над 4 милиона лева към общината и в тази връзка министър Лукарски  ще се срещне в 17 часа с ръководството на оръжейницата.

Вторият етап е през януари от държавния бюджет да бъдат преведени останалите средства .

По-рано днес жители на Сопот заявиха, че ще блокират в четвъртък подбалканския път заради финансовата криза на общината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Жители на Сопот предупредиха, че в четвъртък ще блокират за един час пътя Бургас – София

Жители на Сопот предупредиха, че в четвъртък ще блокират за един час – от 11 до 12 часа, пътя Бургас – София, който минава през града. Протестът е срещу институциите, отговорни за финансовата криза на община Сопот.  Общината има дълг от 6..

публикувано на 02.12.14 в 13:00
ВИЖТЕ ОЩЕ
Иван Гешев

Съдът спря делото на Гешев срещу бившия правосъден министър

Софийският районен съд спря делото за клевета срещу бившия правосъден министър Атанас Славов, което беше заведено от ексглавния прокурор Иван Гешев.  Причината - депутатският имунитет на Славов. Делото беше заведено след изказване на Славов по повод..

публикувано на 24.04.24 в 11:12

Санкции за свещеника, отслужил панихида в памет на Навални

Руски православен свещеник, отслужил през март възпоменателна служба в памет на покойния руски опозиционен лидер Алексей Навални, беше отстранен за три години от изпълнение на духовните си задължения, съобщи Московската епархия на Руската православна..

публикувано на 24.04.24 в 11:09
Делян Пеевски

ДПС няма да е партньор с ПП-ДБ "при доказване на схемите им"

Председателят на ДПС Делян Пеевски каза, че ако бъдат доказани корупционните схеми, свързани с ПП-ДБ, ДПС няма да е партньор в евентуален следващ парламент. "Ако се докаже от компетентните органи и се видят обвързаности с контрабанда, пудели,..

публикувано на 24.04.24 в 10:54

ПП-ДБ с обвинения към ГЕРБ – саботирали второто плащане по ПВУ

От ПП-ДБ обвиниха ГЕРБ за това, че саботират съдебната реформа и второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост. Депутатът Николай Денков обяви, че ГЕРБ бави четири законопоректа, които са обвързани с второто плащане по плана.  По думите му,..

публикувано на 24.04.24 в 10:52
Радостина Ангелова

Проучване за имунизационния календар регистрира нагласите и страховете на родителите

Повече от половината родители на деца от 0 до 4 години у нас подкрепят задължителните имунизации. 54% от запитаните ваксинират децата си. 3,8% са на мнение, че списъкът със задължителните ваксини следва да се допълни. Това показва национално..

публикувано на 24.04.24 в 10:49
Грант Шапс

Лондон иска увеличаване на разходите за отбрана в НАТО

Британският министър на отбраната Грант Шапс заяви, че иска новата цел на НАТО за разходите за отбрана да бъде 2,5% от брутния вътрешен продукт вместо сегашните 2% и това го налага днешният "по-опасен свят". Грант Шапс каза в интервю за Скай..

публикувано на 24.04.24 в 10:47
Антоанета Цонева

Съвет по координация на политиките за българите в чужбина създаде НС

С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС парламентът прие окончателно промените в Закона за българите, живеещи извън България. Той предвижда създаване на Съвет по координация на политиките за българите извън страната, който да организира работата на..

публикувано на 24.04.24 в 10:44