Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лек спад на нивото на Тунджа край Ямбол и Елхово, критичната ситуация в района остава

Тунджа затвори пътя Казанлък - Стара Загора
Снимка: БГНЕС

Лек спад на нивото на река Тунджа е отчетен тази сутрин край Ямбол и Елхово. Въпреки това критичната ситуация в района остава. В Ямбол равнището на реката е 5 м и 27 см.

Остават наводнени част от индустриалната зона и ромския квартал в града. Над 25 фирми няма да отворят врати и днес. 

В бедстващите райони в страната обстановката остава сложна. Скъсан отводнителен канал на „Напоителни системи” наводни земни площи в Белозем. Сигналът е получен късно снощи. Около хиляда декара са под вода. Няма опасност за жителите на селото.  Ситуацията в селото постепенно се нормализира, обстановката е спокойна.

Четири старозагорски общини - Раднево, Гълъбово, Мъглиж и Николаево остават в бедствено положение. Нивото на язовир "Копринка" се понижава и днес вече е 50 см. под клапите, като продължава изпускането по 120 кубически метра вода в секунда.

Днес ще бъде намалено количеството на изпусканата вода. Не съществува опасност от преливане на язовира, няма опасност за мостовете над река Тунджа при селата Бузовград и Розово. Няма бедстващи хора в региона.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.