Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експерти проверяват нерегламентирани къмпинги по Черноморието

Плажът на къмпинг "Корал"
Снимка: БГНЕС

9 акта по закона за горите, 3 глоби по наредбата за опазване на обществения ред и полицейска санкция за незаконно поставяне на палатки на общинска територия съставиха на къмпингуващи комисия от контролни органи. Втори ден експерти от Изпълнителната агенция по горите, Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас и полицейски служители извършват проверки на нерегламентираните къмпинги по Черноморието.

10 нерагламентирани къмпинга са проверени до момента. 7 от тях се намират край Варна и Добрич, а останалите 3 са на територията на Бургаска област. С проверка на импровизирания къмпинг в местността Иракли, където има над 100 палатки, започна работата на комисията па Южното Черноморие. 9 акта за забранено палене на огньове са съставили от Изпълнителната агенция по горите, каза главният експерт в дирекция "Опазване на горите" инж. Николай Пиронков.

Според туристите района на нерегламентирания къмпинг Иракли е много замърсен, а огньове се палят безразборно

Проверките по Южното Черноморие ще продължат, казаха експертите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Главният архитект на Царево издавал незаконни разрешения за строеж на къмпинг "Юг"

По протести на Окръжна прокуратура – Бургас, РДНСК - Югоизточен район - Бургас прогласи нищожността на четири разрешения за строеж в района на къмпинг "Юг" – Община Царево. Изцяло са възприети аргументите на прокуратурата за това, че разрешенията..

публикувано на 29.07.15 в 11:01

Павлова: Разрешенията за строеж на къмпинг "Юг" са отменени

Строителният контрол е отменил разрешенията за строеж на къмпинг "Юг", съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова . Предстои обжалване от страна на инвеститора. Дадени са разрешения от главния архитект на общината. Те бяха влезли в..

публикувано на 24.07.15 в 17:05

Възстановени са дюните на къмпинг „Златна рибка“

Възстановени са дюните на къмпинг „Златна рибка“, съобщиха от пресцентъра на Община Созопол. Временният технологичен път, необходим за пречиствателна станция, е премахнат, дюните са възстановени, а плажната ивица е в предишния си вид. Така Община..

публикувано на 04.06.15 в 13:49

Къмпинг „Градина“ вече е „Южен бряг“

От тази година любимия на столичния ВИП къмпинг е с ново име, това съобщи мениджърът Андрей Василев. „Градина“ вече се казва „Южен бряг“. Фирмата, която стопанисва ивицата, остава „Къмпинг Градина“ ЕООД. От утре къмпингът открива сезона. Между 40 и 50%..

публикувано на 14.05.15 в 15:40
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пратеникът на ООН по Кипърския въпрос започва серия от ключови срещи за възобновяване на диалога

С обиколка в три европейски столици на пратеника на генералния секретар на ООН по Кипърския въпрос от днес започва третият, критичен етап в усилията на международната организация за възобновяване на преговорите между двете кипърски общности. Личният..

публикувано на 25.04.24 в 04:11

Недоволство в Ирландия заради големия брой мигранти, които пристигат от Обединеното кралство

Повече от 80% от търсещите убежище в Ирландия преминават в страната от Обединеното кралство, каза ирландският министър на правосъдието. Напрежението около имиграцията се повиши в Ирландия, на фона на увеличаването на пристигащите мигранти и острата..

публикувано на 25.04.24 в 04:03

Арести във Великобритания след смъртта на петима мигранти в Ламанша

Трима мъже са били арестувани във връзка със смъртта на петима мигранти в Ламанша във вторник, съобщи Националната агенция за борба с престъпността на Обединеното кралство. Мъжете бяха задържани по подозрение за подпомагане на нелегалната имиграция и..

публикувано на 25.04.24 в 03:52
Гордана Силяновска-Давкова

Кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур от президентския вот в Северна Македония

Кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска-Давкова води убедително на първи тур от президентските избори в Северна Македония, съобщи БГНЕС. Данните на Държавната избирателна комисия /ДИК/ при 63% преброяване на гласовете :  За Гордана..

публикувано на 24.04.24 в 22:55

Радев удостои с Почетния знак на президента участниците в "Еверест 84"

Държавният глава Румен Радев участва днес в Централния военен клуб в официалното отбелязване на 40-годишнината от първата българска експедиция за изкачване на връх Еверест. Събитието се провежда под патронажа на президента. Това съобщиха от..

публикувано на 24.04.24 в 22:51

Ивет Лалова роди момче

" Добре дошъл на този свят Тиаго Колио 🤍 Благодарим ти, че избра нас за свои родители. Толкова сме влюбени в теб и сърцата ни са пълни!", написа легендата на българската лека атлетика Ивет Лалова в профила си в социалните мрежи.

публикувано на 24.04.24 в 22:33

Авиодиспечерите във Франция отмениха стачката, но трафикът в четвъртък остава парализиран

Очаква се утре във Франция въздушният трафик да бъде парализиран заради обявената стачка на авиодиспечерите, въпреки постигнато споразумение в последния момент. Няма връщане назад. Въздушният трафик на Франция ще бъде объркан през целия ден, въпреки..

публикувано на 24.04.24 в 22:29