Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Попиванов: Задължителното гласуване ще бъде пълно фиаско

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Вчера депутатите приеха на първо четене промени в Изборния кодекс, според които у нас гласуването става задължително. Ще останат ли валидни тези текстове и след окончателното им гласуване в пленарна зала или и този път ще претърпят съществена трансформация между двете четения? Защо народните представители се обърнаха толкова охотно към тази тема точно в този момент? И до какво на практика ще доведе евентуалното приемане на задължителното гласуване? - това са само част от въпросите, на които отговориха тази сутрин журналистката Иглика Горанова и политологът Борис Попиванов.
Чуйте какво мислят те и за решението на Конституционния съд да спре разделянето на здравната помощ на основен и допълнителен пакет; за продължаващия конфликт около концесията в Банско; за лавината от спрени обществени поръчки в държавата и за начина, по който ще се отрази на България и на Европа новото споразумение за бежанците с Турция.
Много теми, двама събеседници и един прелюбопитен калейдоскоп на най-важните събития от последните седем дни!





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илюстративна снимка

Интензивен дъжд наводни къщи и дворове в Монтана. Евакуираха жители с лодка

Обилните валежи от нощта предизвикаха и наводнения в Монтана, където са паднали над 70 литра на квадратен метър дъжд. Евакуирани с лодка са били жители на монтанския квартал "Кошарник". Интензивният дъжд наводни къщи и дворове в Монтана. Най-вече в кварталите “Мала Кутловица“, “Изгрев“, а в кв. “Кошарник“ са евакуирани хора, съобщи..

публикувано на 25.06.23 в 12:29