Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Антоанета Цонева: Великобритания ще остане в ЕС

Ще остане ли Великобритания в ЕС

Бойко Боев: Ако британците гласуват страната им да излезе от ЕС, не се знае какво ще стане

Снимка: ЕПА/БГНЕС

След последния дебат "за" и "против" членството на Великобритания в ЕС между сегашния и бившия кмет на Лондон не беше излъчен ясен победител. Анализаторите коментираха, че в крайна сметка думата ще имат гласоподавателите след броени часове.

Бойко Боев, председател на Българската лондонска асоциация, каза в предаването "Преди всички", че според него референдумът за оставане или излизане на Великобритания от ЕС е възможност и социолозите да се появят отново в медиите и медиите да разкажат за новите проблеми. Референдумът е възможност хората да говорят за случващото се в тяхната страна. Ако обаче Великобритания излезе от ЕС, не се знае какво ще стане и това всява страх, подчерта той:

Има сериозен интерес от страна на медиите и на политиците да всяват всякакви възможности за страх. Разбирам, че това е нормално, тъй като не е ясно какво ще се случи след референдума. Досега такова нещо не се е случвало. Ако гласоподавателите гласуват Великобритания да излезе от ЕС, не се знае какво ще стане. Аз съм британски гражданин и лично се вълнувам от това, че от мен зависи какво ще стане с Великобритания и ще гласувам тя да остане в ЕС. Референдумът е първата голяма възможност на българите да определят бъдещето на тази страна. Ние, засега, като българи във Великобритания, за съжаление нямаме организация, насочена към определяне на позиция на българите във Великобритания. Нямам прогноза за изхода от референдума. Всичко зависи от емоци