Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Явор Панталеев: Извънредното положение в Турция не се отразява негативно на транспорта на стоки

Снимка: БГНЕС

Преминаването на границата с Турция е по-забавено, но бизнесът с Турция в транспортно отношение продължава да функционира. Това каза за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Явор Панталеев – член на Управителния съвет на Националното сдружение на българските спедитори. 

Турция е страна, която изнася много суровини и материали за страните от Европейския съюз, и ми е трудно да си представя как би могъл бизнесът с Турция да спре изведнъж. Към момента нямаме намерение да променяме договорености, планове и графици. Турция направи достатъчно, за да спре туризма в самата държава и не би могла да си позволи последващи трусове на икономиката. Лично аз гледам положително на нещата и считам, че ситуацията с Турция е стабилна и ще продължи да се стабилизира по отношение на обмена на стоки с нея.

Цялото интервю на Таня Величкова с Явор Панталеев чуйте от звуковия файл.
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Николай Денков

МОН: Милиони левове са източени за фиктивни почивки на ученици

Близо 8 млн. лв. са източени за фиктивни почивки на ученици в базите на дружество „Ученически отдих и спорт“ от  2019 г. до 2021 г. Това установяват проверки на звеното за вътрешен одит към Министерството на образованието и науката (МОН), проведени през последните четири месеца. Ресорният министър Николай Денков обяви, че ще подаде..

обновено на 18.10.21 в 14:39
Димитър Събев

Димитър Събев: Спорно е твърдението, че сме станали по-малко бедни

" Трудно е да говорим, че сме станали по-богати, дори твърдението, че сме станали по-малко бедни също е спорно ". Това каза пред БНР икономистът Димитър Събев в коментар на класацията по бедност, в която България отстъпва челната позиция на Румъния. Той обясни, че в методиката, по която са изчислени процентите, определящи позициите в..

публикувано на 18.10.21 в 14:37
Николай Денков

"Ученически отдих и спорт“: Министър Денков е в нарушение на закона

От дружеството „Ученически отдих и спорт“ заявиха, че отказват да бъдат "залог в политически сблъсъци и предизборна кампания".  По-рано служебният министър на образованието Николай Денков обяви, че близо 8 млн. лв. са източени от дружеството за фиктивни почивки на десетки хиляди ученици.  МОН: Милиони левове са източени за фиктивни почивки на..

публикувано на 18.10.21 в 14:05

Силвия Петкова: Най-честото нарушение при наказателните дела е т.нар. "обвинителен уклон" към подсъдимия

„У нас Наказателнопроцесуалният кодекс е доста добре уреден от гледна точка на правото на справедлив процес “, посочи в „Преди всички“ адвокат Силвия Петкова , адвокат по наказателни дела, гост лектор на първата публична лекция за настоящата академична година "Наказателно правни аспекти на правото на справедлив съдебен процес“. Лекцията може да се..

публикувано на 18.10.21 в 14:02
Ивайло Калфин

Ивайло Калфин: България не е поискала пълната сума, която би могла по Плана

" Това, което ми се губи в Плана за възстановяване е визията как ще изглежда България, българската икономика и доходите на българските граждани след 10 години. Какво точно ще се промени за хората, как ще се промени и по какъв начин този План ще помогне. Общата картина ми се губи - какво ще се промени в икономиката". Коментарът направи пред БНР..

публикувано на 18.10.21 в 13:51

Представител на собственика на Vera Su е в България, както и такъв от Панама

Замърсяването с азот амониев и азот нитритен в морските води около заседналия кораб Vera Su продължава.  Количествата, измерени от пробите вчера, показват отново резултати, които са много над нормите. Междувременно в България са пристигнали представител на турския корабособственик, както и такъв от Панама, под чийто флаг е плавал корабът...

публикувано на 18.10.21 в 13:49
Дмитрий Песков

Песков: Русия не е заплаха за никого

Русия не е заплаха за никого и няма интерес от съществуването на разделена Европа. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в интервю за френски журналисти. Интервюто е част от документалния филм „Владимир Путин: господарят на играта”,  излъчен вчера по телевизия „Франс 5“.  Според Дмитрий Песков не е ясно дали Съединените щати ще..

публикувано на 18.10.21 в 13:43