Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Давид Джамбазов: Тръмп не е добър стратег и много трудно ще изпълни обещаното

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Като тъжен и странен ден, който ще остане в историята, определи днешния ден на избор на новия американски президент журналистът Давид Джамбазов. В предаването "Преди всички" той обрисува Доналд Тръмп като нестандартен, но приличащ на консервативно настроените избиратели и тяхното обкръжение и изтъкна:

Не беше отчетена силата на малките селски населени места от преобладаващо бели, необразовани хора, обединили се с много голяма сила за Тръмп.

Като ключов фактор в американската предизборна кампания Джамбазов открои популисткото говорене и опростяването на целия дебат, което според него е много нетипично за американската система.

На Тръмп от тук нататък ще му бъде изключително трудно да изпълни всичко, което е обещал, продължи анализа си журналистът:

Все едно Николай Бареков да стане министър-председател на България и да тръгне да търси отнякъде един милион работни места. Това е еквивалентът на случващото се. 

Според Джамбазов Тръмп не е добър стратег и няма план за нещата, а вътрешната политика за самите американци в момента се очертава като най-важна.

Давид Джамбазов каза още, че Доналд Тръмп през годините не е бил толкова краен, а е станал краен в момента, в който е видял възможност да капитализира позициите си. Джамбазов смята още, че увертюрите на Тръмп към Путин ще повлияят много негативно в България.

Социологът от „Галъп“ Снежина Стоянова припомни за глобалното изследване на "Галъп интернешънъл" за това кой е предпочитаният президент на САЩ:

Навсякъде, освен в Русия, Хилари Клинтън бе предпочитаният кандидат.

Учуди ме