Разкриха опит за нелегален внос на над 4000 кутии цигари на "Кулата"

Снимка: АМ

Служители на Агенция "Митници" и "Гранична полиция" са разкрили опит за нелегален внос на над 4000 кутии цигари на граничния пункт "Кулата".  При щателна проверка на лек автомобил, в специално направен тайник, са били открити над 80 хиляди къса цигари без български бандерол. 

Срещу жената, управлявала автомобила, която е българска гражданка, е образувано досъдебно производство.

От Агенция "Митници" припомнят, че тютюневите изделия са акцизна стока, която не може да бъде пренасяна свободно в такива количества дори между държавите членки на Европейския съюз.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Полицията в Солун арестува трима пакистанци, обвинени в задържане и изнудване на 21 имигранти

Полицията в Солун е арестувала трима пакистанци, обвинени, че са държали  21 имигранти в покрайнините на града и са ги изнудвали за  пари.  Имигрантите, сред които 13 еритрейци, седем пакистанци и един гражданин на Мианма, са влезли от Турция. Трафикантите ги затворили в склад и поискали по 2500 евро от всеки, за да ги освободят.  Гръцката..

публикувано на 25.03.18 в 08:24

Турската армия вече владее изцяло сирийската област Африн

Турската армия вече владее изцяло сирийската област Африн. Това съобщи  агенция Ройтерс, като се позова на турски военни източници. След ожесточените боеве с кюрдските Отряди за народна самоотбрана са завзети и последните села около Африн. В самия град турският "Червен полумесец" раздава храни на цивилното население, което претърпя много лишения по..

публикувано на 25.03.18 в 08:20

Православната църква празнува Благовещение

Днес Българската православна църква чества празника Благовещение. На този ден Ангел Господен донесъл на Дева Мария благата вест за идването на обещания от Бога и предсказан от пророците Спасител на света. Още при своето раждане Дева Мария е била посветена на Бога и на 3-годишна възраст - дадена в храма. При навършване на пълнолетие тя трябвало да..

публикувано на 25.03.18 в 04:46

Мария Габриел ще проведе първия си в България граждански диалог за "Дигиталното бъдеще на Европа"

Еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел ще проведе първия си в България граждански диалог под мотото "Дигиталното бъдеще на Европа". В публичната дискусия, която ще се състои в Луковит, ще участва и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Цифровите умения като необходимост за бъдещето, какво предлага..

публикувано на 25.03.18 в 04:20

Откриха самоделни бомби в супермаркета, в който терорист взе заложници във Франция

В супермаркета, в който терористът Редуан Лакдим беше взел заложници, следователи са открили три самоделни взривни устройства, пистолет и ловджийски нож, съобщи френският тв канал "БФМ-ТВ". По-рано при обиск в дома, в който е живеел Лакдим, беше намерена бележка, в който той заявява своята принадлежност към "Ислямска държава". В петък..

публикувано на 25.03.18 в 04:10