Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алберт Попов втори в гигантския слалом във Форгария

Алберт Попов
Снимка: ski.bg

Алберт Попов завърши втори в гигантския слалом за купата на ФИС в италианския зимен център Фолгария.

Попов записа общо време от 1:58.12 минути, след като постигна 58.28 секунди в първия манш и 59.84 във втория.

Победител стана Ханес Цингерле (Италия) с 1:57.46 минута.

Трети на осем стотни от секундата зад Попов финишира Тома Фанара (Франция), който има победа за Световната купа в гигантския слалом в Санкт Мориц 2016.

Заради хубавото време в района участие в състезанието взеха още състезатели, който стартират в Световната купа, сред които Джовани Борсоти (Италия) и Сиприен Саразен (Франция).

Борсоти се класира осми, а Саразен не завърши първия манш.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Антоанета Стефанова (в средата) и Виктория Радева (вдясно) се надяват отново на подобно посрещане след Родос.

Шахматните царици Антоанета Стефанова и Виктория Радева за европейското в Родос

На 18 април на гръцкия остров Родос се открива 24-ото европейското първенство по класически шахмат за жени. България ще има шест представителки - Антоанета Стефанова, Виктория Радева, Гергана Пейчева, Надя Тончева, Белослава Кръстева и Петя Караиванова. Толкова наши шахматистки не са участвали на шампионат на Стария континент от 2014 година, когато..

обновено на 16.04.24 в 12:03
Сестри Стоеви

Сестри Стоеви: Целта ни е да излезем от групите на Олимпиадата

Най-добрите състезателки по бадминтон Стефани Стоева и Габриела Стоева се завърнаха в София, след като вчера завоюваха сребърни медали на двойки жени на Европейското първенство в Саарбрюкен (Германия). Те обаче постигнаха един още по-голям успех, след като спечелиха квота за олимпийските игри в Париж 2024. Сестрите, които имат в кариерата..

публикувано на 16.04.24 в 07:25

Нургюл Салимова загуби злощастно от индийка в Торонто

Нургюл Салимова претърпя второ поражение от индийката Вайшали Рамешбабу на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат, който се играе в канадския град Торонто. Загубата, която дойде след 88 хода и близо шест часа игра, бе много неприятна за 20-годишната българка, тъй като тя имаше абсолютно спечелена позиция на два пъти, но в..

публикувано на 16.04.24 в 07:21
Лудогорец - Арда

Лудогорец победи Арда и дръпна с 11 точки пред втория

Лудогорец се наложи над Арда с 2:0 в последния мач от 29-ия кръг на Първа лига. Головете за шампионите вкараха Квадво Дуа и капитанът Якуб Пьотровски през първото полувреме. Тимът на Арда завърши с човек по-малко на терена заради директен червен картон на резервата Христо Митев. Така Лудогорец вече има 11 точки преднина пред подгласника си Черно море..

публикувано на 15.04.24 в 22:01
Фиорентина

Фиорентина и Дженоа с равенство в Италия

Отборите на Фиорентина и Дженоа завършиха при равенство 1:1 в двубой от 32-ия кръг в първенството на Италия по футбол. Фиорентина е в серия от четири мача без победа, но запази десетото си място във временното класиране с 44 точки, а освен това е с мач по-малко. Тимът на Дженоа остава 12-и с 39 точки в актива си. Алберт Гудмундсон даде преднина на..

публикувано на 15.04.24 в 21:40
Сисай Лема и Хелън Обири

Етиопец и кенийка победиха на маратона в Бостън

Етиопският бегач Сисай Лема, който през декември даде четвърто най-добро време на дистанцията, спечели маратона в Бостън с време от 2:06л17 часа. При жените победи кенийката Хелън Обири, за която това бе втора победа в Бостън. Лема изпревари още в началото друг етиопец - Мохамед Еса, който остана втори на 41 секунди, както и кениеца Еванс Чебет, който..

публикувано на 15.04.24 в 20:52
ЦСКА 1948 - Локомотив (Сф)

ЦСКА 1948 с първа пролетна победа, Локо (Сф) пропусна да вземе точка в Бистрица

ЦСКА 1948 победи Локомотив (София) с 2:1 в мач, игран на стадион "Витоша" в Бистрица. Димитър Митков откри резултата за "железничарите", но домакините направиха пълен обрат с две попадения на капитана си Радослав Кирилов. Успехът е първи тази пролет за "червените". Първата опасност пред една от двете врати дойде в четвъртата минута, когато Радослав..

публикувано на 15.04.24 в 19:30