Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

50 хиляди лева са събрани в кампанията на Природоматематическата гимназия в Кюстендил

Снимка: Кирил Фалин

50 хиляди лева са събраните досега средства от започналата преди по-малко от месец дарителска кампания за оборудване на шест кабинета в Природоматематическата гимназия в Кюстендил. Директорът на най-голямото училище в града - Екатерина Паскалева, каза, че бивш възпитаник е дарил 40 хиляди лева. 
Дарителската кампания продължава, добре е, че се включват все повече хора, каза Паскалева:
"Дарителите са родители, членове на Обществения съвет, учители, колеги и бивши възпитаници на това училище. Можем да се похвалим, че с общи усилия вече имаме необходимата сума за подкрепа на проекта "Център за деца с постижения в образователния процес" в училището и продължаваме с даренията за високи технологии в учебната работа на училището. Има дарения за конкретни технически средства -  компютри, мултимедии, целеви. Просто хората желаят обучението да се води на по-високо ниво с по-съвременни технологии."

Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.