Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Частичното бедствено положение в плевенското село Горна Митрополия е отменено

Снимка: БГНЕС

Отменено е частичното бедствено положение в село Горна Митрополия, Плевенско. Три пожарни екипа са участвали до късно вечерта в събота в акцията по отводняването на частни домове. Доброволци и в момента продължават да помагат на хората, чиито къщи са пострадали.

Комисия е описала щетите, хората са благодарни на трите пожарни екипа и на всички близо 40 доброволци.

Още от кмета на Горна Митрополия Атанаска Василева:

"Комисия влезе във всяко едно жилище, засегнато от наводнението, извърши се оценка на щетите и на пътните настилки. Има доброволци, кой с каквото може помага, но основно с отводняване на мазетата, почистване на каналните наноси по пътните платна, продължаваме да действаме в тази насока. Ще преценим какви мерки ще бъдат предприети за подпомагане на хората. При всички положения ще им бъде оказана подкрепа".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Израелски танк на границата на Израел с Ивицата Газа

Седмицата: Здравият разум доведе до периодично спиране на огъня в Газа

В последната седмица на август дипломатическите усилия и здравия разум донесоха поне някакво спиране на огъня в Газа. Украйна преминава през някои от най-мащабните руски удари от началото на войната. Франция потърси отговорност от създателя на Telegram за престъпленията, опосредствани от популярното чат-приложение, а бившият Тwitter беше..

публикувано на 31.08.24 в 14:01
Снимката е илюстративна.

Хеликоптер с над 20 души е изчезнал в Камчатка

Руски хеликоптер с трима души екипаж и 19 пътници на борда е изчезнал в крайния източен руски полуостров Камчатка, съобщи Ройтерс. Според публикувани днес предварителни данни от Федералната агенция за въздушен транспорт на Русия хеликоптерът Ми-8Т е излетял от база край вулкана Вачкажец, но след това е загубил връзка. "Провежда се..

публикувано на 31.08.24 в 13:51

За Унгария присъединяването ни към Шенген е въпрос от първостепенен национален -интерес

Унгария подкрепя като въпрос от първостепенен национален и европейски интерес пълното присъединяване към Шенген на Румъния и България, така че свободното преминаване да се осъществява и на сухопътните гранични пунктове, заяви Пал Жигмонд Барна, държавен секретар на унгарското Министерство на европейските въпроси, цитиран от унгарския вестник "Модяр..

публикувано на 31.08.24 в 13:25

Йотова очаква неспокоен старт на предизборната кампания

Вицепрезидентът Илияна Йотова обяви, че очаква неспокоен старт на предизборната кампания. В местността "Карандила" при откриването на 31-вия събор на каракачаните в България Илияна Йотова коментира напрежението около ДПС.  "Правоохранителните и правораздавателните органи са в момента в ситуация, в която трябва наистина да издържат много..

публикувано на 31.08.24 в 12:41

Спряха социалната мрежа Х в Бразилия

Спирането на социалната мрежа Х на Илън Мъск в Бразилия е вече факт, пише Франс прес, след като съдия от Върховния съд нареди преустановяването на достъпа до платформата. Съдията от Върховния съд Алешандри ди Мораеш нареди блокирането на Х в рамките на 24 часа след продължила месеци правна битка с технологичния магнат и милиардер заради..

публикувано на 31.08.24 в 12:31

Походът за демокрация стигна до хотел "Берлин"

Походът за демокрация на ДПС – Доган тръгна от района на "Беловодски път", който е известен като "Сараите на Доган", до хотел "Берлин". Там Илхан Кючук - евродепутат от ДПС, каза, че от този хотел, който се твърди, че е на Пеевски, според него, се управлява държавата.  "За съжаление, видно е за всички, че държавата не работи от официалните си..

публикувано на 31.08.24 в 12:22

Заради безводието: Кочериновци блокираха за трети път пътя за Рилския манастир

Жители на община Кочериново блокираха за пореден път пътя за Рилския манастир заради продължителното безводие и въведения режим на водата в града и 10-те села.  Протестиращите останаха час и половина на разклона за село Стоб. Полицията пропускаше периодично колите в двете посоки към Рилския манастир, като не се стигна до напрежение...

публикувано на 31.08.24 в 12:05