Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С над 23 млн. лева са подпомогнати фирми в Плевен по програма за иновации

Снимка: БГНЕС

Дейността на 26 фирми в Плевенска област е била подпомогната по оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност“.  Общата стойност е над 23 милиона лева.

Още 5 фирми са в процес на изпълнение на проекта за иновации с европейско подпомагане, което означава, че 20% от всички проекти по процедурата "Подкрепа за вндряване на иновации в предприятията" от Оперативна програма "Иновации и конкуретноспособност" се изпълняват в област Плевен.

Прекият ефект върху работещите в някои от фирмите е част от ръчната работа, по-малко физически труд, по-малко операции. При други новото оборудване гарантира по-добро качество на крайния продукт, по-малко брак и засилен контрол на входа и на изхода на производствения процес

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мълния спря единствената АЕЦ в Армения

Мълния стана причина за изключването на единствената АЕЦ в Армения, съобщава агенция Интерфакс, като се позовава на местните власти. Екипи работят в централата за възстановяването на работата й. Тя е била поразена малко преди 22 ч. местно време снощи и е била изключена от мрежата, са заявили от министерството на териториалното управление и..

публикувано на 31.08.24 в 11:56

Заради екокатастрофата: Обявено е бедствено положение във Волос

Обявено е бедствено положение в гръцкия град Волос заради екологична катастрофа в района, след като брегът се покри с мъртви риби. Всеки ден от морето до Волос се събират по сто тона мъртва риба, съобщи кметът Беос. Властите обявиха бедствено положение най-малко за един месец. Според разследване на прокуратурата рибата е от близкото езеро..

публикувано на 31.08.24 в 11:49

Протестиращ срещу безводието в Плевен: Без вода няма ми гласа

В Плевен граждани протестираха срещу безводието. Настоява се за адекватни мерки на местната и държавна власт за изграждане на язовир "Черни Осъм" и подмяна на остарялата ВиК мрежа в населените места. Малко хора се събраха на протеста пред общината. Организира го Емил Кръстев в социалните мрежи. "Доколкото видях, областният управител..

публикувано на 31.08.24 в 11:34

ДПС тръгва на поход за демокрация

ДПС тръгва на поход за демокрация, обявиха привърженици на почетния председател на Движението, които изкараха нощта на палатки пред т.нар. сараи в столичния квартал "Бояна". Групата, която от рано сутринта се беше събрала пред имота в Бояна, тръгна по ул."Стар Беловодски път". Нямаме идея докъде този поход би трябвало да стигне, но периодично..

публикувано на 31.08.24 в 11:25
Президентът Румен Радев

Президентът поздрави Ружди Ружди за медала на Параолимпиадата в Париж

Президентът Румен Радев поздрави Ружди Ружди, който спечели златен медал в тласкането на гюла на Параолимпийските игри в Париж. Тази голяма победа е повод за заслужена гордост и обединява цяла България, написа още държавният глава. Поздравления за волята, постоянството и високия спортен дух на Ружди Ружди, написа във Фейсбук държавният глава.

публикувано на 31.08.24 в 10:55

Предупреждение: Опасно време в Гърция

Предупреждения за опасно време са в сила в Гърция. Прогноза за екстремни метеорологични условия с много дъжд, градушка и силен вятър има за областите Атика, Пелопонес, Евия и Еврос. Препоръчва се на жители и туристи да избягват пътуване в следобедните часове. След силните дъждове вчера в Атина, които наводниха много пътища и приземни..

публикувано на 31.08.24 в 10:37

Утре отменят бедственото положение в Дупнишко

Очаква се утре да бъде отменено бедственото положение в селата Самораново и Бистрица. То беше обявено преди седмица заради пожара под Черни връх в Рила. На терена са вече само пожарникарите и екипи на Горското стопанство, които правят оглед за неизгасени огнища и да се определи каква е точно засегнатата площ. Свалена е верижната техника, с..

публикувано на 31.08.24 в 10:25