Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен направиха първа копка на завод с немски инвестиции

Снимка: БГНЕС

В Плевен направиха първа копка на завод с немски инвестиции за над 60 милиона лева. Очаква се новото предприятие да заработи до края на годината и да осигури над 2000 работни места до 2020 година.

Интересът на инвеститори към Северна България става все по-голям, каза министърът на икономиката Емил Караниколов в Плевен. Кметът Георг Спартански се надява с новата инвестиция много хора да намерят своето препитание. "Това ще бъде един стимул и за хора, които в момента работят в Гърция, в Испания и в другите страни на Западна Европа при доброто заплащане, да намерят мотив и да пожалят да се върнат обратно в Плевен.“  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Петима ранени при нападение с хладно оръжие в автобус в Германия

Нападателка рани с хладно оръжие петима души в автобус в западния германски град Зиген, предаде ДПА, като се позова на изявление на германската полиция от вчера вечерта. Трима от ранените са в критично състояние. 32-годишната заподозряна за нападението е арестувана. Най-малко 40 души са били в автобуса, превозващ хора към градски..

публикувано на 31.08.24 в 08:15
Сблъсъци в Дженин, 4 юли 2023 г.

Израел: Убит е местен командир на "Хамас" в Дженин

Израелската армия съобщи, че силите на граничната полиция са убили местен командир на ислямисткото движение "Хамас" в Дженин по време на операция в северната част на Самария. Други двама въоръжени мъже, които опитали да избягат от кола, с която пътували, са били убити от дрон, се посочва в изявление на израелската армия. В превозното средство..

публикувано на 31.08.24 в 07:53
Йенс Столтенберг

Столтенберг: Нахлуването на Украйна в Курска област е законно!

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е заявил в интервю за германския вестник "Ди Велт ам Сонтаг", че нахлуването на Украйна в руската област Курск е законно заради правото на Киев на самоотбрана. Украинската офанзива започна на 6 август. Киев твърди, че е завзел десетки селища и над 1200 квадратни километра територия.  "Украйна има..

публикувано на 31.08.24 в 07:47

До месец: Прокуратурата с проверка по казуса с имотите на Доган

До месец прокуратурата трябва да извърши проверка по казуса с имотите, свързани с почетния председател на ДПС Ахмед Доган в столичния квартал "Бояна" и в парка "Росенец". Това става след като бившият транспортен министър Данаил Папазов заяви, че е собственик на двата имота и поиска Ахмед Доган да ги напусне. Привърженици на почетния председател..

публикувано на 31.08.24 в 07:20

Спекуланти препродават с огромна надценка билети за турнето на Oasis

От рок групата Oasis предупредиха, че се извършва неправомерно препродаване на билети за турнето им, отбелязващо нейното повторно събиране. Само минути след започналата предварителна продажба в петък вечер, уебсайтове започнаха да ги препродават на много по-висока цена. Предварителна продажба на билети бе пусната само за няколко часа в петък вечер...

публикувано на 31.08.24 в 04:11
Президентът на Русия Владимир Путин

Украйна призова Монголия да арестува Владимир Путин, съгласно заповедта за арест на МНС

Украйна призова Монголия да задържи президента на Русия Владимир Путин при посещението му в страната следващата седмица, тъй като страната е член на Международния наказателен съд (МНС), който издаде заповедта за арест на руския лидер, предаде Ройтерс. Украинската страна се надява, че правителството на Монголия е насяно с факта, че Путин е..

публикувано на 30.08.24 в 20:39

Посланикът на РСМ бе извикан в МВнР, за да бъде изразен остър протест

Посланикът на Република Северна Македония в София Агнеза Руси-Поповска бе извикана в Министерството на външните работи (МВнР) днес, за да ѝ бъде изразен остър протест, съобщават от ведомството. Реакцията е продиктувана от изказване на вицепремиера и министър на транспорта Александър Николоски, който вчера заяви, че служебното правителство на..

публикувано на 30.08.24 в 20:27