Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция спря движението на товарни автомобили през ГКПП „Кулата-Промахон“

Сняг в Северна Гърция
Снимка: БТА

Спряно е пропускането на товарни автомобили на ГКПП "Кулата-Промахон" поради усложнена метеорологична обстановка и силен снеговалеж. 

Ограничението е въведено тази сутрин от гръцките власти, съобщиха от Главна Дирекция  "Гранична полиция".

За леките автомобили се изискват вериги, те не се спират, но се предупреждават, че ако нямат такива, ще бъдат спрени в района на гр. Серес. Той се намира на 23 км след границата, съобщи БГНЕС.

В 11 ч. опашката преди граничния пункт е над километър и се увеличава.

В района на казиното преди граничния пункт има патрули на Пътна и гранична полиция, като представителите на Пътна полиция казаха, че им е наредено да не пускат товарните автомобили.

От 10.00 часа гръцките гранични власти не допускат преминаването през ГКПП "Илинден" на товарни и леки автомобили без вериги за сняг на гръцка територия.

Заради снеговалежи и заледяване в Гърция има блокирани пътища. Не работи и летище Солун.

В област Сливен са затворени за движение на автомобили над 10 тона проходите Твърдишки и Вратник.

В Смолянска област са въведени ограничения за движение през планинските проходи Превала и Печинско. Преминаващите през двата прохода автомобили над 12 тона трябва да бъдат без ремаркета и полуремаркета, а през Печинско колите над 3.5 тона да са задължително с вериги.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Двама гърци се опитват да сложат вериги на кола при снеговалеж в село Миродафни, край Янина, Северозападна Гърция.

Гърция под снежна блокада, отклоняват самолети към Румъния

Остава критично положението в Гърция заради заснежените и заледени пътища. В някои части от страната е обявено извънредно положение, а на много места е спряно движението на тежкотоварни камиони. Възстановено е движението без вериги за..

обновено на 05.01.19 в 19:08
ВИЖТЕ ОЩЕ
Петя Банкова

Бившата шефка на Агенция "Митници" с ново обвинение – за принуда

От трети опит Софийският апелативен съд решава да останат ли за постоянно в ареста бившият директор на Агенция "Митници" Петя Банкова и хасковският бизнесмен Стефан Димитров. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за контрабанда..

публикувано на 18.04.24 в 12:09

"Възраждане" се присъедини към ПП-ДБ по казуса "Боташ"

ПП-ДБ и "Възраждане" настояха докладът със заключенията на временната комисия  по повод споразумението между "Булгаргаз" и турската държавна компания "Боташ" да влезе за обсъждане в пленарната зала.  ПП-ДБ иска извънредно заседание на НС за..

публикувано на 18.04.24 в 12:08

Пеевски с нов призив към президента да одобри смяната на министри в служебния кабинет

Председателят на парламентарната група на ДПС и съпредседател на партията Делян Пеевски отново призова президента да изпълни Конституцията и да одобри предложената смяна на министри. "Съгласно Конституцията той е длъжен да ги разпише, но от..

публикувано на 18.04.24 в 12:02

Даниел Митов: Бавенето на рокадата в МВнР застрашава изборите в чужбина

Номинираният за външен министър Даниел Митов, който е заместник-председател на ГЕРБ, коментира в кулоарите на парламента, че забавянето на рокадата в кабинета застрашава организацията на изборите в чужбина. Пред журналисти Митов беше категоричен,..

публикувано на 18.04.24 в 11:54
Марк Рюте

Рюте уверил Главчев, че ще съдейства за пълноправно членство на България в Шенген

Премиерът на Нидерландия Марк Рюте е уверил колегата си Димитър Главчев, че ще съдейства на България за пълноправното ѝ членство в Шенген пред Австрия.  "Това беше заслуга на България, неприемливо е да не сте членове и по суша. България се..

публикувано на 18.04.24 в 11:51
Бойко Борисов в село Шуменци

Борисов призова за осъзнаване и отрезвяване на политическата класа

За осъзнаване и отрезвяване на политическата класа, призова Бойко Борисов в село Шуменци, край Тутракан, където участва в тържественото откриване на новия иновативен музей в Мемориалния комплекс "Тутраканска епопея -1916". Откриват мемориал..

публикувано на 18.04.24 в 11:51
Лидерът на „Алтернатива за Германия“ в Тюрингия Бьорн Хьоке

Бьорн Хьоке се изправя пред съда

В Хале започва съдебният процес срещу един от най-изявените крайнодесни лидери в Германия Бьорн Хьоке от "Алтернатива за Германия". Той е обвинен за използване на забранени нацистки лозунги по време на политически митинги. "Интересът към съдебния..

публикувано на 18.04.24 в 11:44