Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Специализираният съд решава дали синът на Миню Стайков да бъде задържан под стража

| обновено на 31.01.19 в 18:29
Снимка: http://www.prb.bg/

Специализираният наказателен съд решава при закрити врата дали синът на алкохолния бос Миню Стайков - Стайко, да бъде задържан под стража. Защитата на 29-годишния мъж поиска това като се позова на здравословното му състояние:

“Има готова съдебно-медицинска експертиза, приложена е към материалите по делото. От настоящото производство ние ще поискаме от съда да назначи петорна съдебно-медицинска експертиза с ядрено-магнитен резонанс, доколкото до настоящия момент не бяха представени никакви актуални медицински документи за здравословното му състояние. Към настоящи момент се сочат редица заболявания, едно от които, ако действително той има такова заболяване, е изключително сериозно и следва да се изясни абсолютно целия медицински статус на лицето, защото мярката за неотклонение трябва да бъде съобразена със здравословното състояние, не може да бъде пречка за лечение“, коментира наблюдаващият прокурор Ангел Кънев.

Той добави, че освен за участие в организирана престъпна група, ръководена от баща му, Стайко Стайков вече е с обвинение и за данъчни престъпления за близо половин милион лева.

По-рано прокуратурата поиска постоянен арест за сина на бизнесмена Миню Стайков - Стайко, който се появи изненадващо преди няколко дни и обяви, че е бил жертва на отвличане. 

Специализираният наказателен съд ще се произнесе по искането по-късно през деня.

Стайков ще бъде доведен от МВР болница, където лекуват травмите му от отвличането. Преди да бъде настанен там, той беше за кратко в "Пирогов", докаран от дома му от спешен екип, повикан от бодигардовете му.

Това стана почти пет месеца след като Стайков - син беше задочно обвинен за данъчни престъпления, търговия със стоки без акциз и пране на пари. Разследващите обявиха, че се издирва с европейска заповед за арест и с червена бюлетина на Интерпол, защото не успели да го намерят на известните негови адреси. 

В четвъртък министър Младен Маринов каза, че МВР няма данни Стайко Стайков да е напускал страната и че версията за неговото отвличане все още не е потвърдена. Ясно е обаче, че ден преди да се появи изненадващо - чрез адвокат, синът на Миню Стайков е заявил готовност да сътрудничи на разследващите. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

УМБАЛСМ “Пирогов”

Издирваният от месеци син на Миню Стайков е в "Пирогов" след побой

Издирваният от месеци син на арестувания собственик на "Винпром - Карнобат" Миню Стайков е в болница "Пирогов". Стайко Стайков твърди, че е бил отвлечен и бит от непознати. Мъжът е откаран в болницата от екип на Спешната помощ с лекар..

обновено на 28.01.19 в 17:09
ВИЖТЕ ОЩЕ

Има достатъчно ваксини за подлежащите на редовна имунизация за коклюш

За всички, които подлежат на редовна имунизация за коклюш, има достатъчно ваксини . В това увери пред БНР Димитър Маринов - председател на Българския фармацевтичен съюз.  "За тези, които се налага някакво допълнително бустериране, допълнителна..

публикувано на 25.04.24 в 08:50

СОС решава: Да бъде ли отстранен съветникът Благовест Георгиев?

Столичният общински съвет (СОС) ще обсъди освобождаването на общинския съветник от "Спаси София" Благовест Георгиев от всички заемани от него постове. На 5 април той предизвика тежка катастрофа, избяга от местопроизшествието, след като беше открит..

публикувано на 25.04.24 в 08:29
Недялко Калъчев

Д-р Недялко Калъчев: Омерта срещу диагностичните тестове, покривани от НЗОК. Диагностика - йок!

"Чак опашки не може да кажем, че има за тестване за коклюш, но има многократно повишен интерес към тестовете . Това е нормално предвид ситуацията в момента." Това каза пред БНР д-р Недялко Калъчев - собственик на голяма верига лаборатории...

публикувано на 25.04.24 в 08:29
Снимката е илюстративна

Двама министри откриват инвестиция за 800 млн.лв. в медодобивния завод край Златица

Медодобивният завод при Златица и Пирдоп прави нова инвестиция на стойност 800 млн. лв.  Парите ще бъдат вложени в разширяване на рафинерията за катодна мед и в изграждане на два нови фотоволтаични парка. На официална церемония по този повод ще..

публикувано на 25.04.24 в 08:22
Иван Таков

Иван Таков: БСП трябваше да е спойката за тези избори, но явно няма да се получи

" Винаги ще работя за БСП - БСП е моята партия. БСП трябваше да е обединителната сила, трябваше да е спойката за тези национални избори 2 в 1 . Явно няма да се получи. Разочарован съм, че лявото в момента е раздробено на тези парламентарни избори..

публикувано на 25.04.24 в 08:18

СЕМ избира нов председател – изтече мандатът на Соня Момчилова

Съветът за електронни медии ще избере на днешното си заседание председател на медийния регулатор за следващата една година.  Мандатът на досегашния председател Соня Момчилова изтича в края на този месец. Соня Момчилова беше избирана за..

публикувано на 25.04.24 в 08:15
Гледка към Чернобил от град Припят

Жива верига със свещи в Никозия за годишнината от аварията в Чернобил

Жива верига със свещи ще образуват днес кипърски гърци и кипърски турци пред Дома за сътрудничество в буферната зона в Никозия. Така по инициатива на Кипърската антиядрена платформа ще бъде отбелязана 38-ата годишнина от аварията в Чернобил...

публикувано на 25.04.24 в 08:02