Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Колко дигитална е София

Учениците от Френската гимназия в София бяха поканени по програма на Столична общината, за да се запознаят с иновациите. Те обаче се оказаха със собствени изисквания и представи за това как трябва да изглежда техния дигитален град. Целия репортаж чуйте в звуковия файл.

Учениците са сигурни, че градът име е в крак с новите технологии. И понеже те още са в училище, естественото послание към Столичната община е свързано с интерактивността в училище. 

Балансът се търси. Това казва преподавателят по информатика във Френската гимназия Антоанета Минчева. Разказва, че първо махнали хартиените бележници. Преди 7-8 години въвели електронния дневник. Нещо, което в последните години го има и в останалите училища. Резултатът бил заинтригуващ.

Присъствието на електронен бележник и електронен дневник обаче не прекратява бумащината, казва Антоанета Минчева.

Човешкият фактор, комуникацията очи в очи, трябва да остане, казва още преподавателката по информатика. Защото учениците освен дигитални знания, трябва да трупат и социален опит сред връстниците си.

Репортажа на Добромир Видев можете да чуете от звуковия файл.


Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.