Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слави Трифонов създава партия "Няма такава държава"

Снимка: БГНЕС


Телевизионният водещ Слави Трифонов ще стартира политически проект, чиято цел ще е да узакони решенията от инициирания от Трифонов референдум преди 3 години. Това обяви самият водещ по време на последното издание на предаването му "Шоуто на Слави" в ефира на Би Ти Ви. 

Въпросите в референдума бяха свързани с въвеждане на мажоритарно и задължително гласуване, както и с намаляване на партийните субсидии до 1 лев. 

"Аз и моите колеги бяхме инициатори на референдум, на който гласуваха 3 милиона и половина българи, а политическата класа се подигра с нас. С нас – българските граждани. И волята на гласувалите на законен референдум българи бе пренебрегната. Направихме всичко възможно и доказахме, че референдумът беше успешен. В съда доказахме, че ЦИК е нарушила закона и не е отчела много повече от онези липсващи 12 хиляди гласа. След това Народното събрание също наруши закона, който самò беше приело, и отказа да разгледа резултатите от референдума. Аз съм последователен и никога не се отказвам на средата на пътя. Затова ще създадем политически проект, който ще се казва “Няма такава държава”, чрез който по законен начин всички решения на референдума ще бъдат превърнати в закон", заяви Трифонов. 

Наред с това Трифонов обяви, че от средата на септември ще стартира и нов телевизионен проект, озаглавен "Седем-Осми", без да разкрива детайли "къде и как". Девизът на новото предаване ще е "Силата е в истината", като водещият изтъкна, че през 2019 година България е на 111-о място в света по свобода на словото. Слави Трифонов допълни, че в Би Ти Ви, той и екипът му се чувстват "несвободни".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.