Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. Ал. Христов: Предизборната кампания ще е по-кървава от обичайно

Александър Христов
Снимка: Ани Петрова, БНР

Нещата, което се случват в момента, показват, че предизборната кампания ще бъде доста по-кървава, отколкото сме очаквали. Това заяви пред БНР пиар специалистът доц. д-р Александър Христов – експерт по политическа комуникация и изборни кампании.

„Може би залогът е по-голям. Може би конкуренцията между отделните политически сили е по-силна. Определено виждаме навлизане в територии – става въпрос за шпионския скандал, имаше и скандал със снимки на приятелката на кандидат-кмет – това са сигнали, че тази предизборна битка започва по-рано и има всички основания да бъде по-кървава от обичайно“, добави мнението си доц. Христов в интервю за предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“.

По думите му скандали като шпионския действат сплотяващо на твърдия електорат и влияят силно на колебаещите се.

Подкрепата на БСП за Манолова като кандидат-кмет беше ясна от самото начало

Кандидатурата на Мая Манолова има натрупан много ценен капитал – от позицията на омбудсман, която винаги трупа позитиви в гражданското съзнание, подчерта доц. Александър Христов. Според него подкрепата на БСП за тази кандидатура е била ясна от самото начало. „В противен случай Мая Манолова не би влязла в такава надпревара“, смята той.

В настоящите местни избори отличими избираеми надпартийни кандидатури може да има само по случайност, каза още експертът.

За Иван Гешев: Създава се впечатление за предизвестен избор

Има сериозни мотиви, които стоят зад това хората да излязат навън и да протестират срещу Иван Гешев като кандидат за главен прокурор, изказа мнение доц. Христов. Той смята, че се създава впечатление за предизвестен избор. Според него това, което се случва, няма шанс да прерасне в нещо по-голямо.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.