Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рафаел Надал се ожени

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Испанският тенисист Рафаел Надал се ожени днес за приятелката си Мария Франсиска Перейо, предаде Франс прес.

Церемонията се състоя на техния роден остров Майорка. Двамата са заедно от 14 години и са се запознали чрез сестрата на Надал - Мерибел.

Сватбата беше в двореца Са Форталеса в Пойенса, в североизточната част на Майорка. На нея присъстваха 350 гости и според испански медии сред тях е бил и бившият крал Хуан Карлос, както и тенисистите Давид Ферер и Фелисиано Лопес.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Почетната стълбичка при жените

Първият тим на Илиана с титлата на отборното първенство при грациите

Първият обор на Илиана в състав: Стилияна Николова, Ева Брезалиева и Дара Стоянова спечели Държавното отборно първенство по художествена гимнастика във възраст "жени" с актив от 270.500 точки.  На втора позиция в зала "София" се нареди първият отбор на Левски-Триадица в състав: Боряна Калейн, Жана Пенчева и Алина Коломиец със сбор от 238.708 т...

публикувано на 29.03.24 в 21:35
ВК Левски

Волейболистите на Левски отстраниха Пирин и са полуфиналисти

Волейболистите на Левски София са последният полуфиналист в първенството при мъжете, след като надиграха в своята зала Пирин (Разлог) с 3:0 (25:21, 25:14, 25:18)   в третия четвъртфинален сблъсък помежду им.  Така "сините" спечелиха серията с 2:1 успеха.  В следващия етап те ще срещнат Нефтохимик 2010 (Бургас), който отстрани Берое 2016 (Стара..

публикувано на 29.03.24 в 21:28
Левски - Славия

Левски изкова труден успех срещу Славия

Рикардиньо в 38-ата минута и Марин Петков в четвъртата минута от добавеното време донесоха с головете си трудна победа на Левски над 2:0 Славия в столичното дерби от 26-ия кръг на българската футболната Първа лига. Така "сините" се бетонираха на четвъртото място с 51 точки в класирането и не могат да бъдат изместени от Локомотив (Пловдив), който..

публикувано на 29.03.24 в 21:23
Кубрат Пулев и Ихор Шевадзуцкий

Шевадзуцкий е със 17,3 кг по-тежък от Кубрат Пулев, показа кантарът

Украинският боксьор Ихор Шевадзуцкий е със 17,3 килограма по-тежък от българина Кубрат Пулев. Това показа официалният кантар преди мача между двамата за интернационалната титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), който ще се проведе в събота вечер в столичната зала "Арена София". След преминаването на кантара, който бе направен в..

публикувано на 29.03.24 в 19:28
Арда - Крумовград

Арда и Крумовград не излъчиха победител

Арда и Крумовград завършиха наравно 1:1 в регионалното дерби от 26-тия кръг на Първа лига. Чинонсо Офор откри за Арда с дебютния си гол за тима още в 5-ата минута, а Вячеслав Велев изравни в 29-ата минута за Крумовград. Ремито запази позициите на двата отбора в таблицата - с равни точки (36) делят 7-8-о място. Домакините от Кърджали поведоха още в 5-а..

публикувано на 29.03.24 в 18:40

Гимнастичките от първия отбор на София-спорт с отборна титла от ДП

Гимнастичките от първия обор на София - Спорт в състав - Дара Малинова, Алекса Рашева и Ида Стефанова спечелиха титлата от  дължавното отборно първенство във възраст девойки старша възраст. Възпитаничките на Кристина Шикерова триумфираха в надпреварата с актив от   232.800 точки.  На втора позиция се наредиха представителките от  първия отбор на..

публикувано на 29.03.24 в 15:56

Шампиони посрещнаха кандидат-студентите на НСА в Деня на отворените врати

Едни от най-емблематичните имена в българския спорт - Тереза Маринова, Йоана Илиева и Мария Оряшкова посрещнаха ученици и кандидат-студенти в Деня на отворените врати организиран от Национална спортна академия "Васил Левски".  Над 350 младежи и девойки  имаха възможността да научат лично от шампионките ни повече информация  за специалностите и начините на..

публикувано на 29.03.24 в 15:30