Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Номинираните за наградите MMETA: Младата сензация на шведската сцена Анна Леоне

Церемонията по връчването на наградите ММЕТА (или Music Moves Europe Talent Awards) предстои в средата на януари следващата година в Грьонинген, Холандия. Тя е част от съпътстващата програма на един от най-големите музикални форуми в Европа - Eurosonic Noorderslag.

Всяка година компетентно жури избира няколко изпълнители, които да получат тези награди, а един от всички 16 номинирани ще спечели и специалната награда на публикатa.

Тази награда се определя след гласуване на сайта на наградите, а награда има и за гласувалите – самолетни билети до Холандия и обратно, две нощувки, пълен достъп до фестивала Eurosonic Noorderslag (15-18 януари 2020г.), както и посещение на церемонията по връчването на наградите MMETA, която ще се проведе на 17 януари. Още по-приятната изненада е, че наградата е за двама, така че всеки гласувал има шанса да сподели това страхотно преживяване с любим човек. Повече информация може да намерите на сайта на наградите.

В следващите седмици ще ви представим всеки един от 16-те номинирани изпълнители.

Днес ще ви представим младата и талантлива шведска певица Анна Леоне.

Прекрасната шведска вокалистка е представител на най-новата вълна изпълнители в страната си. Опитът, който е натрупала, преминава през почти всички музикални стилове. Така както при много други съвременни изпълнители, нейната тийнейджърска стая е изключително важна за нейната креативна творческа свобода.

Анна израства в покрайнините на Стокхолм. Започва да пее и свири кавъри на най-различни песни точно в тази стая, още когато е в гимназия, а първият инструмент, до който се докосва е китарата на майка й. Точно тази изолация в името на творчеството, поставя основите на някои от най-успешните соло артисти в днешно време – там, където няма външна намеса, там където си насаме със себе си, със собствената си душа, със собствените си чувства и мисли, точно откъдето трябва да извира всяка истинска музика.

След като преминава през вдъхновението от изпълнители като Боб Дилън, Бон Ивер, Саймън и Гарфънкъл, както и много други, младата певица изгражда свой собствен и много разпознаваем стил.

През 2018-та, френският инди-лейбъл Half Awake издава дебютният и "EP" албум, озаглавен "Wandered Away", който е продуциран от номинираният за Грами продуцент Брайън Уилсън. През април 2018-та тя стана част и от прекрасните акустични сесии на видео поредицата "Colors Show" с едноименният сингъл „Wandered Away". Тя беше част от миналогодишното издание на Eurosonic Noorderslag, което й отвори много врати и към днешна дата Анна Леоне набира все по-голяма скорост в Европа.

Дебютният сингъл на 23-годишната шведка „My Soul And I” притежава много повече от нужното за пробив на един независим артист. Тази нежна и прочувствена песен има способността да грабне емоционално всеки.

Чуйте музиката на Анна Леоне и ако ви хареса, гласувайте за нея, защото наградата си заслужава. И побързайте! Гласуването продължава до 15 ноември.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Евгени Иванов, орнамент

Първа изложба на автентични български килими в Париж след повече от век

Първа изложба на автентични български килими в Париж след повече от век се открива утре вечер - 18 април. Изработени преди стотици години екземпляри ще бъдат показани в галерията на Българския културен институт във френската столица. Става дума за 40 оригинални български килими от 19 -ти и 20 -ти век, които до този момент не са показвани и..

публикувано на 17.04.24 в 19:25

Националното радио раздава годишните музикални награди БНР Топ 20

Годишните музикални награди БНР Топ 20 ще бъдат връчени на 3 май, петък, в столичния клуб "Строежа".  Отличия ще бъдат връчени на: -   песента с най-висок резултат от гласовете на слушателите на сайта top20.bnr.bg ; -   на песента с най-висок резултат от гласуването на музикалната редколегия на БНР Топ 20;  -   на песента,..

публикувано на 17.04.24 в 16:28

В Пловдив откриват изложбата "Хляб наш насъщен"

Поредица от библейски и евангелски сюжети и персонажи, претворени върху старинни дървени предмети от бита, свързани с хляба – това е изложбата "Хляб наш насъщен", която от днес могат да разгледат пловдивчани и гостите на града в галерията на Дружеството на пловдивските художници. Експозицията е дело на Вихра Григорова и съдържа около 30..

публикувано на 17.04.24 в 11:48

“Великият Гетсби“ – новият балетен хит на сцената на Софийската опера

В едното от двете най-големи събития в областта на музикално-сценичните изкуства, заедно с “ Фантомът на операта “, които белязват ярко столичния афиш през изминалата и тази седмица, се превърна премиерата на Националния ни балет на “Великият Гетсби“ – спектакъл на знаменития хърватски хореограф Лео Муич по музика на Гершуин, Бърнстейн, Барбър и..

публикувано на 16.04.24 в 18:29
Мадам Бътерфлай

Великолепно начало на "Опера в киното"

С удоволствие се връщам към скъпите музикални спомени от миналото лято, когато имах щастието да присъствам на два изключително красиви спектакъла от юбилейното стотно издание на оперния фестивал на Арена ди Верона. Гледах продукцията на Уго де Ана на “Тоска“ и възстановка на продукцията на Франко Дзефирели на “Мадам Бътерфлай“. Разбира се, не е..

публикувано на 16.04.24 в 17:22

"Каста дива" - едно предаване, което прави живота по-хубав

В 25-ото издание от 31-я сезон на предаването на програма Хоризонт за музикално-сценични изкуства Каста дива:  20.05-21.00 ч.: Отзвук от три изключителни събития: - Бродуейският мюзикъл “Фантомът на операта“ гостува в зала 1 на НДК - Премиера на Националния ни балет на “Великият Гетсби“ – постановка на знаменития хърватски..

обновено на 15.04.24 в 18:53
Фантомът на операта

Отзвук от “Фантомът на операта“ в НДК

35 години след премиерата си, след близо 14 000 спектакъла и баснословни приходи, миналата година – на 16-и април, най-дълго играният на Бродуей мюзикъл – “Фантомът на операта“ на Андрю Лойд Уебър, слезе от афиша на нюйоркския Majestic Theatre заради постпандемичната криза. Знаменитият продуцент Камерън Макинтош обеща, че някой ден “Фантомът“ ще се..

публикувано на 15.04.24 в 16:05