Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„12 часа преди Коледа“ - книга за книга и книжари

Снимка: Петър Хаджиколев

„12 часа преди Коледа“ е книга за книга и книжари. Това сподели в предаването „Нещо повече“ авторът на романа Десислава Чучулайн.

„Идеята да пиша за Коледа се появи импулсивно. Това е един от любимите ми празници, това е момент, в който споделяме най-съкровените си желания и мечти. От дете обичам Дикенс… От дете обичам да пиша и работата ми като комуникатор е свързана с това – да подготвям интервюта, да създавам текстове за различни събития. Да напиша роман, искаше се много смелост от моя страна. Чаках да натрупан повече опит, за да има какво да пресъздам в историята и да бъда полезна за читателите“, каза още Десислава.

Един книжар и една млада жена, отдавна изстинали към уюта на празниците, ще се отправят на пътешествие във времето, което ще предопредели не само тяхната съдба, но и Баланса на Реалността. Някъде на Земята има тайнствена книга, която ги свързва, и макар те да не го знаят, дванайсет часа преди Коледа, страниците ѝ ще засияят, а по ръбовете ѝ ще изпъкнат мистериозни символи. В търсене на своя нов Книжар Главната книга ще се телестранира на Земята и ще припомни на двама души кои са истински важните неща в живота. Шепа магьосници, катерица с глава на койот, призрак и един телепортер ще забъркат магории и смръкотии, за да притежават книгата.

Но кой ще бъде избраният?


Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.