Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец загуби от Цървена звезда с 0:1

Снимка: официален сайт на Лудогорец

Лудогорец отстъпи с 0:1 на Цървена звезда в контролна среща на терена на хотел "Регнум КарияУ в Белек. Двата отбора направиха здрав мач, в който Звезда имаше малко по-добрите изяви преди почивката и стигна до гол. Лудогорец игра по-добре през втората част, но не успя да вкара.

В 10-ата минута Мавис Чибота направи самостоятелна акция, който макар и препънат, опита да намери Димо Бакалов, но не сполучи. Съдията можеше да отсъди нарушение, но си замълча. В 17-ата минута Милош Дегенек пък опита късмета си. Но само 10 минути по-късно звездашите откриха резултата. Защитата на българския отбор не успя да изчисти топката след атака от левия фланг и тя стигна до крайния бранител на сърбите Марко Гобелич, който веднага подаде към Петрович. Той стреля, при което Пламен Илиев отрази шута, но при добавката Гобелич не сбърка.

До края на първото полувреме сърбите държаха инициативата, а след смените на почивката Лудогорец стана по-активният отбор. В 53-ата минута Мавис Чибота от фаул удари страничната греда. В следващата атака Чибота намери добре Швиерчок в наказателното поле. Полският нападател би, но Милан Борян спаси. При добавката ударът на Чибота отново беше спасен от сръбския вратар.

В 77-ата минута пояливият се в игра Дан Битон не успя да прокара топката в мрежата, след като на чиста позиция го изведоха Клаудиу Кешерю и Марселиньо след комбинация. Само след две минути отново вратарят Борян спаси вратата си при меле. В 83-ата минута Цървена звезда можеше да стигне до втори гол, след като разгърна чудесна атака. Мирко Иванич отне и преодоля двама от Лудогорец с финт с пета, след което опъна по диагонала към Милан Родич. Човекът от лявото крило центрира към Милан Гаич, а Козмин Моци остана под топката. Ударът на Гаич обаче мина над гредата.

Само една минута по-късно Звезда стигна до дузпа, след като Георги Терзиев подсече в наказателното поле Велко Симич. Завърналият се на вратата Владислав Стоянов обаче спаси изстрела на Милан Павков, отправен в долния десен ъгъл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Културистът Петър Борисов: Българите имаме добри генетични заложби (ВИДЕО)

Българите имаме добри генетични заложби и можем да произвеждаме много по-добри момчета и момичета. Това мнение сподели абсолютният европейски шампион по културизъм Петър Борисов, който гостува в Campio Podcast с водещ Христо Денев. Борисов е един от организаторите на предстоящия този уикенд турнир по бодибилдинг и фитнес "Тримонциум" в..

публикувано на 18.04.24 в 15:32
Аталанта - Ливърпул

Ливърпул ще търси голям обрат срещу Аталанта

Ерата на Юрген Клоп в Ливърпул донесе на феновете на тима много знаменити победи и "червените" ще се нуждаят от още една такава, ако искат да продължат напред в Лига Европа. Мърсисайдци излизат за реванша с Аталанта в Бергамо днес, след като загубиха първия мач на "Анфийлд" с 0:3. На пръв поглед задачата пред Ливърпул изглежда непосилна, но тимът е..

публикувано на 18.04.24 в 06:03
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова допусна нова загуба на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова допусна втора поредна и общо четвърта загуба на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. В партия от 11-ия кръг българката отстъпи с черните фигури на индийката Хумпи Конеру след 90 хода и над пет часа игра. Салимова, която в предишната партия с Конеру записа единствената си победа в турнира до момента, този..

публикувано на 18.04.24 в 05:56
Левски

Левски поведе на Славия за бронза при волейболистките

Съставът на Левски взе преднина срещу Славия във финалната поредица за третото място в Националната волейболна лига за жени. "Сините" спечелиха първия мач от серията с 3:1 гейма, в отделните части 25:16, 30:32, 25:19, 25:20. Левски започна силно и спечели с лекота първия гейм с 25:16, но Славия успя да се върне в мача след маратонски втори гейм,..

публикувано на 17.04.24 в 07:41
Симон Антони Иванов

Симон Антони Иванов с драматична победа над Габриел Донев

Симон Антони Иванов победи в драматичен двубой Габриел Донев и се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей в Куршумлийска Баня (Сърбия) с награден фонд 15 хиляди долара. Иванов спечели срещу своя сънародник с 6:7(5), 7:6(4), 7:5 за 3:09 часа. Двамата изиграха невероятно оспорван мач. В третия сет Донев имаше аванс от 5:3, но Иванов взе..

публикувано на 17.04.24 в 07:33

Късметът на Атлетико приключи срещу Борусия (Дортмунд)

Борусия (Дортмунд) изигра паметен мач и се класира за полуфиналите в Шампионската лига за първи път след повече от десетилетие. "Жълто-черните" сразиха с 4:2 Атлетико Мадрид в реванша от четвъртфиналите на своя "Сигнал Идуна Парк" и с общ резултат 5:4 продължиха напред.  В спор за място на финала Борусия ще се изправи срещу Пари Сен Жермен, който..

публикувано на 17.04.24 в 00:27

Червен картон провали Барселона, велик обрат за ПСЖ

Пари Сен Жермен направи знаменит обрат в реванша с Барселона от 1/4-финалите в Шампионската лига и успя да се добере до 1/2-финалите в турнира.  Френският шампион спечели с 4:1 на "Луис Компанис" и така с общ резултат 6:4 намери място на 1/2-финала, след като губеше с 2:3 след първия мач на свой терен.  Срещата започна добре за домакините, които първи..

публикувано на 17.04.24 в 00:23