Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вихрони Попнеделев с изложба "Пейзажи от Китай"

Вихрони Попнеделев
Снимка: Ани Петрова

Проф. Вихрони Попнеделев открива тази вечер изложбата "Пейзажи от Китай". Експозицията е вдъхновена от пътуванията в азиатската държава. 

Картините са подредени в галерия "Контраст", а куратор на изложбата е проф. Аксиния Джурова. 

Вихрони Попнеделев има над 60 самостоятелни изложби, а "Пейзажи от Китай" ще могат да се разгледат до 1 март.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Аврамов

Депутатът Димитър Аврамов осъден условно – след 12 години дело

След 12 години разследване и съдебен процес депутатът от ДПС Димитър Аврамов получи условна присъда по обвинение за търговия с влияние и поискан подкуп от зърнопроизводителя Светослав Илчовски. Случаят е от 2012 година, когато Аврамов беше народен представител от ГЕРБ, а разследването се водеше от закритата вече Спецпрокуратурата. За да..

публикувано на 19.03.24 в 09:50
Военни в столицата на Нигер Ниамей.

Нигер сложи край на военното сътрудничество със САЩ

Нигер се оттегля от споразумението си за военно сътрудничество със САЩ и нарежда на около 1000 американски военнослужещи да напуснат страната. Отмяната на споразумението за сътрудничество в отбраната на практика слага край на присъствието на 1 000 -та американски военни на територията на  страната с население от  25 милиона души. Според..

публикувано на 19.03.24 в 09:48

26 000 нови пенсионери за четвъртото тримесечие на 2023 г.

26 000 нови пенсии са отпуснати от Националния осигурителен институт (НОИ) през 4-то тримесечие на миналата година. За цялата 2023-а броят им е 100 213. В същото време прекратените пенсии през предходната година са над 105 000 - почти всички поради настъпила смърт. От 2.37 милиона пенсионери - 930 000 получават пенсии в установените..

публикувано на 19.03.24 в 09:43
Членове на въоръженото крило на

САЩ потвърдиха смъртта на висш ръководител на "Хамас"

Израелският премиер Бенямин Нетаняху се е съгласил да изпрати свой екип във Вашингтон, който да обсъди с официални представители от администрацията на президента Джо Байдън бъдещата операция в град Рафах, в южната част на ивицата Газа. Това е станало в телефонен разговор между Байдън и Нетаняху - първият контакт между двамата от повече от месец...

публикувано на 19.03.24 в 09:32

Адв. Адела Качаунова: Речта на омразата не може да се скрие зад свободата на изразяване

Поредна антисемитска проява - този път срещу депутата Даниел Лорер . От Българския хелзинкски комитет написаха писмо до и. д. главния прокурор, председателя на парламента и вътрешния министър.  До момента обаче няма никаква реакция , каза пред БНР адв. Адела Качаунова, директор на програмата за правна защита на БХК.  "Писмото е адресирано..

публикувано на 19.03.24 в 09:22
Христо Иванов

Христо Иванов: Към момента няма съгласие за кабинет!

Към 9 часа тази сутрин само един от съпредседателите на "Демократична България" Христо Иванов е пристигнал в парламента за преговорите за съставяне на кабинет между двете основни политически сили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. "Днес да сме реалисти", бе лаконичен пред журналисти той. От думите му стана ясно, че на срещата снощи, продължила до 21..

публикувано на 19.03.24 в 09:14

350 военнослужещи от три държави на учение "Родопи – 24"

Над 350 военнослужещи от три държави започват учение у нас. Съвместната подготовка "Родопи – 24" ще тренира бойни действия и оцеляване в планината продължение на няколко дни . Подобно учение не се провежда за 1 път, казва командирът на 101 алпийски полк в Смолян полковник Стефан Димов. Тази година заедно с военни от Пловдив 24-та..

публикувано на 19.03.24 в 08:41