Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец не издържа срещу Интер – 0:2

Ромелу Лукаку вкара гол от дузпа
Снимка: БТА

Отборът на Лудогорец загуби с 0:2 в Разград от Интер (Милано) в първи мач от 1/16-финалите в турнира по футбол Лига Европа. В 25-ата минута Матиас Весино подаде са Виктор Моузес, който прати кълбото за Кристиано Бираги, а той стреля много силно от въздуха по диагонала, но стабилна намеса на национала Пламен Илиев запази българската врата без гол. Четири минути след това Кристиан Ериксен не се ориентира в наказателното поле след центриране на Алексис Санчес и Илиев се справи с опасността.

Пет минути след почивката Виктор Моузес подаде по земя за Алексис Санчес. Чилиецът отигра с пета, а топката рикошира в Драгош Григоре и отиде към вратата на домакините, но Пламен Илиев я прати в гредата и след това в ъглов удар. В 52-ата минута на двубоя Лаутаро Мартинес шутира опасно от дистанция, но топката излезе в аут. Шест минути по-късно прострелно центриране на Антон Недялков не намери нито един футболист на Лудогорец в наказателното поле.

В 63-ата минута Кристиан Ериксен стреля опасно от въздуха, но за пореден път Илиев се намеси решително. В 71-ата минута обаче дълга многоходова атака на гранда от Милано завърши с точен удар от дистанция на Кристиан Ериксен, който откри резултата с първия си гол с екипа на "нерадзурите" след трансфера от Тотнъм през зимата. В следващата атака датският национал Ериксен бе близо до второ попадение, но ударът му срещна напречната греда. 

В добавеното време влезлият като резерва нападател Ромелу Лукаку се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на Абел Анисе след консултация със системата за видео повторения - ВАР. Това бе първият двубой в България с участието на видео асистент съдия. 

Други резултати:

ЧФР Клуж – Севиля      1:1
Брюж – Манчестър Юнайтед    1:1
Айнтрахт (Франкфурт) – Залцбург  4:1
Копенхаген – Селтик    1:1
Хетафе – Аякс    2:0
Шахтьор (Донецк) – Бенфика    2:1
Спортинг – Башакшехир    3:1
Апоел - Базел  0:3
Рома - Гент  1:0
АЗ Алкмар - ЛАСК  1:1
Байер (Леверкузен) - Порто  2:1
Олимпиакос - Арсенал  0:1
Рейнджърс - Брага  3:2
Волфсбург - Малмьо  2:1
Уулвърхемптън - Еспаньол  4:0
Реваншите са след седмица



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

От ММС не са съгласни стадионите „Септември“ и „Юнак“ да преминат към Столична община

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено от страна на Столична община за намеренията й да придобие в собственост СК „Септември“ и стадион „Юнак“, като за стартиралата процедура и приетия от Столичния общински съвет доклад, от ведомството не е търсено становище във връзка с взетите по тях решения. Поради липсата на ясно изразени..

публикувано на 25.04.24 в 18:07
Златислава Чуканова

Два финала и три бронзови медала за българките на ЕП по бокс в Сърбия (ОБНОВЕНА)

Два финала и три бронзови медала постигнаха състезателките по бокс от националния отбор на България в днешния ден на Европейското първенство в Белград (Сърбия). За златото ще играят Златислава Чуканова (50 кг) и Светлана Каменова (57 кг).  Чуканова се справи с 4:1 с Нина Радованович (Сърбия) и ще боксира в събота с Шанън Суйини (Република Ирландия),..

публикувано на 25.04.24 в 17:26
Килиан Мбапе

ПСЖ е на малка крачка от титлата във Франция

Пари Сен Жермен победи като гост Лориен с 4:1 и е съвсем близо до нова титла във френското първенство 4 кръга преди края. От нея го делят две точки, реално една, заради много по-добрата си голова разлика от втория Монако. Монегаските отложиха малко развръзката с победа у дома си с 1:0 над Лил, но изостават с 11 точки от лидера. В друга среща от 29-ия..

публикувано на 25.04.24 в 06:56
Аталанта

Аталанта продължава успешно на няколко фронта

Отборът на Аталанта продължава с отличното си представяне на няколко фронта. След като отстрани Ливърпул в Лига Европа, тимът на Джан Пиеро Гасперини се класира на финала за Купата на Италия.  Аталанта отстрани Фиорентина в полуфиналите, след като победи в реванша у дома си с 4:1. В първата среща флорентинци спечелиха с 1:0, но това за тях се оказа..

публикувано на 25.04.24 в 06:39
Евертън - Ливърпул

Евертън спря Ливърпул за титлата в Англия

Евертън преустанови почти всички надежди на градския си съперник Ливърпул за титлата в Англия, след като „карамелите“ спечелиха заслужено с 2:0  в отложен мач от 29-ия кръг. Успехът на практика, но не и на теория, подпечата спасяването на „карамелите“ в елита, докато „червените“ имат все по-малко шансове да стигнат до златните медали. Големите герои за..

публикувано на 25.04.24 в 06:16
Кевин Пенев и Здравко Куртев (треньор)

Гимнастиците ни не успяха да се класират за финалите на Европейското

Българските състезатели не успяха да се класират за финалите на отделните уреди на Европейското първенство по спортна гимнастика в италианския град Римини. Най-предно място в пресявките намериха Кевин Пенев, който е 18-и на земя, и Даниел Трифонов с 19-а позиция на прескок. Само първите осем от всеки уред продължават в борбата за отличията. На земна..

публикувано на 25.04.24 в 06:06

Рами Киуан донесе 11-тия медал на България на европейското по бокс

Рами Киуан закри по перфектен начин за България днешния ден на Европейското първенство по бокс в Белград. В категория до 75 килограма националът ни надделя над Михал Ярлински (Полша) и се класира за полуфиналите в сръбската столица. Така българинът донесе 11-ти медал за страната ни, гарантирайки си минимум бронз. Под наставленията на Жоел Арате,..

публикувано на 24.04.24 в 21:19