Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Консултанти по европейски проекти изнудвали кметове да описват завишени цени за сметища

Емил Димитров

Консултанти по европейски проекти са изнудвали кметове да описват завишени цени за рекултивиране на стари сметища.

Това съобщи министърът на околната среда и водите Емил Димитров, който участва в дискусия с представители на местната власт.

Цената, която ще бъде одобрявана по проектите, е 55 лева на квадратен метър, уточни Димитров:

"И сега всички като знаят, че е 55 лв. на квадрат, всички ще продадат 55 на квадрат. Всички опити нагоре да стигнеш до 100 лв., до 130 лв, до 70 лв., на 90 лв. под формата на консултант, няма да се случат. Предупредих кметовете, че имам списъка на тези палавници, тези крадливи ръчички, те повече няма да видят проект в България".
 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Доналд Тръмп в съда в Ню Йорк

Делото срещу Тръмп продължава с разглуждане на нападките му срещу свидетели

С разглеждане на нападките на Доналд Тръмп в социалните мрежи по отношение на свидетели по криминалния процес срещу него ще започне поредното заседание на съда в Ню Йорк. Започнаха встъпителните изявления по наказателното дело срещу Тръмп Съдът трябва да прецени дали Тръмп трябва да бъде обвинен в неуважение заради поредица от публикации в..

публикувано на 23.04.24 в 18:05

Израел ликвидира двама бойци на "Хизбула", продължава атаките в Газа

Израел нанесе удари в северната част на Ивицата Газа, след като оттам са били изстреляни ракети. Атакувани са и обекти на шиитска групировка "Хизбула" в Ливан. Израелските сили са подложили на интензивен обстрел райони източно от Бейт Ханун и Джабалия. Съобщава се за поразена джамия в Бейт Лахия. Пострадали са и хора, очакващи хуманитарни..

публикувано на 23.04.24 в 17:59

При нови опити за пресичане на Ламанша загинаха мигранти

Петима мигранти, включително дете, загинаха при опит да прекосят Ламанша с малка лодка от Франция. Трагедията стана само часове след като британските депутати гласуваха противоречивия законопроект на правителството за Руанда, целящ да спре малките лодки през Ламанша. Британските медии съобщиха, че 7-годишно момиче, жена и трима мъже са..

публикувано на 23.04.24 в 17:35
Клаус Йоханис

Клаус Йоханис не подкрепя въвеждането на задължителна военна служба

Румънският президент Клаус Йоханис заяви, че не подкрепя въвеждането на задължителна военна служба, предаде агенция "Аджерпрес".  Той направи коментара, след като бе попитан за свое по-ранно изказване, в което подчерта необходимостта Румъния да укрепи военния си резерв.  Наборната военна служба в Румъния бе премахната през 2007 г.  В..

публикувано на 23.04.24 в 17:04
Отляво надясно - Кирил Петков, Атанас Атанасов, Христо Иванов и Асен Василев подписват споразумението за общо явяване на изборите

ПП и ДБ подписаха споразумение за общо явяване на изборите

Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов подписаха официалното споразумение за явяване на изборите 2 в 1 на формациите им "Продължаваме промяната - Демократична България". Така коалицията ще се яви заедно на трети поредни избори. До момента две от по-малките формации в досегашната ПП-ДБ обявиха излизане от коалицията заради..

публикувано на 23.04.24 в 17:02

В Девин искат да възстановят фермата за глухари

Южноцентралното държавно предприятие предвижда да поднови работата на фермата за изкуствено развъждане на глухари в Държавното ловно стопанство "Извора", функционирала в периода 1978-1992 г.  Проектът е залегнал в инвестиционната програма на ЮЦДП, одобрена от МЗХ.  Фермата в Девин е била създадена с идеята за увеличаване плътността на..

публикувано на 23.04.24 в 16:52

Разясняват на ромите в Кюстендил за заразяването и последствията от коклюш

Здравна беседа за заразяването и последствията от коклюш организираха активисти от ромския кв. "Изток" в Кюстендил, откъдето са починалите две новородени бебета. В 12-хилядния квартал искат да имат яснота по проблема, както и как да се предпазват. И как да се прави ваксинирането.  След двете починали бебета в Кюстендилско няма нови случаи..

публикувано на 23.04.24 в 16:52