Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама прокурори от ВКП са имали срещи в ОАЕ във връзка с молбата за екстрадиция на Васил Божков

Иван Гешев
Снимка: БГНЕС

Двама прокурори от Върховната касационна прокуратура са имали срещи с представители на прокуратурата в Обединените арабски емирства във връзка с молбата за екстрадиция на Васил Божков и неговия съдружник Георги Попов, заяви главният прокурор Иван Гешев.

Той отказа подробности за водените разговори и коментира, че решаването на казуса е изцяло в ръцете на местните власти.

Междувременно стана ясно, че при поредния си разпит основният свидетел по делото срещу Васил Божков - бившият му съдружник Цветомир Найденов, е говорил основно за ролята на жената на бизнесмена Елена Динева в престъпна група на Васил Божков. 

Показанията на Найденов бяха цитирани от прокурора по делото Тихомир Стоев в Апелативния специализиран съд, който решава дали Динева да остане на свобода.

Пред журналистите Стоев коментира, че разследването срещу групата на Васил Божков се разраства:

"Привличат се обвиняеми. Постоянно се събират нови доказателства. Буквално от тази сутрин ви представям ново доказателство. Това е динамичен процес и се работи по всички линии и всички версии. Ако някой не си е свършил работата и съответно Прокуратурата събере доказателства, естествено, че ще бъдат предприети и мерки. Той и главният прокурор каза, че няма недосегаеми в тази държава. Всички ще си получат това, което заслужават".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Елена Динева

Апелативният специализиран съд върна в ареста жената на Васил Божков

Жената на Васил Божков - Елена Динева, остава в ареста за постоянно. Апелативният специализиран съд отмени рекордната й гаранция от един милион и петстотин хиляди лева, заради високата й обществена опасност. Решението е окончателно. Разпит от днес..

обновено на 27.02.20 в 19:10
ВИЖТЕ ОЩЕ
Иван Гешев

Съдът спря делото на Гешев срещу бившия правосъден министър

Софийският районен съд спря делото за клевета срещу бившия правосъден министър Атанас Славов, което беше заведено от ексглавния прокурор Иван Гешев.  Причината - депутатският имунитет на Славов. Делото беше заведено след изказване на Славов по повод..

публикувано на 24.04.24 в 11:12

Санкции за свещеника, отслужил панихида в памет на Навални

Руски православен свещеник, отслужил през март възпоменателна служба в памет на покойния руски опозиционен лидер Алексей Навални, беше отстранен за три години от изпълнение на духовните си задължения, съобщи Московската епархия на Руската православна..

публикувано на 24.04.24 в 11:09
Делян Пеевски

ДПС няма да е партньор с ПП-ДБ "при доказване на схемите им"

Председателят на ДПС Делян Пеевски каза, че ако бъдат доказани корупционните схеми, свързани с ПП-ДБ, ДПС няма да е партньор в евентуален следващ парламент. "Ако се докаже от компетентните органи и се видят обвързаности с контрабанда, пудели,..

публикувано на 24.04.24 в 10:54

ПП-ДБ с обвинения към ГЕРБ – саботирали второто плащане по ПВУ

От ПП-ДБ обвиниха ГЕРБ за това, че саботират съдебната реформа и второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост. Депутатът Николай Денков обяви, че ГЕРБ бави четири законопоректа, които са обвързани с второто плащане по плана.  По думите му,..

публикувано на 24.04.24 в 10:52
Радостина Ангелова

Проучване за имунизационния календар регистрира нагласите и страховете на родителите

Повече от половината родители на деца от 0 до 4 години у нас подкрепят задължителните имунизации. 54% от запитаните ваксинират децата си. 3,8% са на мнение, че списъкът със задължителните ваксини следва да се допълни. Това показва национално..

публикувано на 24.04.24 в 10:49
Грант Шапс

Лондон иска увеличаване на разходите за отбрана в НАТО

Британският министър на отбраната Грант Шапс заяви, че иска новата цел на НАТО за разходите за отбрана да бъде 2,5% от брутния вътрешен продукт вместо сегашните 2% и това го налага днешният "по-опасен свят". Грант Шапс каза в интервю за Скай..

публикувано на 24.04.24 в 10:47
Антоанета Цонева

Съвет по координация на политиките за българите в чужбина създаде НС

С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС парламентът прие окончателно промените в Закона за българите, живеещи извън България. Той предвижда създаване на Съвет по координация на политиките за българите извън страната, който да организира работата на..

публикувано на 24.04.24 в 10:44