Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реал (Мадрид) победи Барселона и се върна на върха в Ла Лига

Отборът на Реал (Мадрид) надигра с 2:0 гостуващия Барселона в "горещ" сблъсък от 26-ия кръг на Ла Лига.

Винисиус се разписа в 71-ата минута, давайки аванс в полза на столичани след асистенция на Тони Кроос и самостоятелен пробив по лявото крило, който завърши със силен удар в близкия ъгъл на вратата на гостите и рикошет в Жерард Пике.  Резервата Мариано Диас проби отдясно след пас на Даниел Карвахал, оформяйки ценния успех в полза на Реал (Мадрид) в добавеното време.

Преди почивката "синьо-червените" изглеждаха по-опасния отбор на терена, но домакините поеха контрола на двубоя през второто полувреме.

Лионел Меси изигра слаб двубой, изпускайки няколко добри шанса за попадение във вратата на "белите". С пропуски пред вратаря Тибо Куртоа се отличи и френският нападател на каталунците Антоан Гризман.

Мадридчани нямаха победа над големия си противник от 2017 година, когато надиграха Барса в двубоя за Суперкупата на Испания. Шампионите спечелиха последните си четири визити на стадион "Сантиаго Бернабеу".  

Поражението в столицата спря серията от четири последователни успеха за Барселона в Примера дивисион.

Бившият футболист на столичани Кристиано Роналдо изгледа двубоя от трибуните. Реал (Мадрид) нямаше победа в последните си три мача пред собствена публика във всички турнири, като по-рано през настоящата седмица загуби с 1:2 от Манчестър Сити на осминафиналите в Шампионската лига. 

Реал има в актива си 56 точки, а Барселона е на второ място с 55. В следващия кръг мадридчани ще гостуват на Бетис.


Старши треньорът на Реал Зинедин Зидан изказа задоволството си от победата.

“Победата в Ел Класико носи прекрасно усещане. Първото полувреме беше много трудно за нас, но това е нормално. След почивката играхме по най-правилния начин. Бяхме опасни в атака и пресирахме прекрасно, което беше най-важното. Ако не пресираш Барса, постоянно ще гониш топката, а това е лошо. Винисиус заслужи този гол срещу най-големия съперник. Радвам се и за Мариано. За него не е лесно, че играе по-рядко. Днес се включи чудесно и всички сме щастливи от приноса му”.

Треньорът на Барселона Кике Сетиен посочи причините за поражението и подчерта, че отборът не трябва да се осланя изцяло на качествата на Лионел Меси.

“Мисля, че направихме силно първо полувреме, а Реал ни превъзхождаше през втората част. Дори тогава не започнахме зле, но в един момент грешките при подаванията ни зачестиха. Трябва да поздравим съперника за победата. Понякога е нормално да загубиш мач, в който се опитваш да надиграеш противника. Когато даден отбор е подложен на толкова агресивна преса, става трудно. Затова е необходимо да отдадем дължимото на футболистите на Реал. Меси е изключително важен футболист, но не трябва да зависим само от него. Днес се случи така, че той не успя да вкара гол и загубихме. Загубата е неприятна, но ще я преодолеем. Остават още много мачове. Реал има с точка повече от нас, но всичко може да се обърне”, каза Сетиен.


Останалите резултати от 26-тия кръг в Испания:
Севиля - Осасуна - 3:2
Атлетик Билбао - Виляреал - 1:0
Еспаньол - Атлетико Мадрид - 1:1
Майорка - Хетафе - 0:1.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
ФК Крумовград

Крумовград победи Славия, влезе в първата шестица

Отборът на Крумовград победи Славия с 2:0 в среща от последния 30-ти кръг от редовния седон в Първа футболна лига. Головете за домакините на стадион "Никола Щерев - Старика" паднаха през първата част.  Серкан Юсеин откри резултата в 36-та минута, а в 42-та Патрик Луан увеличи на 2:0. Успехът изпрати Крумовград сред най-добрите шест в елитната ни..

публикувано на 19.04.24 в 21:57

Ботев Враца победи Етър на старта на 30-ия кръг в Първа лига

Ботев (Враца) спечели с 2:0 срещу Етър (Велико Търново) и остави "болярите" на осем точки зад себе си в битката за оцеляване в българската футболна efbet Лига.  Ботев е 15-и с 22 точки, а Етър остава на последното място с едва 14 от 30 мача. Етър остана с човек по-малко още в десетата минута, когато Принц Мбаке бе изгонен с втори жълт картон.  Мартин..

публикувано на 19.04.24 в 20:08
Рами Киуан (в червен екип)

Рами Киуан е на победа от медал на Европейското по бокс

Рами Киуан постигна втора убедителна победа за България в днешния ден на Европейското първенство по бокс в Белград. В категория до 75 килограма националът на България не остави шанс на румънеца Мариан Булеу. Под наставленията на треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров той срази съперника си с 5:0 (30:26, 30:27, 30:27, 30:26,..

публикувано на 19.04.24 в 18:12
Валентина Георгиева

Валентина Георгиева спечели бронзов медал на Световната купа в Доха

Валентина Георгиева спечели бронзов медал на финала на прескок на Световната купа по спортна гимнастика в Доха (Катар). Състезателката на Филип Янев получи оценка от 13.466 точки (13.433 точки първи и 13.500 точки втори прескок).  Пред националката се наредиха представителката на Панама Карла Навас с 13.850 и Чан Ок Ан (КНДР) с 13.833 точки...

публикувано на 19.04.24 в 17:57
Открита тренировка на националите по спортна гимнастика

България с пълни отбори на ЕП по спортна гимнастика в Римини

България ще бъде представена с пълни отбори при мъжете, младежите и жените на европейското първенство по спортна гимнастика. Шампионатът на Стария континент за мъжете и младежите ще се състои от 24 до 27 април, за жените и девойките ще е от 2 до 5 май. "Подготовката си минава добре, работих по нови неща, тренирах много. Световната купа беше..

публикувано на 19.04.24 в 12:20
Берое надигра Монтана и поведе във финала

Берое поведе във финала срещу Монтана

Тимът на Берое надигра Монтана 2003 с 87:72 (21:19, 20:11, 23:19, 23:23) като домакин в Стара Загора в първата среща от финалния плейоф за титлата в първенството на България по волейбол за жени. Така старозагорки, които са носителки на трофея от последните три сезона, поведоха с 1-0 победи в серията, в която се играе до три успеха от пет..

публикувано на 18.04.24 в 20:43
Марица поведе с 2:0 победи срещу ЦСКА

Марица е на победа от десета поредна титла

Отборът на Марица (Пловдив) се доближи само на една победа до спечелването на десета поредна титла в Националната волейболна лига за жени. „Жълто-сините“ записаха втори пореден успех във финалния плейоф в първенството, след като надиграха ЦСКА с 3:0 (25:19, 25:23, 25:15) гейма като домакини и във втората среща от финалната серия, която се играе..

публикувано на 18.04.24 в 20:38