Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира схема за осигуряване на работа на младите хора във Великобритания

Снимка: Ройтерс

Британският министър на финансите Риши Сунак ще оповести днес схема за 2 милиарда паунда за разкриване на работни места за младите хора на фона на очертаващата се голяма безработица в резултат на пандемията от коронавируса. 

Фондът ще субсидира 6-месечни назначения на работа /с възможност за удължаване на времетраенето/ за хората, които са на така наречения „универсален кредит“ или система за подпомагане на хора с нисък доход на възраст от 16 до 24 години, които са изложени на риск дълго време да останат безработни. Правителството твърди, че това ще доведе до разкриването на стотици хиляди нови субсидирани от правителството работни места. 

Лейбъристите в опозиция приветстваха мярката, но отбелязаха, че правителството реагира късно на кризата с безработицата. Подробностите ще бъдат оповестени по-късно днес от министъра на финансите Риши Сунак, но вече се знае, че заявления за работа ще могат да бъдат подавани от август, а попълването на местата ще започне от есента

В едни от най-тежко засегнатите сектори на британската икономика – търговията на дребно, ресторантьорството, хотелиерството и развлекателния бизнес – една трета от работната сила са млади хора на възраст от 16 до 24 години.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Светия синод БПЦ

Светият Синод избира наместник-председател

Светият Синод се събира на заседание, за да  избере  наместник-председател. Според Устава на Българската православна църква архиереите трябва да направят избора в седемдневен срок от кончината на патриарха. Заседанието ще започне в 10 часа. Митрополит Николай не желае да бъде избран за патриарх "В Устава на Българската православна църква е..

публикувано на 19.03.24 в 07:34

Мария Габриел с имената за кабинет при президента днес?

Възможно е президентът Румен Радев днес отново да приеме кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел, която вчера получи от името на най-голямата парламентарна група първия мандат за съставяне на правителство в 49-ото Народно събрание. След като взе папката Габриел постави срок от 24 часа за финализиране на преговорите с "Продължаваме промяната -..

публикувано на 19.03.24 в 07:29

Вносител на яйца: Не е това начинът – да опетним вноса, за да продаваме българското

Вносители на яйца реагират на твърдения, отправени в ефира на БНР, че у нас вносни яйца  се препакетират и преетикетират като български. Румънски и украински яйца се продават като български. Сигнали има, резултат от проверките – не Всеки път преди Великден българските производители подемат подобна кампания, за да се елиминира..

публикувано на 19.03.24 в 06:58

Двете камари на британския парламент продължават споровете по законопроекта за Руанда

В Обединеното кралство депутатите в Камарата на общините гласуваха да отхвърлят всичките 10 поправки на правителствения законопроект за Руанда, който Камарата на лордовете и Лейбъристката партия се опитват значително да променят, преди да стане закон.  Играта на „пинг-понг“ между двете камари на британския парламент продължава по спорния законопроект,..

публикувано на 19.03.24 в 05:13
Ръководителят на мисията на МВФ за България Жан-Франсоа Дофен

Мисията на МВФ представя резултатите от прегледа на икономиката и финансите ни

Ръководителят на редовната мисия на Международния валутен фонд Жан-Франсоа Дофен ще представи резултатите от прегледа на българската икономика и финансова система. Мисията на фонда започна на 6 март и приключва днес, но Дофен вече беше изслушан в ресорната парламентарна комисия. Там той акцентира върху вече представяна през годините теза, че е време у..

публикувано на 19.03.24 в 04:28

Бивш говорител на Владимир Путин го сравни с Уинстън Чърчил

Бивш говорител на руския президент Владимир Путин го сравни с  Уинстън Чърчил след изборната му победа в интервю за "Скай нюз".  Сергей Марков призна, че Путин е по-малко популярен от 87-те процента, с които бе избран, но идеята, която той въплъщава, е популярна в Русия. Въпреки че изборите са широко смятани за фиктивни, Марков каза, че избирателите..

публикувано на 19.03.24 в 03:53

САЩ определиха като абсурдно твърдението, че са провокирали протести в Куба

Съединените щати определиха като абсурдно твърдението, че са провокирали вчерашните протести в Куба. Причината за демонстрациите е липса на хранителни продукти и режим на тока в различни кубински градове, а според президента Мигел Диас Канел Вашингтон използва недоволството, за да свали комунистическата власт на острова. Според говорител на държавният..

публикувано на 18.03.24 в 22:57