Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова акция в парк „Росенец“

| обновено на 04.08.20 в 15:19
Снимка: Радио Бургас/Митко Иванов

Вече има свободен достъп до плажа в Росенец. Активисти на  „Демократична България“ днес направиха изненадваща проверка дали огради препречват достъп до ивицата, но загражденията се оказаха преместени.

Оградите с надпис „строителен обект“ днес бяха изместени, за да може да се преминава край тях от общинския път през държавен имот, част от който е бетониран, незнайно кога и от кого и до плажа, където заварваме и туристи.

"Не, не съм идвал. От Бургас съм, да. Ще ползваме плажа, естествено, ако се запази. Изглежда красиво, да".

Христо Иванов отправи конкретни искания към кмета на Бургас:

"Ако тази ограда не бъде премахната или сложена по границата на имота с ясна табела, ние ще организираме ново масово плажуване, това е едното ни искане, оградата да бъде сложена по границата на имота“, каза той и заяви:

“Второто ни искане е господин кмета сам да каже каква отговорност смята да понесе за това, че излъга, че този път не води до плажа, при положение, че ние всички стигнахме до тях ?".

От община Бургас отговориха с писмена позиция , че след тяхна проверка на 29 юли са установени нарушения в процедурите и са разпоредили премахване на оградата.

Ако не бъдат предоставени всички документи, свързани със строителните дейности, и въвеждането на сградите в експлоатация, администрацията ще забрани ползването на постройките.

Лидерът на „Да, България!“ подчерта, че ясно се вижда, че в момента строителни дейности не се осъществяват. 

Снимка: Радио Бургас



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Масово ходене на охраняем плаж в парк “Росенец“

На близо километър пред луксозното имение в бургаския парк “Росенец“, което се свързва с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, жандармерия е направила кордон и спира големите групи от хора, които искат да слязат на плажа. Две големи групи от..

обновено на 11.07.20 в 09:46
Пътят, който не е път и води до плажа, който не е плаж

Ако има плаж – ще има и достъп до него

Няколко институции все още не могат да дадат отговор плаж ли е пясъчно – каменистaта ивица покрай т. нар. „летни сараи на Доган“. И има ли път до него, след като проверка на място показа бетонови подстъпи, водещи до морския бряг? Тоя път не е..

публикувано на 03.08.20 в 14:04
ВИЖТЕ ОЩЕ

Най-много трудности медиаторите в Монтанско срещат в убеждаването на местите хора да отидат на преглед

Приобщават и ограмотяват ромския етнос в общините Монтана и Бойчиновци. Целта е да се подобри значително подобри достъпът до здравни, социални и образователни услуги.  Резултатите от дейността по проект:   "Интегрирани подходи за приобщаване и..

публикувано на 28.03.24 в 22:44

Подадени са проекти за саниране на жилищни сгради по ПВУ за над 152 млн. лв.

307 проекта за енергийно обновяване на жилищни сгради са подадени по втория етап от процедурата за саниране по Плана за възстановяване и устойчивост. Те са на обща стойност над 152 млн. лв.  Процедурата е първата по рода си за предоставяне на..

публикувано на 28.03.24 в 22:24

Съдът потвърди санкция за Община Дупница заради ремонта на бившия младежки дом

Административният съд в Кюстендил потвърди санкция за Община Дупница, наложена от МРРБ по ремонта на бившия младежки дом в центъра на града. Проектът „Преустройство и смяна предназначението на Младежки дом в Градски исторически музей е по Програмата..

публикувано на 28.03.24 в 22:16

Жители на 9 села са притеснени да не останат без транспорт заради премахване на влакови линии в Петричко

Жителите на 9 петрички села може да останат без никакъв обществен транспорт заради подготвяно от БДЖ премахване на повечето влакови линии между Кулата-Петрич и Благоевград. От държавното дружество заявиха, че в момента се прави анализ и решение все още..

публикувано на 28.03.24 в 22:11

Спецоперация в центровете за мигранти в София

МВР предприе, минути след 20 ч., изненадващи проверки в 3 бежански центъра в столицата. Най-силно беше присъствието на униформени служители в столичния кв. "Овча купел". Те бяха тежко въоръжени и маскирани. В рамките на операцията се използват и..

публикувано на 28.03.24 в 20:44
Володимир Зеленски

Зеленски е разговарял с Майк Джонсън за спешната необходимост от нова военна помощ от САЩ

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че е разговарял с председателя на Камарата на представителите на американския Конгрес Майк Джонсън за спешната необходимост от нова военна помощ от Съединените щати. Зеленски съобщи в социалните мрежи,..

публикувано на 28.03.24 в 20:10
Камиони на Египетския Червен полумесец с хуманитарна помощ влизат от Египет в ивицата Газа през граничния пункт

МСООН: Израел да вземе всички мерки, за да осигури безпрепятствен достъп на хранителни помощи за Газа

Израел трябва да вземе всички необходими мерки, за да осигури незабавно безпрепятствен достъп на хранителни помощи за Ивицата Газа, постанови днес Международният съд на ООН. В решението се посочва, че населението на палестинския анклав вече не е..

публикувано на 28.03.24 в 20:03