Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключи разследването за смъртта на Милен Цветков

| обновено на 01.10.20 в 18:35
Милен Цветков
Снимка: БГНЕС

Приключи разследването за смъртта на журналиста Милен Цветков. От прокуратурата съобщиха, че са изготвени всички, свързани с разследването експертизи.

22-годишният Кристиян Николов е обвинен за причиняване на смърт след употреба на наркотици, движение със скорост значително надвишаваща разрешената и застрашаващо живота на други водачи на автомобили и пешеходци.

Предстои предявяването на материалите по делото на обвиняемия, неговата защита и пострадалите лица.

Милен Цветков почина на 19 април т.г. в София, след като джипът на Николов удря колата му отзад.

Тежкият инцидент стана на Великден - на кръстовище до столичен мол. Колата на Милен Цветков беше ударена, докато журналистът чака на червен светофар, от движещия се с висока скорост Кристиан Николов.

От прокуратурата съобщават, че за тези малко повече от пет месеца са изготвени всички назначени експертизи. Те са показали, че младият мъж е шофирал под въздействието на три различни наркотика, със скорост 99 км/час и въпреки червения светофар не е предприел никакви действия, за да спре или намали скоростта. Към Николов е приложена тежката квалификация - за причиняване за смърт на пътя при евентуален умисъл, и заради това, че в момента на удара на пътното платно и в района на кръстовището са се намирали множество други участници в движението - водачи на автомобили и пешеходци.

Предстои прокуратурата да предяви материалите по делото на страните по делото. От вечерта на трагедията Кристиан Николов е в ареста. С обвинение по случая е и майка му, защото той е шофирал автомобил, собственост на фирмата ѝ. Заради отказа им да съдействат на разследващите прокуратурата повдигна обвинение за лъжесвидетелстване и на спътниците на Николов - синът на депутата Лъчезар Иванов -  Георги, и на приятелката на Кристиан Симона Цветкова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Тежка катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков стана снощи на бул.

Джипът, ударил колата на Милен Цветков, не е имал спирачен път

Огледът на тежката катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков показал, че при удара автомобилът му е изхвърлен на 20 метра напред, обясни директорът на столичната полиция Георги Хаджиев. Той поясни, че експертите не са установили спирачен..

публикувано на 20.04.20 в 08:10
ВИЖТЕ ОЩЕ
Министърът на туризма Евтим Милошев

Комисията по туризъм прие промени, улесняващи наемането на работници от трети страни

Парламентарната Комисия по туризъм прие на първо четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за чужденците в Република България, с който се улеснява процеса по наемане на работници от трети страни, за което настоява туристическия..

публикувано на 24.04.24 в 16:58
Унищожена при израелски въздушен удар къща в бежански лагер в Рафах, 27 февруари 2024 г.

Израелската армия е завършила подготовката си за сухопътна офанзива в Рафах

Израелската армия е завършила подготовката си за сухопътна офанзива в град Рафах и ще я започне веднага щом операцията бъде одобрена от правителството, съобщи Ройтерс като се позова на източник от израелските сили за сигурност. Говорител на..

публикувано на 24.04.24 в 16:57

По 200 млн. лв. годишно до 2029-а за рекултивация на мини "Марица Изток"

Комисията по енергетика в Народното събрание гласува предложение за отпускане по 200 млн. лв. годишно от бюджета през следващите пет години за рекултивация на мини "Марица Изток". Парите ще бъдат използвани до 2029 г. за закриване на мините, съобщи..

публикувано на 24.04.24 в 16:45
Асен Василев

Асен Василев: Марин и Стефан Димитрови не са посещавали МФ, докато бях министър

Марин и Стефан Димитрови не са посещавали Министерството на финансите, докато Асен Василев е бил министър.  Митничари декларираха в НС, че нямат информация Марин и Стефан Димитрови да са посещавали "Капитан Андреево" и "Лесово"..

публикувано на 24.04.24 в 16:42

Слагат две камбани на храма в центъра на Бобов дол

Две 50-килограмови камбани се поставят на строящия се от 20 години храм "Свето Успение Богородично" в центъра на Бобов дол, каза за БНР кметът на миньорския град Елза Величкова.   Храмът е благословен от тогавашния патриарх Максим, а за..

публикувано на 24.04.24 в 16:28
Любомир Николов, директор на СДВР.

СДВР: Димитър Стоянов е отишъл в "Пирогов" с няколко часа закъснение

Журналистът Димитър Стоянов е отишъл да се освидетелства в болница "Пирогов" със закъснение от няколко часа. Това съобщи директорът на столичната полиция старши комисар Любомир Николов. Той уточни, че действията на МВР са по процедура и няма..

публикувано на 24.04.24 в 16:27
Областният управител на Русе Данаил Ковачев

Областният управител на Русе е подал жалба за злоупотреба с държавни средства

Жалба до Административния съд и сигнал до премиера и министъра на финансите за злоупотреба с държавни средства е подал областният управител на Русе Данаил Ковачев.  Става дума за буферен паркинг в района на Дунав мост, за който държавата отпусна 3..

публикувано на 24.04.24 в 16:22