Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СТРОЙКО ЕКСПО - най-голямото специализирано изложение за архитектура, строителство и обзавеждане в България

СТРОЙКО ЕКСПО е най-голямото специализирано изложение за архитектура, строителство и обзавеждане в България. СТРОЙКО се утвърждава като институция и емблематично за София и страната събитие, което бизнесът и крайните потребители познават и очакват.

Следвайки ритъма на строителството, изложението се провежда два пъти годишно - пролет и есен. СТРОЙКО има изключително влияние върху пазара в България през последните 27 години и е без конкуренция по отношение перспективите за договаряне, продажби контакти с бъдещи клиенти и връзка с крайния потребител.

Предлаганите стоки, продукти и услуги обхващат целия спектър в бранша – от проучване, проектиране и инвестиране, през груб строеж, довършителни дейности и обзавеждане, до най-дребни детайли от интериора, екстериора и ландшафта.

Цялото разнообразие от изложени стоки може да бъде разделено на две големи групи – предмети за крайна употреба и такива, които се влагат в процеса на строителството. Представят се нови продукти и технологии, екологични и енергоспестяващи технологии и иновативни решения за строителството.

В изложението участват стотици български и чужди фирми, които представят своите най-нови и атрактивни продукти и услуги. Изложението е насочено както към крайните потребители, така към срещата на потенциални бизнес партньори, инвеститори и специалисти.

Изложението се фокусира върху всички иновации за хармонично взаимодействие между хората и техните жилища, представяйки един пълен цикъл на устойчиво живеене в хармония със зелените технологии и иновации.

Входът за посетители е свободен.

СТРОЙКО ЕКСПО има богата съпътстваща програма. През петте изложбени дни се организират събития за посетители, семинари за професионалистите, продуктови презентации, демонстрации и публични дискусии.

СТРОЙКО ЕКСПО организира богата култура програма - премиери на книги, изложби, работилници за стари занаяти, опазване на културно-историческото наследство. Помислено е и за най-малките посетители, които могат да включат в някоя от детските занимални за изработка на предмети от глина, кожени бижута, те могат да рисуват или да направят пластики с мъх, докато техните родители, разглеждат изложението.

През 2020 година съпътстващата програма на СТРОЙКО ЕКСПО е фокусирана върху ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИЯ ДОМ И ГРАД. Как да живеем сигурно и в хармония със своите жилища и град? Как да пестим време и да пазим природата като използваме всички иновации и зелени технологии? Как да опазим своето здраве и да направи дома си щит срещу вируси и патогени? Това са темите, с които по атрактивен и забавен начин ще представим на нашите посетители. Ще представим един пълен цикъл на живеене в съвременния свят, включително нови тенденции в храните, козметиката и препаратите за хигиенизиране на дома и технологии за “Нула отпадъци”. Ще се постараем да представим много идеи за пречистване на въздуха в домашни условия, за дезинфекция и защита.

Бяхме достатъчно дълго вкъщи. Опознахме всяка пукнатина и гънка. Време е за нова самоличност на дома ни! Нека заедно открием къщата, която се подчинява на индивидуалните ви нужди и предлага сигурна среда за живот.

СЪПЪТСТВАЩА ПРОГРАМА:

СЕМИНАР

СТРОЙКО ЕКСПО: ДИГИТАЛНИ РЕШЕНИЯ ЗА СЪВРЕМЕНЕН НАЧИН НА ЖИВОТ

Съвместно със Столична община, Камарата на строителите в България, Камарата на архитектите в Българи, Русеснски университет, Платформа за зелен рестарт MOVE.BG, 24 часа

Непотвърдено, МВР, ИАНМСП

22 октомври, 2020, НДК, Клуб А1

 Регистрация

Откриване:

Предизвикателства и подкрепа за малкия и среден бизнес – Бойко Таков, Изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за малки и средни предприятия.

Здравко Здравков, Главен архитект на София

ПАНЕЛ 1

Спешна помощ за инвестиционния процес - промените в ЗУТ неизбежни – Представяне на предложение за изменение в ЗУТ и дискусия – участват: Искрен Веселинов, народен представител, председател Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление; Дора Янкова, народен представител и зам.-председател на Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление; Младен Шишков, народен представител, член на Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление; арх. Здравко Здравков, гл. архитект на София; арх. Димитър Ахрянов, гл. архитект на Пловдив; арх. Виктор Бузев, гл. архитект на Варна; арх. Емил Бурулянов, гл. архитект на Бургас- модератор арх. Бурулянов, Камара на архитектите в България

Дигитално строителство – модерни решения за управление на инвестиционния процес в общината  – арх. Николай Баровски, Председател на УС на Камара на архитектите в България.

Зелена сделка и енергийна ефективност - Димитър Копаров, Директор организационна политика, \камара на Строителите в България

ПАНЕЛ 2

"Съвременни области на приложение на 3D технологиите, безпилотните летателни апарати и изкуствения интелект" - Лектори - доц. д-р Георги Христов, доц. д-р Пламен Захариев, ас. д-р Дияна Кинанева;

 Дигитално управление на транспорта. Мобилен и Свързан град – Димитър Дилчев, Изпълнителен директор на „Център за градска мобилност“, СО

Превенция на престъпността - единна платформа за обмен на информацията -  Младен Петров, Директор на Дирекция “Комуникационни и информационни системи“ на МВР

ПАНЕЛ 3

“Умен градски начин на живот” през погледа на учения, архитекта и предприемача- решения от българия с MOVE.BG с модератор Саша Безуханова

Как технологиите могат да ни помогнат да живеем по умен начин в  градовете, без да вредим на природата и на здравето ни? Как можем да се справим с основни предизвикателства като транспортния трафик, излъчването на вредни емисии и високото потребление на ресурси? Каква е ролята на модерните архитектурни решения и как те могат да помогнат градовете ни да бъдат зелени?

Елисавета Гюрова - СУ, Нощ на учените

Силвия Илиева - СУ Гейт

Борислав Игнатов - архитект

Стефан Спасов - Спарк електрически коли

Саша Безуханова - модератор

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Последен ден за регистрация на партиите и коалициите за изборите на 9 юни

Днес изтича крайният срок, в който партиите и коалициите могат да подават в Централната избирателна комисия документите си за регистрация за участие в предстоящите избори две в едно на 9 юни за народни представители и за членове на Европейския парламент. Също до днес кметовете на общини определят местата за обявяване на избирателните списъци и уведомяват..

публикувано на 24.04.24 в 04:18

Президентски избори в Северна Македония

Избори за президент има днес в Република Северна Македония. За доверието на гласоподавателите се борят седем претенденти,  сред които настоящият държавен глава Стево Пендаровски и министърът на външните работи Буяр Османи. За първи път албанската опозиция в страната ще участва в избори с една обща кандидатура. Продължаването на евроинтеграционния..

публикувано на 24.04.24 в 04:06

В Италия заловиха крадец, маскирал се като Мики Маус

В Милано е задържан крадец, който дълго време обирал хора, маскиран като Мики Маус. Действал маскиран като Мики Маус заедно с предполагаемият си съучастник, дегизиран като Мини - и двамата герои  от прочутите  анимационни  филми на Дисни.  Подвизавал се е необезпокояван в центъра на Милано с цел да ограби родителите на децата, които, привлечени от..

публикувано на 24.04.24 в 03:49

Започва Световната имунизационна седмица

Днес започва Световната имунизационна седмица, организирана от СЗО. Този път събитието е посветено на 50-годишнината на Разширената имунизационна програма, която има ключово значение за ваксинирането на милиони деца по света. През последните години обаче има спад в броя на поставените ваксини.  При създаването на Разширената имунизационна програма през..

публикувано на 24.04.24 в 03:27
Димитър Главчев

Служебният премиер ще се срещне с представители на земеделците

Служебният премиер Димитър Главчев и новоизбраният министър на земеделието Георги Тахов ще се срещнат с представители на земеделския бранш.  Очаква се на срещата да присъства и вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, а в предварителния дневен ред е обявено, че ще се обсъждат въпроси от „спешен порядък“. Без предварително да е посочена..

публикувано на 24.04.24 в 03:07

Пореден протест заради качеството на водата в Брестовица

Жители на пловдивското село Брестовица организират пореден протест заради качеството на водата в пловдивското село, която от 4 години е замърсена с манган и е негодна за ползване.   В  края на работния ден те ще блокират Околовръстния път на Пловдив и Пещерско шосе.  Хората от Брестовица заявиха още миналата седмица , че не могат  повече да живеят по..

публикувано на 24.04.24 в 02:31
село Роза, община Тунджа

Започва работата по проекти от инициативата "С Тунджа в сърцето"

В 14 села на община Тунджа започва осъществяването на проекти по гражданската платформа „С Тунджа в сърцето“. Предстои кандидатстването и по втория етап на инициативата през юни.   За реализацията на проектите са заделени 30 хиляди лева от общинския бюджет, като разработките са в направления с  екологична и културна насоченост.  За първия етап са..

публикувано на 24.04.24 в 02:25