Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима върховни съдии с коронавирус

Снимка: БГНЕС

Четирима съдии от Върховния административен съд са с положителен резултат за коронавирус. Това каза пред колегите си от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет председателят на съда Георги Чолаков. Той предупреди, че заради увеличаващия се брой на положителни за Covid-19 работата в системата на административното правораздаване се организира все по- трудно. 

Чолаков се обърна към съдебните кадровици с въпроса дали не трябва да се преразгледат противоепимичните правила в съдилища и се позова и на статистиката за отложените през периода на извънредното положение дела. Те са 1192 в цялата страна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

20 европейски държави събраха пари за 500 000 снаряда за Украйна

Двадесет европейски държави са събрали достатъчно средства, за да закупят половин милион снаряда за украинската артилерия. Това съобщи АФП. Това ще помогне за промяна на ситуацията на фронта, заяви премиерът на Чехия Петр Фиала при посещение във Вашингтон. Киев може да очаква първите доставки през юни. Чрез чешката инициатива се цели да..

публикувано на 16.04.24 в 23:00

Пиян полицай предизвика катастрофа на оживен булевард във Велико Търново

Полицай предизвика катастрофа тази вечер на оживен булевард във Велико Търново. Дрегерът е отчел 1,84 промила алкохол в издишания въздух. Полицаят е задържан.  Той е бил с личния си автомобил, потвърдиха за "Хоризонт" от ОДМВР.  Около 21 часа тази вечер на светофара до Регионалната дирекция по горите на бул. "България“ във Велико Търново е станала..

публикувано на 16.04.24 в 22:45
Британският премиер Риши Сунак.

Сунак е призовал Нетаняху да "прояви здрав разум“ по отношение на ситуацията с Иран

Британският премиер Риши Сунак е разговарял по телефона с израелския си колега Бенямин Нетаняху и го е призовал да прояви "здрав разум" по отношение на ситуацията с Иран.  Говорител на Даунинг стрийт информира, че Сунак е казал на Нетаняху, че „значителната ескалация не е в ничий интерес и само ще задълбочи несигурността в Близкия изток“...

публикувано на 16.04.24 в 21:52

Малчугани ще тренират на обновена спортна площадка в Монтана

Още една спортна площадка ще могат да използват жителите на Монтана за масов спорт. Тя се намира зад зала "Младост". Изградена е преди повече от 10 години с европейски средства. Сега общината я възстанови и ще може да ползва от всички живеещи в най-големия жилищен квартал в града "Младост", както и всички останали“, каза кметът на Монтана Златко..

публикувано на 16.04.24 в 21:26

Европейската дипломация готви нови санкции за Иран заради атака срещу Израел

Министрите на външните работи на ЕС са предложили да се разширят санкциите срещу Иран заради масивната му атака към Израел през уикенда, съобщи след видеоконференцията им върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел. Те разговаряха в навечерието на специалния Европейски съвет днес и утре, където въпросът също ще се обсъжда...

публикувано на 16.04.24 в 20:56

Има задържан за оскверняването на гроба на патриарх Неофит

Полицията в София задържа мъж, който е разпознат на записите от охранителните камери като човекът, който осквернява гроба на патриарх Неофит под колонадата на столичния митрополитски храм "Св. Неделя".  Оскверниха гроба на патриарх Неофит По-рано от Светия синод уточниха, че в рамките на няколко дни гробът е бил два пъти обект на..

публикувано на 16.04.24 в 20:52
Виолета Коритарова

Министър Коритарова: Подписването на споразумения за финансиране на общински проекти ще продължи

Подписването на споразумения за финансиране на общински проекти ще продължи. Това гарантира министърът на регионалното развитие Виолета Коритарова пред членове на Националното сдружение на общините.  Обсъдена беше инвестиционната програма за общински проекти, която се изпълнява със средства от държавния бюджет. Министърът призова местните власти..

публикувано на 16.04.24 в 20:20